„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla“ 6 puslapis

Braškės rabarbarų ežerėliuose

Braškės rabarbarų ežerėliuose 8 asm.

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų), kol suminkštės. Tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje iš...
Pyragaičiai su grietinėle

Pyragaičiai su grietinėle 4 asm.

1. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais, susukite voleliu ir iškepkite orkaitėje, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Atvėsintų volelių vidų galite truputį pagremžti bulvių skustuku, kad pasidarytų tuščiaviduriai. 3. Grietinėlę išplakite iki...
Pyragėliai su varškės įdaru

Pyragėliai su varškės įdaru 5 asm.

1. Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi bei cinamonu ir gautą masę sutrinkite blenderiu. 2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Dėkite po šaukštelį varškės įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio, kraštus užlenkite į viršų ir už...
Pikantiškos morkytės

Pikantiškos morkytės 6 asm.

1. Pirmiausia pasigaminkite pikantiškas salotas. Kiaušinius išvirkite, smulkiai supjaustykite. Česnakus sutrinkite, sūrį sutarkuokite. Įdėkite majonezo ir viską išmaišykite. 2. Atšildykite tešlą, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite 2 cm pločio...
Obuoliai su tešlos juostele

Obuoliai su tešlos juostele 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, vidų išgramdykite gremžtuku – turi būti vietos įdarui. 2. Medų išlydykite, plačiu teptuku patepkite juo obuolius, tada apibarstykite su cukrumi sumaišytu cinamonu. 3. Razinas nuplaukite, nusausinkite, apie...
Daržovių kišas

Daržovių kišas 4 asm.

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstyti ir įtiesti į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi, priberti žirnių arba pupelių ir 225°C karštumo orkaitėje kepti 15 min. 2. Žiedinius kopūstus ir brokolius iš...
Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis

Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis 6 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal...
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai 4 asm.

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, supjaustykite griežinėliais, apliekite vynu ir palikite 15 minučių pastovėti. Išgriebusi gerai nuvarvinkite. 2. Medų sukrėskite į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį, į...
Užkandėlė su sūriu

Užkandėlė su sūriu 2 asm.

1. Bemielės tešlos lakštus atšildykite ir norimo dydžio apvalia formele išspauskite apskritimus. 2. Tešlos gabalėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, ant viršaus dėkite griežinėliais supjaustytą ožkų pieno sūrį. 3. Ant sūrio griež...
Pyragaičiai su malta mėsa

Pyragaičiai su malta mėsa 4 asm.

1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus ir paprikas, sudėkite...
Kiaušiniai sluoksniuotos tešlos “lizdeliuose”

Kiaušiniai sluoksniuotos tešlos “lizdeliuose” 3 asm.

1. Iš šiek tiek atšilusios tešlos stikline išspauskite 12 skritulių (6 – 7 cm skersmens). Iš 6 skritulių mažesniu indu (pavyzdžiui, taurele) išspauskite 4 – 4,5 cm skersmens angas. Sveikuosius skritulius patepkite išplaktu kiaušiniu, ant kiekvieno...
Žuvies pyragas

Žuvies pyragas 6 asm.

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu ir išverskite į didelį dubenį. Dar šiltus sumaišykite su susmulkintais svogūnais, petražolėmis, kario milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį, skiltelėmis supjaustytus...
Sluoksniuotos tešlos pyragas

Sluoksniuotos tešlos pyragas 4 asm.

1. Obuolius bei rabarbarus nulupkite, supjaustykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 10 min. 2. Iš šiek tiek atšilusios tešlos išpjaukite truputį...
Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis

Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis 3 asm.

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir tieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi, priberkite žirnių arba pupelių ir 225ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min. 2. Žiedinius kopūstus ir brokolius...
Keksiukai – užkandžiai

Keksiukai – užkandžiai 12 asm.

1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus. 2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų...
Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska, palikite pastovėti 20 min., nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Išpjaukite apskritą tešlos lakštą, išklokite skardą, subadykite šakute, kraštų nenupjaukite. Pastatykite š...
Sūrio ir svogūnų pyragaičiai

Sūrio ir svogūnų pyragaičiai 4 asm.

1. Karamelizuotų svogūnų užtepo pasigaminkite iš anksto ir laikykite šaldytuve. 2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais. 3. Pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį...
Trapios tešlos pyragas

Trapios tešlos pyragas 4 asm.

1. Maltą mėsą kartu su smulkintu vienu svogūnu 15 minučių patroškinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintus pievagrybius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir dar kiek pakepinkite. 2. Kiaušinius gerai iš...
Pyragėliai su sūriu

Pyragėliai su sūriu 4 asm.

1. Paruoškite sūrio įdarą. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, išsukite su feta ir rikota, įmaišykite vieną kiaušinio trynį, suberkite kapotus krapus ir nutarkuotas citrinos žieveles. Gerai išmaišykite ir bent 2 val. palaikykite šaltai. 2. Tešlą...
Vaisių tortas

Vaisių tortas 8 asm.

1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais pateptą gofruotą apvalią kepimo formą, subadykite šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popierių ir užberkite žirnių arba lęšių, kad tešla nekiltų. Kepkite apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje....