Receptai pagal ingredientą „Šalotinis svogūnas“

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltSičuano baklažanai su anakardžių riešutais – sotus, bet kartu ir lengvas patiekalas. Populiarus Kinijoje, ypač Sičuano provincijoje. Šis patiekalas tinka vegetarams ir veganams! Gali būti patiekiamas su azijietiškais makaronais. O jei norisi stipriau, gaminimo metu galite įdėti mėsos ar žuvies

 

Makaronai su gorgonzolos padažu

Makaronai su gorgonzolos padažu 2 asm.

Išbandykite makaronų patiekalą, kurio receptu vienoje TV laidoje pasidalino iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Su pomidoriukais ir česnakais orkaitėje kepti ryžiai

Su pomidoriukais ir česnakais orkaitėje kepti ryžiai 4 asm.

Šį patiekalą vargiai pavadintumėte apkepu, tai tiesiog įdomiai paruošti ryžiai su įvairiausiais priedais. Tačiau derinys toks geras, paruošti taip paprasta, jog visai gali būti, kad kartosite jį dar ne kartą. Galite valgyti kaip lengvą vakarienę, galite naudoti kaip garnyrą, galite kitą dieną pasiimti į darbą – tinka visi variantai. Recepto autorius – žinomas šefas ir kulinarinių knygų autorius Yotamas Ottolenghi.

 

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Šalta agurkų ir jogurto sriuba 4 asm.

Puiki alternatyva šaltibarščiams – tokia pat gaivinanti jogurtinė agurkų sriuba. Rinkdamiesi prieskonines žoleles galite improvizuoti, o patiekdami papuošti ne tik agurkų griežinėliais, bet ir skrudintais graikiniais riešutais ar smulkiai kapotais mėlynojo svogūno gabalėliais.

 

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis 2 asm.

bulviukose.lt„Pad Thai“ – yra vienas iš klasikinių tailandietiškų WOK keptuvėje paruoštų patiekalų, kurio pagrindą sudaro ryžių makaronai (rice noodle). Pažiūrėjus į receptą atrodo, kad visko labai reikia, bet nusipirkus pagrindinius tailandietiškos virtuvės padažus ir ingredientus greitai perprasit sistemą ir bus labai lengva ir paprasta gaminti. Tajų virtuvėje turbūt daugiausia laiko užima pasiruošimas gamybai dėl produktų gausos, o pats gaminimas labai greitas.

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Veršio kepenėlių ir baravykų paštetas šventėms

Veršio kepenėlių ir baravykų paštetas šventėms 6 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltAksominis, nuostabaus skonio paštetas su prabangia baravykų natele pagal Chriso Cosentino knygos „Offal good“ receptą.

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu 1 asm.

Julija Steponavičiūtė: Šiam sumuštiniui parinkti du riebesni produktai: kreminė varškės-ožkos pieno sūrio užtepėlė bei karšto rūkymo šamas, kurie puikiai dera prie su raugu keptos ruginės duonos rūgštelės. Deriniui užbaigti naudojami kaparėliai, švieži aromatingi krapai, kurie visada puikiai dera prie žuvies. Taip pat saldžiarūgščiai, trumpai marinuoti, raudonieji kopūstai su šalotiniais svogūnais.

 

Makaronai su aromatingu, prieskoniais praturtintu sviesto padažu

Makaronai su aromatingu, prieskoniais praturtintu sviesto padažu 4 asm.

Išbandykite ir patys nustebsite, kaip skanu. Ir nebijokite didelio sviesto kiekio, jo čia tikrai reikia!

Australietiškai ant grilio keptos krevetės

Australietiškai ant grilio keptos krevetės 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Australijoje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.

 

Marinuota tailandietiška žuvis

Marinuota tailandietiška žuvis 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai Pietryčių Azijos patiekalas. O jei tiksliau – Tailando. Ši šalis man visada asocijuojasi su citrinos ir imbiero skoniu – žalioji citrina, citrinžolė, imbiero šiluma. Kadangi pas mus šviežios gėlavandenės žuvies daugiau nei jūrinės, tai tikrai tinkamas Lietuvai receptas. O marinatą galima išbandyti ir kituose patiekaluose.

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Jakitori“ (japoniškai 焼き鳥, paraidžiui „kepta paukštiena“) – japoniškas vištienos patiekalas, tinkantis pavasarėjančiai Lietuvai ir pradedantiems kepsnių sezoną. Jį galima kepti ir ant kepsninės, ir orkaitėje. Dabar Lietuvoje visko gausi – net bambukinių iešmelių. Bus visai kaip Japonijoje.

Keptos starkio filė su smidrais ir žaliaisiais žirneliais

Keptos starkio filė su smidrais ir žaliaisiais žirneliais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei būtent šiandien geidžiate žuvies, kaiskite keptuvę ir imkitės karališkos vakarienės gaminimo!

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais 2 asm.

Nekasdienio, tačiau greitai paruošiamo patiekalo receptu dalinasi italų kilmes virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Medaus padažas su pipirais salotoms

Medaus padažas su pipirais salotoms 4 asm.

Tai švelniai pikantiškas padažas, kur medaus saldumas kontrastuoja su pipirų aitrumu, o viską dar papildo gaivi mėta. 

 

Keptos bulvės su balzaminiu actu

Keptos bulvės su balzaminiu actu 4 asm.

Taip iškeptos bulvės tiks prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų ir net ryškesnio skonio žubies. 

 

Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine

Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine 2 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Smidrai – žalia paslaptinga daržovė. Savo lengvumu ir švelnumu jie arba mus užkariauja, arba mes negalime į juos net pažiūrėti. Mane jie seniai užkariavo – tiek baltieji, tiek žalieji.

Lapinio kopūsto (kale) salotos tabulė

Lapinio kopūsto (kale) salotos tabulė 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nuo tada, kai lapiniai kopūstai užėmė garbingą vietą mano virtuvėje, tabulėje aš petražoles dažnai pakeičiu būtent šiais lapais. Tai ypač praktiška tada, kai petražolės dar neveši visu savo vasarišku pajėgumu ir aš saugau kiekvieną šio augalo želmenėlį. Mat šioms salotoms reikia daug petražolių – aš turiu omeny tikrai DAUG, bent jau dviejų gerų saujų petražolių šakelių su nuostabiai vešliais lapais.

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais 4 asm.

Šioje mišrainėje ryškiai „groja“ krapai, o traškumo ir papildomo skonio suteiksia pakepinti migdolai. Patiekalas kyla į visai kitą lygį, išbandykite ir įsitikinsite!