„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Rudasis cukrus“ 17 puslapis

Manų pyragas

Manų pyragas 8 asm.

 Į dubenį suberkite miltus, manus, ciberžoles ir kepimo miltelius. Sumaišykite, viduryje padarykite duobutę. Į kitą dubenį supilkite grietinėlę, lydytą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite į...
Minkšti keksiukai

Minkšti keksiukai 6 asm.

Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.  Paruoškite tešlą: miltus ir...
Vyšnių „cobbler“

Vyšnių „cobbler“ 5 asm.

Iš pradžių pasiruoškite vyšnių sluoksnį. Dubenyje sumaišykite vyšnias be kauliukų, rudąjį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir kukurūzų krakmolą. Paruoštą masę perdėkite į 16 cm skersmens kepimo indą. Ant viršaus išdėliokite...
Sočiosios salotos pietums

Sočiosios salotos pietums 4 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, po lygiai išdėliokite lėkštėse. Žirnelius nuplaukite. Jei naudosite šaldytus, atšildykite ir nusausinkite. Kumpį supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje be jokių prieskonių ir atvėsinkite. Kiauš...
Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos

Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos 4 asm.

Užvirinkite 1,2 l vandens, užplikykite arbatžoles, uždenkite ir palikite trims minutėms. Nukoškite ir atvėsinkite. Džiovintas slyvas nuplaukite ir sudėkite į stiklinį ar plastikinį dubenį ir užpilkite visiškai atvėsusia arbata. Uždenkite ir...
Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais

Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais 6 asm.

Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Išspauskite citrinos sultis. Uogas su svogūnais suverskite į puodą arba keptuvę storu dugnu, suberkite cukrų, čiobrelius, supilkite actą ir citrinos sultis. Viską gerai iš...
Aštrus ir saldus ananasų marmeladas

Aštrus ir saldus ananasų marmeladas 6 asm.

Nulupkite ananasą, padalykite į keturias dalis ir išpjaukite šerdį. Susmulkinkite. Jei vartosite konservuotus ananasus, tereikės išgriebti iš skardinės ir supjaustyti. Į keptuvę supilkite aliejų, suberkite kuminus ir skrudinkite, iki jie patamsės....
Klasikinis karštas vynas

Klasikinis karštas vynas 4 asm.

Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, įmeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlių prismaigstytą citrinos žievelę ir užkaitinkite. Tada supilkite apelsinų sultis, vyną ir įmeskite gvazdikėlių prismaigstytą apelsino žievelę. Vyną dar kiek...
Klasikinis punšas

Klasikinis punšas 4 asm.

Cukrų užpilkite stikline vandens ir užvirinkite kartu su pipirais. Supilkite vyną ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada indą nukelkite nuo ugnies, supilkite romą, citrinų sultis. Paruoštą gėrimą išpilstykite į stiklines taures arba puodelius....
Traški granola

Traški granola 6 asm.

1. Dideliame dubenyje sumaišykite dribsnius ir riešutus. 2. Aliejų, klevų sirupą, medų ir cukrų truputį pašildykite, kad medus ištirptų ir susimaišytų su aliejumi. Nebijokite įdėti druskos, ji paįvairina granolos skonį. 3. Sumaišykite skystus...
Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais

Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais 4 asm.

Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis ir supilkite į plastikinį maišelį. Įdėkite jautieną, maišelį užriškite ir 15 minučių palikite kambario temperatūroje. Raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais. Į sunkią ketaus keptuvę įpilkite aliejaus,...
Česnakinė vištienos filė

Česnakinė vištienos filė 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Česnaką susmulkinkite ir suberkite į keptuvę. Nuolat maišydami kepkite, kol lengvai apskrus, o aliejus prisigers česnako aromato. Įberkite cukraus ir maišykite, kol ištirps. Krūtinėles pabarstykite druska ir...
Jautienos salotos

Jautienos salotos 2 asm.

1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite kalendras. 2. Jautieną supjaustykite riekėmis ir iš abiejų pusių apkepkite 3–4 minutes. Iškeptą sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tuomet plonai...
„Čichuan“ vištiena

„Čichuan“ vištiena 2 asm.

1. Kubeliais supjaustykite vištieną, pabarstykite pipirais ir apvoliokite krakmole, perteklių nupurtykite. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite mėsą ir vartydami kepkite, kol lengvai apskrus. Įpilkite sojų padažo ir ryžių vyno acto,...
Ypatingieji keksiukai

Ypatingieji keksiukai 4 asm.

1. Kokosų drožles, avižinius dribsnius, sezamų ir saulėgrąžų sėklas sumaišykiite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su medumi, išplaktais kiaušiniais bei pienu. 3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais,...
Sveikuoliški batonėliai

Sveikuoliški batonėliai 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20x30 cm dydžio kepimo indą. 2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grubiai smulkintus lazdyno riešutus, kokoso drožles, saulėgrąžų branduolius, moliūgų sėklas ir...
Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais

Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite picos padą: miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų,...
Vaisiais įdaryta kiaulienos nugarinė

Vaisiais įdaryta kiaulienos nugarinė 4 asm.

1. Smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką maždaug 5 min. kepinkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, slyvas ir dar porą minučių patroškinkite. 2. Į keptuvę su vaisiais supilkite vyną, įberkite po pusę š...
Kiniškai paruoštos žuvys

Kiniškai paruoštos žuvys 6 asm.

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams). 2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
Migdoliniai sausainiai

Migdoliniai sausainiai 5 asm.

1. Į dubenį suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite. 2. Maisto smulkintuvu iki labai mažų gabalėlių susmulkinkite migdolus ir įmaiš...