„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Rudasis cukrus“ 19 puslapis

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir šokoladu

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir šokoladu 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą. 2. Sausainius smukiai sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Gauta lipnia mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles. 3. Kepkite į...
Aviečių, mėlynių ir obuolių pudingas

Aviečių, mėlynių ir obuolių pudingas 4 asm.

1. Ketvirtadalį obuolio stambiai sutarkuokite, likusį – supjaustykite mažais gabalėliais. 2. Obuolius sumaišykite su uogomis ir užberkite dviem šaukštais rudojo cukraus. 3. Pusę obuolių ir uogų masės paskirstykite sviestu išteptame pudingo inde....
Pyragas su juodaisiais serbentais

Pyragas su juodaisiais serbentais 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę, suberkite rudąjį cukrų ir ant silpnos ugnies kepinkite, kol pradės skirtis skystis ir kriaušės suminkštės, bet neištiš. 2. Suberkite nuplautus serbentus ir maišydami užvirinkite....
Pica su uogomis

Pica su uogomis 4 asm.

1. Skardą ištepkite riebalais, į ją įklokite atšilusią tešlą ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 5 minutes. Atvėsinkite. 2. Apkepusį paplotį aptepkite (kraštus palikite) maskarpone. 3. Mocarelą supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite ant paploč...
Makaronai su aštriu padažu

Makaronai su aštriu padažu 4 asm.

1. Paruoškite baklažaną, kad nebeliktų aitrumo: galite supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska arba pamerkti juos į sūrų vandenį. Svarbiausia, kad procedūra truktų ne mažiau kaip 30 minučių. Kubeliais supjaustykite papriką, pusž...
Aviečių tortas

Aviečių tortas 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinį, medų. Supilkite su kepimo milteliais išsijotus miltus, įberkite druskos, imbiero, cinamono, gvazdikėlių ir išminkykite. Tešlą suvyniokite į foliją ir dėkite valandai į š...
Imbierinis keksas su bruknėmis

Imbierinis keksas su bruknėmis 4 asm.

1. Tešlai skirtą sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius. 3. Į miltų mišinį supilkite atvėsusį tirpintą sviestą, pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite bruknių uogienę ir gerai išmaišykite. Kiaušinius...
Pyragas su obuoliais

Pyragas su obuoliais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus supilkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę, suberkite miltelinį cukrų, kepimo miltelius, užminkykite...
Varškės pyragas su obuoliais

Varškės pyragas su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė. 2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite. 3. Varškę...
Obuolių, aviečių ir mėlynių apkepėlės

Obuolių, aviečių ir mėlynių apkepėlės 4 asm.

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Sykiu su dviem šaukštais cukraus ir gabalėliu sviesto sudėkite į įkaitintą keptuvę, užpilkite trupučiu vandens ir troškinkite apie 7 minutes. Suberkite uogas ir kaitinkite dar 5 minutes. 2. Obuolių ir uogų...
Obuolių ir aviečių pyragaičiai

Obuolių ir aviečių pyragaičiai 4 asm.

1. Stalą pabarstykite milteliniu cukrumi ir iškočiokite atšildytą tešlą. Iš jos lėkštute išpjaukite keturis skritulius. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais, sumaišykite su uogomis ir cukrumi. 2. Obuolių ir uogų masę sudėkite ant...
Karštas kiaušinių gėrimas

Karštas kiaušinių gėrimas 6 asm.

1. Dideliame dubenyje gerai suplakite kiaušinių trynius, cheresą ir brendį, suberkite cinamoną ir tarkuotą muskatą. 2. Mišinį supilkite į puodą storu dugnu ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydama šluotele. Neleiskite užvirti. 3. Kitame puode už...
Pyragas su kriaušėmis ir imbierų cukatomis

Pyragas su kriaušėmis ir imbierų cukatomis 4 asm.

1. Miltus išsijokite su kepimo milteliais, imbieru, cinamonu. 2. Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Sudėkite margariną, supilkite sirupą ir medų. Gerai išplakite. 3. Į plakinį suberkite susmulkintas imbierų cukatas, miltų ir prieskonių miš...
Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu

Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu 8 asm.

1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrė...
Keksiukai su persikais

Keksiukai su persikais 6 asm.

1. Persikų puseles išgriebkite iš indelio, sudėkite į sietelį ir įstatykite į puodą nuvarvėti. Puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. 2. Sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos sukite elektriniu plaktuvu, kol cukrus iš...
Vištų krūtinėlių troškinys su cukinijomis

Vištų krūtinėlių troškinys su cukinijomis 6 asm.

1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais. Papriką perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite storais šiaudeliais. Česnako...
Kokteilis su kinkanais

Kokteilis su kinkanais 6 asm.

1. Žaliąsias citrinas ir kinkanus nuplaukite. Iš citrinų išspauskite sultis. 2. Kinkanus supjaustykite griežinėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nukoškite. 3. Mėtas nuplikykite ir nusausinkite. 4. Į plaktuvo indą supilkite citrinų sultis,...
Obuolių ir riešutų pyragas

Obuolių ir riešutų pyragas 6 asm.

1. Įkaitintoje orkaitėje trumpai paskrudinkite karijas, susmulkinkite. 2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir druską. 4. Kitame dubenyje sumaiš...
Šokoladinis pyragas su likeriu ir graikiniais riešutais

Šokoladinis pyragas su likeriu ir graikiniais riešutais 12 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens apvalaus kepimo indo dugną ir sieneles. 2. Į prikaistuvį sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, smulkintą šokoladą, suberkite cukrų, rudąjį cukrų ir...
Šaltoji arbata su vaisiais ir uogomis

Šaltoji arbata su vaisiais ir uogomis 7 asm.

1. Žaliąją arbatą užpilkite 5 stiklinėmis karšto vandens, suberkite cukrų ir leiskite gerai pritraukti. 2. Atvėsinkite ir nukoškite. Į arbatą supilkite sultis, sudėkite ledukus, uogas ir apelsinų skilteles. Gerai atšaldykite ir tiekite. Knyga „...