„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Rudasis cukrus“ 21 puslapis

Moliūgų ir varškės apkepas

Moliūgų ir varškės apkepas 2 asm.

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite 15 minučių brinkti. 2. Džiovintus abrikosus ir razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite brinkti. 3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Į...
Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis

Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis 4 asm.

1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. 2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaiš...
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas 4 asm.

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis, juos sumaišykite su cinamonu ir ruduoju cukrumi. 2. Išlydykite sviestą, supilkite ant cukraus ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. 3. Į jau turimą masę suberkite miltus ir „nugesintą“ sodą....
Aštrūs bulvių ritinėliai

Aštrūs bulvių ritinėliai 4 asm.

1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą: išvirkite ir nulupkite bulves, sutrinkite su kokosų drožlėmis, sezamų sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkinta aitriąja paprika, žalumynais ir druska. Viską gerai išsukite. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžoles,...
Rabarbarų ir uogų apkepas

Rabarbarų ir uogų apkepas 6 asm.

1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų. 2....
Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis

Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis 6 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai...
Ananasų sulčių ir kokosų pieno gaiva „Virgin Pina Colada“

Ananasų sulčių ir kokosų pieno gaiva „Virgin Pina Colada“ 6 asm.

1. Į kokteilinę supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų, ledukus ir apie 200 ml ananasų sulčių. Turinį gerai išplakite, kol ištirps cukrus. 2. Supilkite likusias sultis ir pabaikite plakti. Supilstykite į stiklines ir patiekite iškart. Ilgiau...
Cukinijų sriuba

Cukinijų sriuba 2 asm.

1. Susmulkinkite visas daržoves. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūnus. 2. Sudėkite smulkintą česnaką, suberkite saldžiąsias paprikas ir supilkite sultinį. Po kelių minučių sudėkite pomidorus, sumaž...
Sumuštiniai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu

Sumuštiniai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu 2 asm.

1. Duoną supjaustykite riekelėmis, aptepkite minkštu sviestu ir kepkite orkaitėje, kol gražiai parus (jeigu naudosite skrudintuvą, netepkite sviesto). 2. Kriaušes supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir sudėkite į įkaitintą...
Morkos su prieskoniais

Morkos su prieskoniais 2 asm.

1. Į įkaitintą aliejų suberkite kmynus, šiek tiek pakepkite, sudėkite kapotą česnaką, maltą papriką ir dar minutę kaitinkite nuolat maišydami. 2. Morkas sudėkite į verdantį vandenį ir kelias minutes pavirkite. Nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę....
Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis

Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis 2 asm.

1. Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą ir gerai išsukite. Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto. Dviem šaukštais ar šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus ir apvoliokite pistacijose. 2. Padažui skirtus produktus gerai išplakite....
Ekologiškas šokoladinis tortas

Ekologiškas šokoladinis tortas 10 asm.

1. Riešutus susismulkinkite virtuviniu kombainu iki smulkių gabalėlių (nereikia padaryti miltinės masės). Sudėkite cukrų, ištirpdytą sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite 23 cm dvigubą kepimo formą, suformuokite aukštesnius kraštus, dugną...
Keptas sūris

Keptas sūris 2 asm.

1. Kapotus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su rozmarinais ir ištirpintu medumi. Sūrius dėkite į kepimo popierių, aptepkite riešutų ir medaus mase, kepimo popieriaus kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje...
Desertiniai blyneliai

Desertiniai blyneliai 4 asm.

1. Cukrų išplakite su kiaušiniais (geriau mikseriu). Į plakinį sukrėskite natūralų jogurtą ir vėl viską išplakite. 2. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius įsijokite į plakinį. Taip pat supilkite lydytą sviestą, kad blynai labai neprisigertų riebalų....
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“

Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“ 4 asm.

TEŠLOS PARUOŠIMAS Iš pradžių paruoškite tešlą. Ją paruošti rekomenduojama likus 24–48 valandoms iki kepimo. 1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės liepsnos, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir...
Varške įdaryti makaronai

Varške įdaryti makaronai 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio). Išgriebus, sudėkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite. 2. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite...
Indiška pomidorų sriuba

Indiška pomidorų sriuba 3 asm.

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų....
Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais

Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais 4 asm.

1. Patepkite formą sviestu. 2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite. 3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi...
Kefyriniai keksiukai

Kefyriniai keksiukai 4 asm.

1. Manus sumaišykite su pusantros stiklinės kefyro. 2. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su ruduoju cukrumi. 3. Po truputį suberkite su šaukšteliu kepimo miltelių sumaišytą stiklinę miltų ir žiupsnį druskos, manų ir kefyro mišinį....
Kepti bananai su karamele

Kepti bananai su karamele 3 asm.

1. Ant silpnos ugnies užkaiskite vandenį su cukrumi ir sirupu. Pamaišykite. 2. Kai cukrus ištirps, įdėkite sviesto ir išlydykite jį. Supilkite grietinėlę.     3. Visą laiką karamelę laikykite ant viryklės. Kai masė ims virti, palikite ją...