„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Šaldyti žirneliai“ 3 puslapis

Lašiša su žirnelių padažu

Lašiša su žirnelių padažu 2 asm.

1. Žuvies gabaliukus įtrinkite prieskoniais, druska, cukrumi ir apšlakstykite citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi. Gabaliukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. 2. Pasiruoškite padažą:...
Sumuštinukai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu

Sumuštinukai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, suberkite žirnelius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., pasūdykite, pagardinkite pipirais.  2. Iš duonos iš...
Salotos su rūkytais ešeriais

Salotos su rūkytais ešeriais 4 asm.

1. Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – griežinėliais. Ešerius išdorokite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite kelioms minutėms panardindami į karštą vandenį, nusausinkite. Jei...
Salotos su raugintais kopūstais

Salotos su raugintais kopūstais 4 asm.

1. Morką, burokėlį, bulves ir žirnelius (jei šaldyti) išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką ir agurkus kubeliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Dėkite į lėkštes nuvarvintus raugintus kopūstus, ant jų po lygiai...
Žirnelių pyragas

Žirnelių pyragas 5 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, acto, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą,...
Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais 3 asm.

1.  Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus ir keletą sekundžių maišant viską apkepkite. 2. Tuomet sudėkite pjaustytą vištieną (pirmiausiai ją pamarinuokite sojos padaže) ir apkepinkite, kol viš...
Patriotiškas blynų tortas

Patriotiškas blynų tortas 6 asm.

1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse. 2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus....
„Žuveliokų“ margutis su daržovėmis

„Žuveliokų“ margutis su daržovėmis 6 asm.

1. Žuvis išdarinėkite, šiek tiek apvirkite ir mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų. 2. Žuvų mėsą kartu su batonu kelis kartus kruopščiai sumalkite. 3. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, papriką ir salierą. Sukrėskite į žuvų masę. 4....
Žymės: užkandis, Žuvis
Vegetariški indiški blyneliai

Vegetariški indiški blyneliai 2 asm.

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje...
Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais

Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais 2 asm.

1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. 2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame...
Žalia košė

Žalia košė 6 asm.

Visas daržoves išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Visiškai nenupilkite vandens ir sutrinkite. Galima vandenį nupilti visai ir pagardinti košę užvirtu pienu bei sviestu. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė  
Piemenėlių pyragas

Piemenėlių pyragas 6 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugruskite su karštu pienu ir sviestu. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Nuskuskite morką, supjaustykite šiaudeliais. 3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai...
Sriuba su lydytu sūriu

Sriuba su lydytu sūriu 4 asm.

1. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite ryžius, virkite apie 10 min. 2. Kol ryžiai virs, nuskuskite morką, supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nedideliais žiedynais supjaustykite brokolinį kopūstą. 3. Sudėkite į puodą morkas,...
Sotus troškinys

Sotus troškinys 6 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir...
„Rageliai“ su sūrio padažu

„Rageliai“ su sūrio padažu 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Baigdami virti suberkite žirnelius, pavirkite 2 min. ir nukoškite. 2. Miltus suberkite į puodą, atskieskite pienu, suberkite sūrį ir maišydami kaitinkite. Pavirkite kelias minutes, kol padažas pradės...
Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais

Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais 4 asm.

1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną. 2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį. 3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min. 4. Gatavą koš...
Gaivi mišrainė

Gaivi mišrainė 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (į jį reikėtų įpilti šaukštą aliejaus, tada makaronai nesulips). Išvirtus iš karto nukoškite ir paskleistus ataušinkite. 2. Žaliuosius žirnelius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min....
Bulvių salotos su krevetėmis

Bulvių salotos su krevetėmis 4 asm.

1. Paruoškite užpilą: nutarkuokite citrinos žievelę, o iš minkštimo išspauskite sultis. Žievelę suberkite į aliejų ir plakdami plona srovele supilkite sultis, sudėkite garstyčias, suberkite susmulkintus žalumynus. 2. Bulves nuskuskite,...
Žirnelių sriuba

Žirnelių sriuba 4 asm.

1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite. 2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelė...
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 4 asm.

1. Avokadą nuplaukite, nulupkite, kauliuką pašalinkite, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Morkas ir bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite,...