Šis patiekalas tinka ir kaip savarankiškas patiekalas, ir kaip garnyras.
Nei jautiena, nei saldžiosios bulvės, arba batatai, mūsų valgiaraštyje nėra nei retenybė, nei naujiena. Kai norėsite sušilti ir pasisotinti, kaiskite puodą ir ruoškite šį troškinį – jis nesudėtingas, gardus ir kvapnus!
Yra gėrybių, kurios savo skoniais ir aromatais dera nepakartojamai! Vienos tokių – saldžiosios bulvės (dar žinomos kaip batatai) bei šalavijai. Saldžiųjų bulvių lengva įsigyti didesnėse parduotuvėse, o šalavijai šiais metais sėkmingai žaliuoja net žiemą (jei neturite žaliuojančių, ieškokite jų šviežių žolelių lentynose). Vos keli ingredientai, šiek tiek laiko ir mėgausitės lengvu, gardžiu patiekalu. Išbandykite!
Iškepus viščiuką paprastai dar tenka rūpintis garnyru – koše, ryžiais, salotomis... Tačiau šįkart siūlome receptą, kuris padės išvengti bet kokių papildomų rūpesčių – dedate viską į skardą, šaunate į orkaitę ir blieka šiek tiek palaukti. O sulauksite išties gardaus ir nekasdienio patiekalo.
Puiki veganiška sriuba, kuri sušildys ir pasodins vėsų rudens vakarą.
Kvapnios, salsvos, gardžios – tokios bus pagal šį receptą iškeptos saldžiosios bulvės (batatai).
Miško žvėrys: Humusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šildanti sriuba yra būtiniausias dalykas, kurio reikia turėti šaltojo sezono metu bet kurią dieną… Aš būtinai kelis kartus per savaitę išsiverdu šviežio ir maistingo vištienos sultinio, bet jei neturiu laiko sultiniui virti, mane visada gelbsti buteliukas šio gyvybės eliksyro iš specializuotų mėsos parduotuvių, kurios sultiniu pasirūpina už visus mus, tinginčius arba skubančius.
Tad kai jau turiu sultinį pasiruošusi (o tas sultinys nukoštas sau stovi šaldytuve, dideliame puode, arba išpilstytas į mažus plastikinius maistinius kibirėlius, kad pakaktų vienai porcijai sriubos), belieka tik sugalvoti, kokios sriubos norėčiau šiandien. Jei nuspręsite pasigaminti šios sočios trintos sriubos, galima sakyti, kad toliau nebus jums ką ir beveikti. Tiesiog palaukti, kol orkaitėje iškeps saldžiosios bulvės (batatai). O tada visus namus (ir pilvą) užlies egzotiški Tailando aromatai.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Nieko nedelsdami susiraskite prekybos centre saldžiųjų bulvių lentyną ir, jei dar jų neišmėginote savo virtuvėje, pasigaminkite šį itin nesudėtingą patiekalą, kuris vegetarams atstos vakarienę, o visavalgiams – skanų garnyrą!
Netradiciniai blynai nustebins ir skoniu, ir tekstūra – būtina išbandyti!
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Įvairios šakninės daržovės, šiek tiek pupelių, vištiena ir šviežios žolelės – viskas, nesudėtingas, bet puikus troškinys paruoštas.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Be Jorkšyro pudingų britai kažin ar įsivaizduoja savo sekmadieninius keptos mėsos pietus, į kuriuos dažniausiai susirenka visa šeima. Blynelių tešlą primenanti masė supilama į gerai įkaitintas keksiukų formeles ir po keleto minučių orkaitėje galima gėrėtis išsipūtusiais pyragėliais, lipančiais per formelių kraštus. Tiesa, ištraukti iš orkaitės šie pyragėliai lygiai taip greit ir subliūkšta, palikdami centre ertmę, tačiau neapsakomas minkštumas tikrai niekur nedingsta!
FeedMySister.com: Tai salotos norintiems sveikesnių ir lengvesnių patiekalų! Kartais visai verta valgyti mažiau mėsos ir atrasti netikėtus daržovių derinius, naujus skonius, o kartu ir kitokias tekstūras.
FeedMySister.com: Nuostabus vegetariškas troškinys iš įvairių lęšių. Valgykite jį vieną ar su natūraliu jogurtu. Jei turite, užbarstykite ir šviežių kapotų kalendrų.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Puikus patiekalas, jei ieškote ko nors sotaus, greitai pagaminamo ir lengvai pritaikomo skirtingiems poreikiams. Jei esate veganas – skanaukite šį troškinį su avokado skiltelėmis, maistinėmis mielėmis, trupučiu citrinos sulčių ir druskos. Jei maitinatės pagal vegetarišką dietą, įdėkite šaukštą liesos grietinės ar natūralaus jogurto.