1. Pupeles užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, užvirinkite ir virkite 5 min. Išjunkite ugnį ir palikite porą valandų brinkti.
2. Jei dar liko vandens, nukoškite, įpilkite švaraus šalto, kad pupeles visiškai apsemtų, užvirinkite, uždenkite ir...
1. Iš pradžių paruoškite stiklainėlį (0,75 l talpos), kuriame sluoksniuosite produktų mišinį sausainiams. Išplaukite jį ir labai gerai iššluostykite – turi būti visiškai sausas.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite...
1. Kiaušinį gerai išplakite šakute. Sukrėskite jogurtą, supilkite aliejų, dar sykį viską gerai suplakite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sukrėskite kiaušinių ir jogurto masę, gerai išsukite...
1. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su druska ir cukrumi. Įmaišykite drungną vandenį.
2. Supilkite ruginius ir rupius kvietinius miltus, didžiąją dalį kvietinių miltų, aliejų, saulėgrąžas ir moliūgų sėklas, išmaišykite.
3. Suberkite...
1. Pieną pašildykite, ištirpinkite šaukštą cukraus, sutrupinkite mieles ir maišykite, kol šios išsileis.
2. Palikite apie 20 minučių. Išsijotus miltus supilkite į dubenį, suberkite likusį cukrų, druską ir išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę, į...
1. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Tešlą ištieskite ant miltais pabarstyto stalviršio, tada dubenėliu iš jos išspauskite maždaug 13 cm skersmens apskritimus.
2. Rabarbarus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su mėlynėmis bei ruduoju...
1. Mediniu šaukštu gerai išsukite minkštą sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Po šaukštą berdama miltus, suminkykite tešlą (jei limpa prie rankų, įberkite dar miltų). Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir...
1. Tešlą paginkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. ji rasite čia: Itališka duona fokačija.
2. Pakilusią tešlą padalykite į keturias dalis, iškočiokite (arba ištampykite) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite pastovėti...
1. Avietes atšildykite, sudėkite į sietelį, įtaisykite jį virš dubens. Kai uogos nuvarvės, palikite nudžiūti.
2. Smulkintą abiejų rūšių šokoladą sudėkite į molinį dubenėlį, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Maišykite, kol šokoladas išsilydys....
1. Nektarinus aštriu peiliu perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
2. Dubenyje gerai išmaišykite rikotą, cukrų, džiūvėsius, migdolus ir cinamoną. Masės su kaupu pridėkite į vaisių puseles.
3. Nektarinų puseles sudėkite į riebalais pateptą kepimo...
1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
1. Morkas nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
2. Razinas 15 minučių pamerkite į šaltą vandenį, išgriebusi nuspauskite. Į puodą supilkite raudonąjį vyną, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir kaitinkite,...
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite pailgais maždaug 10 cm ilgio ir 4–5 cm pločio gabalais.
2. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sojų padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies,...
1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peilio galu išgremžkite sėklas su minkštimu, sudėkite į puodą. Sumeskite žieves.
2. Supilkite pieną, įberkite du šaukštus rudojo cukraus ir statykite ant ugnies. Kai užvirs, kaitinkite apie 15 minučių....
1. 100 g šokolado ištirpinti dubenyje, įstatytame į didesnį indą su karštu vandeniu. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti cukrų (truputį sviesto ir cukraus palikti kepimo formelėms patepti ir pabarstyti) ir sukti, kol cukrus ištirps ir masė...
1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į kepimo formą, užpilkite 2 šaukštais aliejaus ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 30-35 minutėms arba kol suminkštės.
2. Sutrinkite į košelę ir palikite atvėsti – pyragui prireiks...