„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Ruginiai miltai“

Imbieriniai ruginių miltų sausainiai

Imbieriniai ruginių miltų sausainiai 8 asm.

Ruginiai miltai šiems sausainiais suteiks gražią spalvą ir įdomią tekstūrą.

 

Raugo duona su džiovintais baravykais

Raugo duona su džiovintais baravykais 4 asm.

Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Tiesa, jis tiks tiems, kas jau turi pasigaminto raugo. O jei neturite, netrukus pamokysime, kaip jo pasiruošti.

 

Avižinių dribsnių ir ruginių multų blyneliai su obuoliais

Avižinių dribsnių ir ruginių multų blyneliai su obuoliais 4 asm.

Šiuose blyneliuose nėra kvietinių miltų, tad jie šiek tiek kitokie, nei įprasti: avižiniai dribsniai jiems suteikia įdomią tekstūrą, ruginiai miltai – papildomo skonio, o obuoliai – rūgštelės ir drėgnumo. 

 

Neminkyta duona su ruginiais miltais

Neminkyta duona su ruginiais miltais 4 asm.

Duonos kepimas namuose pastaraisiais metais yra „ant bangos“. Tai nestebina, nes savo rankomis suformavus ir iškepus kepaliuką duonos, apima neprilygstamas pasididžiavimo savimi džiaugsmas, o kur dar pats kepinys – kvapnus, traškia plutele ir minkštu vidumi. Išsikepkite duonos, kuriai prireiks gana ilgos fermentacijos, tačiau neturėsite jokio vargo su tešlos minkymu! Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. 

Imbieriniai nameliai

Imbieriniai nameliai 2 asm.

Inde pakaitikite išmaišytą sviestą, medų, kakavą, meduolių prieskonius ir miltelinį cukrų. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais arba soda, įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir suminkykite tešlą. Atidėkite tešlą 15 min. į šoną....
Ruginių miltų meduolis

Ruginių miltų meduolis 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ˚C temperatūros. Medų sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Kelias minutes pavirkite, tuomet nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Dideliame dubenyje kiaušinius iš...
Pailgų  sumuštinių  batonėliai

Pailgų sumuštinių batonėliai 4 asm.

1. Visus miltus sumaišykite. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Supilkite rūgpienį arba pasukas, taip pat pusę miltų mišinio ir aliejų. Gerai išmaišykite. Įmaišę likusius miltus minkykite tol, kol tešla nebelips prie indo...
Ruginiai  paplotėliai

Ruginiai paplotėliai 6 asm.

1. Dubenyje miltus sumaišykite su sausomis mielėmis ir prieskoniais. 2. Vandenį pašildykite iki 45–50 laipsnių, supilkite ant birių produktų ir išminkykite vientisą tešlą. Svarbu, kad tešla nebūtų per kieta. 3. Jei vartosite šviežias mieles,...
Bandelių  banda  su sėklomis

Bandelių banda su sėklomis 6 asm.

1. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su druska ir cukrumi. Įmaišykite drungną vandenį. 2. Supilkite ruginius ir rupius kvietinius miltus, didžiąją dalį kvietinių miltų, aliejų, saulėgrąžas ir moliūgų sėklas, išmaišykite. 3. Suberkite...
Nesaldžios  pusryčių  bandelės

Nesaldžios pusryčių bandelės 6 asm.

1. Dubenyje gerai sumaišykite visus miltus. Žinoma, jei Jums skaniau, galite vartoti tik kvietinius. 2. Šviežias mieles kitame dubenyje ištirpinkite kūno temperatūros vandenyje arba piene. 3. Į šį tirpalą, jį nuolat sukdami, įmaišykite druską, maž...
Ruginės  bandelės

Ruginės bandelės 5 asm.

1. Dubenyje į išsijotus abiejų rūšių miltus supilkite šiltame vandenyje ištirpintas mieles, sirupą arba cukrų, pasūdykite ir išminkykite tešlą. 2. Baigdami minkyti supilkite tirpintą margariną ir šiek tiek pašildytą pieną su grietine. 3....
Kasdienės  bandelės  su javų dribsniais

Kasdienės bandelės su javų dribsniais 6 asm.

1. Kambario temperatūros mieles dubenyje ištirpinkite šlakelyje šilto pieno. 2. Supilkite likusį pieną, druską, cukrų, kmynus, įmuškite kambario temperatūros kiaušinį ir išplakite. 3. Suberkite miltus, supilkite aliejų ir išminkykite vientisą teš...
Tradicinė  čiabata

Tradicinė čiabata 6 asm.

Šios itališkos duonos tešla minkoma su šaltu vandeniu. Ją galima pagaminti ir iš vakaro, o kol bus kepama, palaikyti šaldytuve. 1. Dubenyje sutrupinkite mieles į šaltą vandenį, suberkite druską, pusę kvietinių miltų ir plakikliu išsukite iki...
Duonelės su  kmynais

Duonelės su kmynais 6 asm.

1. Vandenį pašildykite ir jame išleiskite mieles. 2. Į dubenį supilkite kvietinius, ruginius miltus, vandenį su mielėmis, raugą (kaip jo pasigaminti rasite čia: Naminės duonos raugas ), įberkite 2–3 šaukštelius kmynų, 3 šaukštelius druskos ir...
Duona su  moliūgų  sėklomis

Duona su moliūgų sėklomis 5 asm.

1. Moliūgų sėklas, kurias bersite į tešlą, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Žiupsnelį pasilikite apibarstyti kepaliukui. Atvėsinkite ir stambokai sukapokite. 2. Į dubenį sutrupinkite mieles. Vandenį pašildykite iki kūno temperatūros, nedideliame...
Ruginė duona su kalendromis

Ruginė duona su kalendromis 6 asm.

1. Mieles sutrupinkite į dubenį. Pieną pašildykite iki kūno temperatūros ir nedideliame jo kiekyje ištirpinkite mieles. 2. Supilkite likusį pieną, sukrėskite medų, taip pat miltus, sumaišytus su prieskoniais ir druska, ir gerai išmaišykite. 3....
Ruginė duona su spirgučiais

Ruginė duona su spirgučiais 4 asm.

Maišinio ruošimas ir rauginimas 1. Į maišymo indą supilkite išrūgusį raugą (kaip jį paruošti rasite čia: Naminės duonos raugas ), miltus ir vandenį. 2. Maišykite, kol išeisne per kieta, šiek tiek lipni masė, ją uždenkite skepeta ir padėkite š...
Naminės duonos raugas

Naminės duonos raugas 4 asm.

1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai stovintį raugą...
Ruginė  duona  su bulvėmis

Ruginė duona su bulvėmis 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Ruginė duona

Ruginė duona 6 asm.

Raugo ruošimas: 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...