Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Ruginiai miltai“ 2 puslapis

Juoda duona su džiovintomis slyvomis

Juoda duona su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Raugo ruošimas: Vandenį, sausą raugą, ruginius miltus, cukrų ir mieles  gerai išmaišykite, dubenį uždenkite ir palikite šiltai apie 0,5 val. Salyklo ruošimas: Dubenyje sumaišykite salyklą, druską, grūdų ir sėklų mišinį, supilkite aliejų, už...
Juoda duona su  salyklu  ir saulėgrąžomis

Juoda duona su salyklu ir saulėgrąžomis 4 asm.

Maišinio ruošimas Raugą, ruginius miltus, šiltą vandenį  sumaišykite dubenyje, uždenkite rankšluosčiu ir 12–16 valandų palikite, kad išrūgtų. Tešlos ruošimas 1. Salyklą sumaišykite su verdančiu vandeniu ir leiskite pravėsti. Į dubenį su mišiniu...
Naminė  plikyta  duona

Naminė plikyta duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 va landas (3 paras). 2. Šiltai...
Naminė  lietuviška  duona

Naminė lietuviška duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Medaus gira

Medaus gira 10 asm.

1. Į 4 l šalto virinto vandens sudėkite medų, griežinėliais supjaustytą citriną (nulupti nereikia), razinas, maišydami suberkite miltus, sudėkite mieles ir 24 val. palaikykite kambario temperatūroje. 2. Paskui į rūgstančią girą įpilkite dar 1 l š...
Lietiniai su mėlynių uogiene

Lietiniai su mėlynių uogiene 10 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais. 2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir...