„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Ryžiai“ 5 puslapis

„Biryani“ troškinys

„Biryani“ troškinys 10 asm.

Adilui labiausiai patinka „Biryaani“, tad šio patiekalo receptu ir dalijasi.

Armėniški balandėliai (dolma)

Armėniški balandėliai (dolma) 6 asm.

Visus faršui skirtus produktus gerai suminkykite (minkykite tol, kol vanduo susigers). Vynuogių lapus, pašalinus lapkočius, maždaug pusvalandį mirkykite šiltame vandenyje. Faršo rutuliuką dėkite ant šiurkščiosios nusausinto lapo pusės ir...
Daržovių mišrainė su ryžiais

Daržovių mišrainė su ryžiais 6 asm.

Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite, paprikas išvalykite. Pomidorus irgi galite nulupti. Visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite, supjaustę pakepinkite su aliejumi ir sukrėskite į puodą. Supilkite ir visus kitus recepto produktus, uždenkite...
Gruziniška charčo sriuba

Gruziniška charčo sriuba 6 asm.

Mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabalais, sudėkite į gilų puodą storu dugnu, užpilkite dviem litrais šalto vandens ir statykite ant stiprios ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas. Įmeskite svogūną, salierą bei petražolių šaknį, kelis...
Ryžiais įdarytos cukinijos

Ryžiais įdarytos cukinijos 6 asm.

Cukinijas nuplaukite, nupjaukite kotelius ir šaukšteliu išskobkite sėklas arba perpjaukite išilgai ir išskobkite padarydami tarsi „laivelius“. Vidų pabarstykite druska. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais, petražoles susmulkinkite. Keptuvė...
Pomidorų mišrainė su ryžiais

Pomidorų mišrainė su ryžiais 6 asm.

Puode įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kartkartėmis pamaišydami troškinkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite ryžius ir kaitinkite, kol šie suminkštės. Sumeskite likusias smulkintas daržoves, užvirinkite. Pagal skonį pagardinkite...
Pikantiška kiauliena su cinamonu

Pikantiška kiauliena su cinamonu 2 asm.

Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kiaulieną supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis. Pasiruoškite marinatą: nutarkuokite citrinos žieveles, išspauskite sultis, suberkite cukrų,  smulkintus bazilikus, cinamoną,...
Vištiena sūrio patale

Vištiena sūrio patale 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Vištos krūtinėlę padalykite į dvi dalis, įsukite į plastikinį maišelį ir lengvai pamuškite. Pasūdykite, užberkite pipirų. Svogūną supjaustykite griežinėliais,...
Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais

Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais 4 asm.

Porą supjaustykite žiedeliais, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepinkite 2 minutes. Sultinį supilkite į puodą ir pašildykite. Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Įpilkite samtį karšto sultinio, išmaišykite ir kaitinkite,...
Ryžiai su alyvuogėmis

Ryžiai su alyvuogėmis 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Morką sutarkuokite, svogūnų laiškus ir česnaką susmulkinkite. Bazilikų lapelius suplėšykite. Į kepimo indą su dangčiu (jei jūsų indas be dangčio, uždenkite aliuminio folija) įpilkite aliejaus, suberkite darž...
Rizotas su parmezanu ir citrinomis

Rizotas su parmezanu ir citrinomis 4 asm.

Sultinį supilkite į puodą ir užkaiskite. Susmulkinkite svogūną. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir troškinkite 5 minutes. Išspauskite citrinų sultis ir nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį. Suberkite ryžius, iš...
Vištienos ir dešros gumbo

Vištienos ir dešros gumbo 7 asm.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Vištos šlaunelių mėsos gabalėlius supjaustykite nedideliais kubeliais. Lengvai apibarstykite miltais. Suberkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite apie 5-6 minutes, kol taps auksinės spalvos. Iš...
Kepti ryžiai su tunu

Kepti ryžiai su tunu 4 asm.

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol kruopos verda, šoninę  apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps traški (apie 2–3 minutes). Išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad...
Kiniški kepti   ryžiai su kiaušiniais

Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais 4 asm.

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite. 2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir...
Salotos „Primulė“

Salotos „Primulė“ 2 asm.

1. Ryžius išvirkite, pridėkite konservuotų kukurūzų, smulkinto agurko ir saldžiosios paprikos. Pasūdykite pagardinkite pipirais, sumaišykite su majonezu. 2. Ant lėkštės iš salotų suformuokite kauburėlį, šonus apdėkite sausainiais. Viršų papuoškite...
Vištų krūtinėlių kepsneliai

Vištų krūtinėlių kepsneliai 2 asm.

1. Paruoškite žaliąjį aptepą: kokosų drožles pamirkykite truputyje vandens, mėtų ir petražolių lapelius suplėšykite, svogūnėlį ir papriką sukapokite, česnaką sugrūskite, imbierą smulkiai sutarkuokite, kuminus sugrūskite arba sumalkite kavamale....
Kalakutienos apkepas

Kalakutienos apkepas 4 asm.

1. Sriubą atskieskite sultiniu, užvirinkite, suberkite smulkiai supjaustytus grybus, truputį pavirkite ir nukaiskite. 2. Karštą skystį sumaišykite su mėsa, ryžiais ir petražolėmis. Viską sukrėskite į apkepo indą, gerai uždenkitei ir kepkite 170 °C...
„Jambalaya“

„Jambalaya“ 5 asm.

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, smulkintus salierus, kvadratėliais supjaustytą papriką ir maišydami kepkite, kol svogūnų gabalėliai pasidarys skaidrūs. 2. Supilkite pomidorus su visu skysčiu, sultinį,...
Itališkas ryžių apkepas

Itališkas ryžių apkepas 6 asm.

1. Užvirinkite keturis puodelius sultinio, įmeskite laurų lapą, suberkite nuplautus ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 min. Išvirusius ryžius sukrėskite į dubenį, laurų lapą išmeskite. 2. Dideliame puode išlydykite sviestą, sudėkite...
Brokolinių kopūstų ir ryžių troškinys

Brokolinių kopūstų ir ryžių troškinys 5 asm.

1. Puode įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. Kai pasidarys skaidrūs, sudėkite brokolinius kopūstus ir maišydami kepinkite kelias minutes. 2. Konservuotą sriubą sumaišykite su pienu ir supilkite į puodą su brokoliniais kopūstais. Suberkite...