„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Ryžiai“ 9 puslapis

Krabų lazdelių ir pievagrybių troškinys su ryžiais

Krabų lazdelių ir pievagrybių troškinys su ryžiais 6 asm.

1. Pakepinkite svogūną ir morką, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus pievagrybius. 2. Ištirpinkite sultinį (nebūtinai grybų) stiklinėje karšto vandens ir pilkite ant daržovių. 3. Porą minučių patroškinkite uždengę dangčiu, tada suberkite...
Įdarytos paprikos su padažu

Įdarytos paprikos su padažu 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnes, išimkite sėklas. 2. Į keptuvėje išlydytą sviestą sudėkite faršą, svogūną, druską, pipirus ir viską apkepinkite. 3. Dubenyje sumaišykite ryžius, grybus ir apkepintą faršą su svogūnais. Paruoštu įdaru...
Itališkas rizotas su voveraitėmis

Itališkas rizotas su voveraitėmis 4 asm.

1. Voveraites išvirkite, nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi ir sugers visą...
Balandėliai su jūrų gėrybėmis

Balandėliai su jūrų gėrybėmis 4 asm.

1. Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti. Krevetes atšildykite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Aštriu peiliu išpjaukite kopūsto kotą. Dėkite daržovę į didelį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad kiaurymė būtų...
Indiškas kedžeri

Indiškas kedžeri 4 asm.

Kedgeree ['ked’žeri:] - tai tarsi ryžių salotos su rūkyta žuvimi, prieskoniais (visada – kariu ir, dažniausiai, aitriąja paprika arba kajeno pipirais), sviestu ir kiaušiniais. Žuvis naudojama visokia: tinka ir lašiša, ir menkė, ir karštai rūkyta...
Vegetariniai buritai

Vegetariniai buritai 6 asm.

1. Svogūnus, pievagrybius, pomidorus smulkiai supjaustykite, česnakus sugrūskite ir viską 5–10 min. patroškinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po 2 šaukštus įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į...
Sriuba su lydytu sūriu

Sriuba su lydytu sūriu 4 asm.

1. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite ryžius, virkite apie 10 min. 2. Kol ryžiai virs, nuskuskite morką, supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nedideliais žiedynais supjaustykite brokolinį kopūstą. 3. Sudėkite į puodą morkas,...
Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru

Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru 5 asm.

1. Kopūstų lapus paruoškite kaip paprastiems balandėliams: išpjaukite kotą, 5–7 min. visą gūžę pavirkite sūdytame vandenyje, paskui atšaldykite dubenyje su šaltu vandeniu ir išskirstykite atskirais lapais. 2. Paruoškite įdarą: smulkiai sukapotus...
Faršu įdaryti obuoliai

Faršu įdaryti obuoliai 4 asm.

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir česnakais, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais, pasūdykite. 2. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite....
Pupelių sriuba su kruopomis

Pupelių sriuba su kruopomis 5 asm.

1. Perlines kruopas ir pupeles suberkite į atskirus indus, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį mirkti. Paskui vandenį, kuriame mirko, nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir išvirkite atskiruose puoduose. 2. Svogūnus supjaustykite...
Ryžių apkepas su vištiena

Ryžių apkepas su vištiena 5 asm.

1. Į ugniai atsparų indą, supilkite sutirštintą pieną, sukrėskite sūrelį ir šakute pamaišykite, kad masė pasidarytų vientisesnė. 2. Supilkite tirštą sriubą, įpilkite vandens, suberkite česnakų miltelius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. 3....
“Garbanoti” balandėliai

“Garbanoti” balandėliai 5 asm.

1. Garbanotųjų kopūstų lapus apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų. Nuvarvinkite ir palikite ataušti. Paskui kietąją lapo dalį išpjaukite arba sutraiškykite. 2. Ryžius išvirkite, į karštus sudėkite sviestą ir palikite ataušti. Kumpį...
Ryžių pica

Ryžių pica 4 asm.

1. 2 stiklinėse vandens išvirkite tirštą ryžių košę. Pievagrybius nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite atšokusias odeles ir supjaustykite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite...
Vegetarinis ryžių troškinys

Vegetarinis ryžių troškinys 4 asm.

1. Išvirkite birią ryžių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sugrūskite. Salierus supjaustykite šiaudeliais. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas...
Ryžių ir brokolių apkepas

Ryžių ir brokolių apkepas 4 asm.

1. Ryžius biriai išvirkite. 2. Smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėkite faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepinkite, kol mėsa paruduos. Sudėkite pomidorų padažą,...
Žuvienė su ryžiais ir salierais

Žuvienė su ryžiais ir salierais 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūnus, sudėkite migdolus ir švelniai paskrudinkite. Supilkite vyną, sultinį, pomidorus, sudėkite laurų lapelius ir ant mažos ugnies...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite kepurėles, išskobkite sėklalizdžius. Daržovių vidų pabarstykite druska, viršų ištepkite aliejumi. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde (šalia sudėkite ir kepurėles) ir 10 minučių pašaukite į 200 º...
Salotos stiklinaitėse

Salotos stiklinaitėse 4 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite. 3. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų...
Maki sušis su lašišomis ir avokadais

Maki sušis su lašišomis ir avokadais 4 asm.

1. Suberkite ryžius į didesnį dubenį ir kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu. Skalaukite ryžius, kol vanduo pasidarys skaidrus. Suverskite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti. 2. Suberkite ryžius į puodą, supilkite vandenį, prieš virdama bent...
Daugiaryžis su kepenėlėmis

Daugiaryžis su kepenėlėmis 4 asm.

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir valandą palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudė...