1. Susmulkinkite džiovintus vaisius ir užpilkite brendžiu. Palikite kelioms valandoms.
2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite išspaustas apelsino ir citrinos sultis, suberkite žieveles, cinamoną...
1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite sviestu išteptas keksiukų formeles.
2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Krakmolą sumaišykite su kiaušinių mase.
3....
1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną.
2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaiš...
1. Grietinėlėje ištirpinkite cukrų ir sumaišykite su varške.
2. Želatiną vis pakaitinant ištirpinkite piene ir supilkite į varškės masę, permaišykite.
3. Gautą kremą liekite ant norimo indo dugno, sudėkite trupintus sausainius ir vėl ant viršaus...
1. Česnaką susmulkinkite, supilkite į aliejaus - garstyčių mišinį. Suberkite druską ir kitus ingredientus.
2. Karką įpjaustykite aplinkui ir mišiniu gerai įtrinkite.
3. Vėsiai laikykite per naktį.
4. Aluje išplakite grietinėlę, į stiklinį kepimo...
1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu.
2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi.
3. Kreminę varškę išmaišykite su kiek...
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, apkepkite keptuvėje su sezamų aliejumi nuolat pamaišydami apie 10 min.
2. Tada supilkite pasukas, suberkite cukrų, smulkintus migdolus, lazdyno riešutus, džiovintas vyšnias ir cinamoną. Gautą mišinį kepkite...
1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu.
2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Varškę...
1. Pirmiausia nupjaukite žieveles nuo duonos ir ją susmulkinkite smulkintuvo pagalba (turi būti smulkūs trupiniai).
2. Slyvas nulupkite, pašalinkite kauliukus ir su maišytuvu išmaišykite iki vienalytės masės.
3. Tuomet sumaišykite duonos...
1. Sausainius sutrupinkite pirštais, paskui dar kiek pagrūskite medine trintuve. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir švariais pirštais masę gerai ištrinkite.
2. Krėskite masę į nepridegančią kepimo skardą ir, spausdama pirš...
1. Garuose lydytą sviestą sumaišykite su gerai išplaktu kiaušiniu, 2 šaukštais sutirštinto pieno. Ištirpinkite 150 g cukraus ir rudąjį cukrų. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilkite skystą plakinį.
2. Gerai iš...
1. Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite per naktį.
2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuplautas ir gerai nusausintas mėtas smulkiai supjaustykite.
3. Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir...
1. Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste.
3. Į svogūnų ir česnakų mišinį suberkite čiobrelius, šviežiai maltus...
1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą,...
1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į dubenį, labai lėtai ištirpinkite virš garų, tada nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu karštu vandeniu, kad ant lukštų neliktų...
1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite.
2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti.
3. Likusią dalį sviesto...