1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į skardą sudėkite bulvių puseles, aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Pravėsinkite ir išskobkite vidų.
2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir kepkite...
1. Kriaušes supjaustykite (galite perpjauti pusiau arba pjaustyti stambesnėmis riekelėmis). Grūdėtąją varškę gerai nuvarvinkite ir sutrinkite su paprasta varške.
2. Paprikas ir saliero stiebą smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės kremą,...
1. Bulves ir salierą sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir išvirkite, sugrūskite ar sumalkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Grūstas bulves sumaišykite su svogūnais ir česnakais, tarkuotu sūriu, ž...
1. Bulvę, morkas ir salierą nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite.
2. Svogūnus susmulkinkite ir kepkite aliejuje, kol įgaus aukso spalvą (kuo mažesnė ugnis, tuo bus saldesni svogūnai).
3. Virtas daržoves sumalkite, suberkite pupeles ir riešutus (š...
1. Iš blynams skirtų produktų sumaišykite tešlą (aš plaku su mikseriu, tuomet blynai būna purūs). Kepkite sausoje, įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Iš šio kiekio galima iškepti 10-11 blynų.
2. Paruoškite įdarą: išvirkite bulves, sutrinkite, į...
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištienos šlauneles, uždenkite ir ant vidutinės ugnies kepkite apie 10 minučių. Retkarčiais apverskite.
2. Tuo tarpu susmulkinkite morką, svogūną ir saliero lapkotį. Smulkintas daržoves suberkite...
1. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir stambiai suplėšykite. Sudėkite į sandarų indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve – bus traškesnės. Išėmusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suplėšykite ir išdėliokite į tris lėkštes.
2. Salierus...
1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite griežinėliais.
2. Salierus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
3. Obuolius ir salierus plastikiniame inde sumaišykite su žiupsniu druskos ir citrinų sultimis, išdė...
1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies.
2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles...
1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Svogūnus, morkas, salierus, geltoną saldžiąją papriką supjaustykite ir 5 min. pakepkite keptuvėje ant aliejaus.
2. Viską sukrėskite į puodą su vandeniu ir virkite, kol daržovės išvirs.
3. Paskui sriubą...