Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Rozmarinai“ 8 puslapis

Tiršta moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba 4 asm.

1.Moliūgą perpjaukite pusiau, nulupkite, išskobkite, minkštimą supjaustykite kubeliais. 2.Dideliame puode su įkaitintu sviestu apkepkite moliūgo kubelius, griežinėliais pjaustytas morkas ir smulkintus svogūnus. 3.Sudėkite raikytą cukiniją ir...
Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre

Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre 2 asm.

1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti. 2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite...
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Griežinėlius vėl nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį. 2. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, pipirais, druska, bulvių prieskoniais ir...
Vegetariškas čili troškinys

Vegetariškas čili troškinys 2 asm.

1. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų ir pakepinkite trintą česnaką, kol šiek tiek pagels. 2. Sukrėskite pomidorų tyrę, konservuotus kukurūzus, pupeles, suberkite prieskonius, smulkiai supjaustytą aitriosios paprikos ankštį (tik...
Keptas sūris

Keptas sūris 2 asm.

1. Kapotus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su rozmarinais ir ištirpintu medumi. Sūrius dėkite į kepimo popierių, aptepkite riešutų ir medaus mase, kepimo popieriaus kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje...
Menkė su rozmarinais

Menkė su rozmarinais 4 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir stambiai supjaustykite. 2. Smulkintus svogūnus ir česnakus suberkite ant žuvies. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, vyną, tarkuotus imbierus ir miltelinį cukrų. Gautu mišiniu apliekite...
Kepta stirniena su šviežiomis salotomis

Kepta stirniena su šviežiomis salotomis 6 asm.

1. Stirnienos kumpį įtrinkite prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite aliejumi ir palikite marinuotis bent jau parą vėsioje patalpoje. 2. Marinuotą mėsą kiškite į kepimo rankovę ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 1-1,5val. 2. Salotų...
Pomidorų ir rikotos pyragas

Pomidorų ir rikotos pyragas 7 asm.

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite! 1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (...
Orkaitėje keptos bulvės

Orkaitėje keptos bulvės 3 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejumi. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su džiūvėsėliais, rozmarinų šakelėmis, druska, pipirais, aitriąja paprika ir...
Morkos su rozmarinais ir riešutais

Morkos su rozmarinais ir riešutais 6 asm.

1. Morkas nuskuskite, stambiai supjaustykite, išdėliokite karščiui atspariame inde, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, riešutais ir rozmarinų šakelėmis. 2. Kepkite vidutinio karštumo...
Kalakutienos drebučiai

Kalakutienos drebučiai 5 asm.

1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens, paskui išbrinkinkite karšto vandens vonelėje. 2. Vandenį užvirinkite, sudėkite ku­beliais su­pjaustytą mėsą, šiaudeliais supjaustytas morkas, sumeskite sultinio kubelius ir virkite apie...
Keptas varškės sūris

Keptas varškės sūris 4 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. 2. Indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Įverskite rikotos sūrį ir apšlakstykite aliejumi, kad geriau priliptų prieskoniai. 3. Apibarstykite druska ir pipirais (aš naudoju mišinį: raudonų, žalių, baltų, juodų)...
Kepta višta su citrina

Kepta višta su citrina 6 asm.

1. Vištą švariai nuplaukite ir nusausinkite. 2. Visus prieskonius sumaišykite ir gerai jais įtrinkite vištą, vėliau ją uždenkite ir palikite šaldytuve. 3. Citriną labai švariai nuplaukite ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 2 min. Per tą...
Vištienos kepenėlių troškinys

Vištienos kepenėlių troškinys 4 asm.

1. Kepenėles išvirkite su druska ir prieskoniais. 2. Smulkintas daržoves patroškinkite svieste. 3. Suberkite kepenėles, sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite, įpilkite šlakelį vandens ir dar patroškinkite apie...
Kiaušiniais įdaryti mėsos kukuliai

Kiaušiniais įdaryti mėsos kukuliai 4 asm.

1. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite konservuotus kukurūzus, sudėkite susmulkintus svogūną ir česnakus, piene pamirkytą batono riekelę, prieskonius. 2. Faršo masę padalinkite į keturias dalis, suplokite, dėkite nuluptą...
Bulvės su tuno ir sūrio įdaru

Bulvės su tuno ir sūrio įdaru 6 asm.

1. Neskustas bulves nuplaukite, išvirkite, palikite atvėsti. Perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų. 2. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute. Sviestą, sutarkuotą sūrį, tuną, svogūnų laiškus, rozmariną sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Žemaičių blynai su kepenimis

Žemaičių blynai su kepenimis 4 asm.

1. Virtas bulves sutrinkite, sumaišykite su druska (jei bulvės nesūdytos), miltais, krakmolu. 2. Virtas kepenis ir lašinius sumalkite, sudėkite pakepintą svogūną, po žiupsnelį lauro lapelių, pipiro, rozmarinų, jei reikia ir druskos. 3. Formuokite...
Karkos suktinis su voveraitėmis ir daržovėmis

Karkos suktinis su voveraitėmis ir daržovėmis 8 asm.

1. Voveraites apvirkite su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir kmynais. 2. Karką nuskuskite ir nudirkite jai odą, išilgai neperpjaunant. Išrinkite mėsą, be riebalų ir sausgyslių. Mėsos gabalėlius lengvai pamuškite ir supjaustykite...
Žymės: Vyniotinis, karka
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys

Vištienos - voveraičių šventinis troškinys 6 asm.

1. Troškiniui naudokite tradiciškai konservuotas voveraites - su druska, pipirais, lapeliais, truputėliu acto, bei kmynais. 2. Vištieną susmulkinkite, pabarstykite prieskoniais iš malūnėlio ir apkepinkite svieste kartu su svogūnais. Kai vištiena...
Žaldoko karka su slyvomis

Žaldoko karka su slyvomis 6 asm.

1. Česnaką susmulkinkite, supilkite į aliejaus - garstyčių mišinį. Suberkite druską ir kitus ingredientus. 2. Karką įpjaustykite aplinkui ir mišiniu gerai įtrinkite. 3. Vėsiai laikykite per naktį. 4. Aluje išplakite grietinėlę, į stiklinį kepimo...
Žymės: karka