1. Į karštą kavą sudėkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
2. Kavą atšaldykite ir perkoškite. Į stiklines ar puodelius įdėkite po šaukštą ledų, užpilkite kava. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki standžių putų ir uždėkite ant kavos....
1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais...
Baklava yra turbūt vienas iš garsiausių Vidurio Azijos šalių saldumynų. Šiame originaliame turkiškame baklavos recepte plonyčiai perregimi „filo" tešlos lapai pertepami sviestu, sluoksniuojami maltais riešutais ir kepami orkaitėje. Iškepęs pyragas...
1. Pagaminsite per 50 min. neskaičiuojant tešlos brandinimo ir džiovinimo laiko.
2. Miltus suberkite ant lentelės, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos ir suminkykite elastingą tešlą. Palikite...
1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, suvyniokite į drėgną rankšluostį ir pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus traškūs.
2. Sūrį sutrupinkite į dubenį, sumaišykite su jogurtu. Į masę įspauskite česnako skiltelę. Viską labai gerai išmaiš...
1. Išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius su cukrumi. Sudėkite miltus ir išplakite dar kartą.
2. Ištirpinkite šokoladą su sviestu ir įmaišykite į kiaušinių masę.
3. Tešlą supilkite į formeles (į kiekvieną po 2/3 tešlos, nes pakils) ir kepkite...
1. Tešlos paruošimas. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir viską sutrinkite tarp pirštų. Vėliau įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę bei druską ir sumaišykite iki vienalytės masės. Tešla turi nelipti prie rankų, o...
1. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Želatiną ištirpinkite su 5–6 šaukštais karšto vandens ir plota srovele supilkite į varškę. Labai gerai išplakite.
2. Paruoštą varškės masę supilkite į š...
1. Nedideles kepimo formeles ištepkite riebalais.
2. Puode pakaitinkite pieną, suberkite 100 g cukraus, vanilinį cukrų, aguonas ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, iškart nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3. Paruoškite karamelę:...
1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudė...
1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir pabarstykite ruduoju cukrumi bei cinamonu. Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite ir išmaišykite.
2. Tešlą iškočiokite, padalykite į 8 kvadratus, ant kiekvieno uždėkite po obuolį, į obuolio...
1. Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite į keturias dalis ar pusiau. Sudėkite į indą. Įberkite šaukštą rudojo cukraus, cinamono, supilkite brendį. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 15 minučių.
2. Užmaišykite tešlą: kiaušinius išsukite...
1. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų.
2. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukėlusi nuo ugnies,...