„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Salotos“ 10 puslapis

Salotos su tunais

Salotos su tunais 2 asm.

1. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į stiklinį dubenį. 2. Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir kiekvieną padalykite į aštuonias dalis. 3. Pupeles ir tunus nuvarvinkite. 4. Agurką nuplaukite,...
Užkandėlė su krabais

Užkandėlė su krabais 2 asm.

1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite. 2. Kivius nulupkite, susmulkinkite. 3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės. 4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mė...
Takos su vištiena

Takos su vištiena 8 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite takų prieskoniais. 2. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite, vieną svogūną su česnakais pakepinkite keptuvėje, tada suberkite vištieną ir...
Sumuštiniai su kriaušėmis

Sumuštiniai su kriaušėmis 4 asm.

1. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir dar kartą skilteles perpjaukite pusiau. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kriaušes, jas apšlakstykite citrinų sultimis, sukrėskite medų, supilkite vyną, suberkite...
Salotos su kepta jautiena

Salotos su kepta jautiena 4 asm.

1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, supilkite į plastikinį maišelį, įdėkite mėsą, marinuokite šaldytuve apie 3 valandas. 2. Nusausinkite mėsą ir apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste maždaug po 4 minutes iš visų pusių. Jei mėgstate gerai...
Burokėlių karpačas

Burokėlių karpačas 4 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite labai plonais, kone perregimais griežinėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite pailgame plokščiame dubenyje. 2. Atskirame indelyje paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintus česnakus, aliejų,...
Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu

Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu 4 asm.

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. 2. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalė...
Grikiai su baravykais

Grikiai su baravykais 2 asm.

1. Grikius išvirkite vištienos sultinyje ir palikite, kad išbrinktų. 2. Baravykus atšildykite ir susmulkinkite. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. 4. Į svogūnų masę sudėkite baravykus,...
Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm

Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm 4 asm.

1. Baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 25 min. Po to atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.  2. Baklažano griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant stambiai suplėšytų aisbergo salotos lapų. 3. Ant baklažanų...
Lašišų salotos

Lašišų salotos 4 asm.

1. Duonos kubelius suberkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir 10 min. paskrudinkite 200 ºC karštumo orkaitėje. 2. Lašišą įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir ant didelės ugnies užvirkite. Tada puodą uždenkite, nukelkite nuo...
Sveikuolių užkandis

Sveikuolių užkandis 2 asm.

1. Mėsą sudėkite į verdantį, prieskoniais pagardintą vandenį (jo turi būti nedaug, kad vos apsemtų) ir ant didelės ugnies virkite 5 min. Paskui krūtinėles apverskite ir virkite dar 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies, bet dar 5 min. neatidenkite, kad...
Sūrio ir duonos iešmeliai

Sūrio ir duonos iešmeliai 4 asm.

1. Batoną ir sūrį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Česnakus sugrūskite. Petražoles, rozmarinus ir mairūnus susmulkinkite. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apskrudinkite batono kubelius. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite česnakus,...
Sluoksniuotos salotos

Sluoksniuotos salotos 2 asm.

1. Žiedynėliais išskirstytus kopūstus išvirkite vandenyje su kariu, šparagines pupeles – vandenyje su sultinio kubeliu (ir vienus, ir kitus virkite maždaug 8 min.).  2. Kiaušinius ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus ir krapus smulkiai...
Keptų moliūgų salotos

Keptų moliūgų salotos 4 asm.

1. Saldžiąsias bulves ir moliūgų minkštimą supjaustykite didokais kubeliais. Česnakus nulupkite. Bulves, moliūgus ir česnakus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite kmynais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 200ºC karštumo...
Klasikinės „Cezario“ salotos

Klasikinės „Cezario“ salotos 4 asm.

1. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite įkaitintame aliejuje, kol sukietės ir šiek tiek apskrus. 2. Ant viršaus išspauskite česnako skiltelę, pamaišykite. 3. Skrudintą duoną atvėsinkite. Išvirkite kiaušinius. 4. Atskirame dubenėlyje...
Sočiosios „kišenėlės“

Sočiosios „kišenėlės“ 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Sudėkite konservuotus pomidorus, mentele sutrinkite. Suberkite nusunktas pupeles, uždenkite keptuvę ir 5 min. patroškinkite. 2. Nukelkite nuo...
Karšti sumuštiniai

Karšti sumuštiniai 2 asm.

1. Šlaunelių mėsą paskleiskite ugniai atspariame inde ir gerokai paspauskite. Paviršių aptepkite garstyčių ir medaus mišiniu (porą šaukštų palikite sumuštiniams papuošti). 180°C karštumo orkaitėje kepkite 12–15 min. (įpjovus iš mėsos turi tekėti...
Vasariškos kaštainių salotos

Vasariškos kaštainių salotos 4 asm.

1. Baltos duonos riekes apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apie 10 min. kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Duonos traškučiai turi įgauti auksinį atspalvį. 2. Mažame dubenėlyje smulkiai pjaustytą...
Elegantiškos agurkų salotos

Elegantiškos agurkų salotos 2 asm.

1. Agurkus pjaustykite išilgai kuo plonesnėmis ir kuo ilgesnėmis juostelėmis. 2. Salotų lapus, petražoles ir mėtas (kelis lapelius palikite papuošimui) kuo smulkiau sukapokite ir sumaišykite su sezamų sėklomis. 3. Iš aliejaus, citrinų sulčių ir...
Salotų suktinukai su jogurto padažu

Salotų suktinukai su jogurto padažu 2 asm.

1. Salotas išskirstyti atskirais lapais. Kopūstus, salierus ir morkas supjaustyti panašaus ilgio šiaudeliais (darbas spartesnis pjaustant daržovių pjaustykle). 2. Visus šiaudelius atsargiai pamaišyti viename inde, kad tolygiai pasiskirstytų. Ant...