1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, suberkite žirnelius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., pasūdykite, pagardinkite pipirais.
2. Iš duonos iš...
1. Morką, burokėlį, bulves ir žirnelius (jei šaldyti) išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką ir agurkus kubeliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite.
2. Dėkite į lėkštes nuvarvintus raugintus kopūstus, ant jų po lygiai...
1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, acto, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą,...
1. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus ir keletą sekundžių maišant viską apkepkite.
2. Tuomet sudėkite pjaustytą vištieną (pirmiausiai ją pamarinuokite sojos padaže) ir apkepinkite, kol viš...
1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse.
2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus....
1. Žuvis išdarinėkite, šiek tiek apvirkite ir mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų.
2. Žuvų mėsą kartu su batonu kelis kartus kruopščiai sumalkite.
3. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, papriką ir salierą. Sukrėskite į žuvų masę.
4....
1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.
2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame...
Visas daržoves išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Visiškai nenupilkite vandens ir sutrinkite. Galima vandenį nupilti visai ir pagardinti košę užvirtu pienu bei sviestu.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite ryžius, virkite apie 10 min.
2. Kol ryžiai virs, nuskuskite morką, supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nedideliais žiedynais supjaustykite brokolinį kopūstą.
3. Sudėkite į puodą morkas,...
1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį.
3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min.
4. Gatavą koš...
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (į jį reikėtų įpilti šaukštą aliejaus, tada makaronai nesulips). Išvirtus iš karto nukoškite ir paskleistus ataušinkite.
2. Žaliuosius žirnelius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min....
1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelė...