„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Rudasis cukrus“ 10 puslapis

Paprastas, bet gardus nektarinų desertas su kokosų pienu

Paprastas, bet gardus nektarinų desertas su kokosų pienu 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nesvarbu, kuriame pasaulio krašte būsi – desertas ir Afrikoje desertas. O šis receptas ypač tinkamas nektarinams, nes jie Lietuvoje dažniausiai parduodami ne itin prinokę ir kietoki.

Drėgnas pyragas su medumi, riešutais ir kava

Drėgnas pyragas su medumi, riešutais ir kava 8 asm.

Šio saldėsio gabalėlyje puikiai dera į pyragą įsigeriančio medaus skonis, riešutų traškumas ir vos juntamas kavos aromatas.

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Skonio įvairovės ir šviežumo iš kinų virtuvės neatimsi. Maistas patiekiamas ką tik pagamintas ir dažniausiai termiškai apdorojamas itin trumpai, tačiau aukštoje temperatūroje. Šviežumą apibūdinti gali ir šis pavyzdys – Šanchajaus patiekalas „girtos krevetės“. Prieš valgytoją statomas uždengtas dubuo su alkoholiu kvepiančiu skysčiu. Jį atidengus, skystyje esančios krevetės staiga atgyja ir pradeda duotis po visą akvatoriją – belieka ją pasigauti su lazdelėmis, išsilukštenti ir suvalgyti. Ko gero, šviežiausios krevetės, kokių teko valgyti. Tačiau šis receptas žymiai paprastesnis. 

Marinuoti kopūstai curtido

Marinuoti kopūstai curtido 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Lengvai marinuoti apyaštriai kopūstai Salvadore patiekiami su pupusais – nacionaliniu patiekalu, kurį rasi bet kur – pas gatvės kepėjas, restoranuose ar šaldytus parduotuvėse. 

Avižiniai sausainiai su imbiero cukatomis

Avižiniai sausainiai su imbiero cukatomis 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (tinklaraštis kitchenJulie): Šie sausainiai su charakteriu, mat į tešlą įmaišyta aitraus imbiero cukatų, graikinių riešutų bei įvairių sėklų. Išsikepkit, kas žino, gal susidraugausite?!

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais 6 asm.

Šie sausainiai lengvai pagaminami, gardūs ir lengvučiai. Sausainių receptas atkeliavo iš knygos „The Cardamom Trail“, kurios autorė – Indijoje gimusi, o šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Chetna Makan, sėkmingai pasirodžiusi britų TV šou-konkurse „The Great British Bake Off“. Jie rekomenduojami visiems, kam patinka naminiai kepiniai, nustebinantys įdomiais deriniais ir šiltais egzotiškais prieskoniais. 

Saldus rytietiškas čili marinatas

Saldus rytietiškas čili marinatas 4 asm.

Šis lengvai pagaminamas pikantiškas, Rytais dvelkiantis marinatas idealiai tinka vištienai, kiaulienai, krevetėms ir tofu.

Tobula bananų duona su riešutais

Tobula bananų duona su riešutais 8 asm.

Ši bananų duona gali tapti tikru „budinčiu“ saldėsio receptu – ji visada pavyksta. Pagyrimų šiai duona, o gal tiksliau – pyragui, nebus per daug: nuostabiai kvepia, yra drėgnas, purus ir, žinoma, labai skanus. Šiai bananų duonai galima sunaudoti „pavargusius“ patamsėjusius bananus, kurių nebesinori valgyti žalių.  

Keptas paršelis „Lechon“

Keptas paršelis „Lechon“ 8 asm.

V. Radzevičius: Tai bene pagrindinis argentiniečių Kalėdų patiekalas. Paplitęs ne tik Argentinoje, bet ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Prieš kepimą jis kruopščiai marinuojamas, kad būtų išryškinamos geriausios kiaulienos savybės.

Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais

Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais 2 asm.

Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti. Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir...
Tinginys (be kondensuoto pieno)

Tinginys (be kondensuoto pieno) 15 asm.

Visus sausainius smulkiai sulaužykite arba supjaustykite. Man greičiausia tai atlikti aštriu peiliu. Gautus gabalėlius sudėkite į didelį dubenį. Nedideliame puode išlydykite sviestą, tuomet supilkite pieną, cukrų, kakavą ir vanilės esenciją. Viską...
Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina

Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina 4 asm.

Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę...
Barbekiu padažas

Barbekiu padažas 6 asm.

Į atskirą dubenį supilkite pomidorų padažą ir soją. Gerai išmaišykite. Berkite visus sausuosius prieskonius ir padažą gerai išmaišykite, jei turite, pagardinkite dūmo skonio aromatu. Padažas puikiai tiks burgeriams, kiaulienai, jautienai, vištienai....
Barbekiu glazūra šonkauliukams

Barbekiu glazūra šonkauliukams 4 asm.

Į atskirą virimui skirtą puodą sudėkite visus glazūros ingredientus. Virkite ant nedidelės ugnies iki tiršto padažo konsistencijos maždaug 30 minučių. Paruoštu padažu aptepkite jau pamarinuotus ir kiek pakeptus kiaulienos šonkauliukus, tuomet juos į...
Pikantiški šonkauliukai

Pikantiški šonkauliukai 4 asm.

Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais. Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir...
Moliūginiai blynai

Moliūginiai blynai 4 asm.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias...
Traškūs senoviniai vafliai

Traškūs senoviniai vafliai 6 asm.

Tešla Sviestą supjaustykite ir išlydykite dubenėlyje. Tai galite padaryti ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, baltą ir rudą cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite, kol masė švelniai...
Žymės: vafliai, kepiniai
Graikiški Velykų sausainiai („Koulourakia“)

Graikiški Velykų sausainiai („Koulourakia“) 6 asm.

„Koulourakia“ – tai tradiciniai graikiški sausainiai, dažniausiai kepami Velykoms. Tešlos pagrindą sudaro sviestas, viršus aptepamas kiaušinio plakiniu ir apibarstomas sezamo sėklomis. Sausainiai yra formuojami rankomis, susukant pynes ar žiedus. Tešla minkštesnė nei kitų sviestinių sausainių, o prieš formuojant nereikia palaikyti šaltai, tad užima mažiau laiko. 
Tortas Velykoms

Tortas Velykoms 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus,...
Šokoladinis Pjemonto tortas

Šokoladinis Pjemonto tortas 10 asm.

Maskarponės sūrį galima pakeisti bet kokios kitos rūšies grietinėlės sūriu, o vietoj rudojo cukraus panaudoti 100 g baltojo cukraus ir 50 g medaus.