Iš Prancūzijos, kaip žinia, yra kilę daugybė klasikinių kepinių, populiarių visame pasaulyje, Jokia išimtis ir šis puikus pyragas, kurio receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Kepiniai su varške yra tobuli! Jei reikėtų pasirinkti tarp dviejų kepinių, iš kurių vienas būtų su varške, o kitas be jos, guldau galvą, kad dauguma lietuvių pasirinktų būtent su varške.
Kepiniui rinkitės mažiau sultingas šaldytas nedideles uogas, tik į tešlą jas įmaišykite dar visai sustingusias. Kepdamos uogos nuo karščio savaime atitirps. Labai svarbu, šaldytų uogų nepadauginti, kad ir kaip norėtųsi, nes keksas taps per drėgnas. Keksui visiškai pakaks pusės stiklinės šaldytų uogų.
Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!
Kai norisi atsigaivinti, dažnai nebelieka laiko gaminti ledus ir laukti, kol jie sustings, tad šis receptas patiks patiems nekantriausiems. Svarbiausia – šaldiklyje turėti užšaldytų uogų ir keletą bananų gabalėlių.