Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Rozmarinai“ 9 puslapis

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“ 8 asm.

1. Vištieną išmirkykite. 2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį. 3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru....
Naminis tradicinis karkos vyniotinis

Naminis tradicinis karkos vyniotinis 6 asm.

1. Nupjaukite mėsą nuo kaulo, kad būtų vientisas gabalas. 2. Ištrinkite mėsą druska, sumaišyta su maltais lauro lapeliais, pipirais bei rozmarinais. 3. Stipriai suvyniokite į marlę ir suriškite. Virkite vandenyje su druska, svogūnu ir tais pač...
Vištienos kepenėlių tortas

Vištienos kepenėlių tortas 8 asm.

1. Kepenis išvirkite su druska, rozmarinais, lauro lapeliais ir juodaisiais pipirais. 2. Torto formą ištrinkite šaltu sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais. 3. Stambiai tarkuotas bulves sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, krapais, šaukšteliu...
Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena

Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena 6 asm.

1. Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirkite su pipirais, lauro lapeliais ir druska. 2. Bulves sutarkuokite su 1 baltu svogūnu ir dalinai nusunkite. Užvirkite pieną ir supilkite į masę, išmaišykite. Įplakite kiaušinį,...
Kepta višta su aitriąja paprika

Kepta višta su aitriąja paprika 6 asm.

1. Smulkiai sutrinkite aitriąją papriką, česnaką. Minkštą sviestą sumaišykite su druska, kmynais, rozmarinu, sutrintu česnaku, aitriąja paprika ir gautu mišiniu gerai įtrinkite kepti paruoštą vištą. 2. Kepkite orkaitėje 1,5–2 valandas. 3....
Rudeniškas troškinys „Magdutė“

Rudeniškas troškinys „Magdutė“ 8 asm.

1. Ryžius ir žirnius išmirkykite ir apvirkite, bet neišvirkite. Mėsą supjaustykite ir patroškinkite keptuvėje ant sviesto su svogūnais, stambiai tarkuotomis morkomis ir nedideliu gabalėliu irgi tarkuoto moliūgo. Nepamirškite įberti šaukštelio...
Žuvis su daržovėmis

Žuvis su daržovėmis 2 asm.

1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir...
Vištiena su mandarinais

Vištiena su mandarinais 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite marinatą vištienai: 3 šviežiai spaustų mandarinų sultis sumaišykite su visais padažais, prieskoniais (išskyrus cinamoną) ir tarkuota imbiero šaknimi. 2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalė...
Pikantiškos bulvytės

Pikantiškos bulvytės 4 asm.

1. Šiam patiekalui atrinkite vienodo dydžio nepažeistas bulves. Jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu. 2. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite apie 10 min. 3. Grūstuvėje sugrūskite kmynus, iš...
Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos

Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir užpilkite 200 ml verdančio vandens. Palikite 3 min., kol kruopos išbrinks. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite gabalėliais pjaustytą vištieną, tada sudėkite cukinijas. Baigiant kepti...
Daugiaryžis su moliūgais

Daugiaryžis su moliūgais 4 asm.

1. Moliūgą supjaustykite kubeliais, sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite rozmarinų lapeliais, druska ir pipirais. Smulkiai sukapokite 2 skilteles česnako, užberkite ant moliūgų. Pašaukite skardą į 180°C temperatūros orkaitę,...
Žuvų ir paprikų vėrinukai

Žuvų ir paprikų vėrinukai 2 asm.

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais.  2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.  3. Žaliąsias citrinas kruopšč...
Vištų šlaunelės su pankoliais

Vištų šlaunelės su pankoliais 3 asm.

1. Šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.   2. Citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. 3. Nuluptus česnakus sutrinkite specialia trintuve, šviežius...
Kopūstų sluoksniuotis

Kopūstų sluoksniuotis 4 asm.

1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvė...
Provanso žolelių mišinys

Provanso žolelių mišinys 10 asm.

1. Mišiniui naudokite džiovintus prieskonius. 2. Kiekvienos sudedamosios dalies dėkite tokiomis proporcijomis, kokios nurodytos recepte. Tačiau, jei kažkurias žoleles itin mėgstate, jų galite berti ir daugiau.  3. Visus prieskonius gerai sumaiš...
Krosnyje keptos morkos

Krosnyje keptos morkos 4 asm.

1. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite būtinai didesniais gabalėliais – mažesni kepami ištyžta. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes, irgi sukapokite. Imbierą nulupkite,...
Keptos daržovės

Keptos daržovės 4 asm.

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Cukinijų ir bulvių griežinėlius atskirai po vieną sudėkite į riebalais išteptą ir dž...
Makaronai su lašišomis

Makaronai su lašišomis 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės. Padėkite šiltai. 2. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į garų puodą, apie 8 minutes patroškinkite – bus lengviau nuimti nuo kaulų ir nulupti odelę....
Perlenktoji pica

Perlenktoji pica 3 asm.

1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, iki dailiai pagels. 2. Morką nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pievagrybius supjaustykite griežinėliais, kumpį – šiaudeliais. 3. Morkas ir kumpį sumeskite į svogūnų...
Bandelės su prieskoniais

Bandelės su prieskoniais 6 asm.

1. Pašildykite pieną iki 37°С temperatūros. Suplakite kiaušinį su druska. Mieles sutrinkite šakute, sumaišykite su cukrumi ir šilto pieno šlakeliu. Supilkite likusį pieną, alyvuogių aliejų ir plaktą kiaušinį. Dalimis įmaišykite miltus. 2....