„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Salotos“ 11 puslapis

Agurkų salotos su pievagrybiais

Agurkų salotos su pievagrybiais 2 asm.

1. Salotų lapus suplėšykite, mangoldus ir bazilikus taip pat pasmulkinkite rankomis. Agurkus, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais. 2. Viską sumaišykite viename inde, įpylę šaukštą aliejaus. Likusį aliejų sumaišykite su citrinų...
Makaronų ir tunų salotos

Makaronų ir tunų salotos 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tada nuvarvinkite ir atvėsinkite. 2. Papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Alyvuoges nuvarvinkite, supjaustykite griežinėliais. 4. Salotas nuplaukite,...
Užkandėlė su krevetėmis

Užkandėlė su krevetėmis 3 asm.

Šviežias arba atšildytas krevetes gerai nusausinkite. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indą ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą – bus traškesnės. Česnakus susmulkinkite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę,...
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 2 asm.

Gūžinę salotą nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir išdėliokite lėkštėse. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, labai plonai supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite giliame dubenyje. Aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę...
Gaivios salotos su kriaušėmis ir graikiškais riešutais

Gaivios salotos su kriaušėmis ir graikiškais riešutais 2 asm.

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, suberkite į sandarų indą ir dviem valandoms padėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. 2. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite...
Grybų salotos su feta

Grybų salotos su feta 3 asm.

1. Grybus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite šlakeliu aliejaus, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. 2. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite,...
Kepti grybai

Kepti grybai 3 asm.

1. Grybus labai gerai nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Didesnes kepurėles galite ir kiek pasmulkinti. 2. Česnakus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvę su aliejumi, kapotomis petražolėmis ir pusvalandžiui palikite...
Salotos su Parmos kumpiu

Salotos su Parmos kumpiu 2 asm.

1. Kumpį supjaustykite perregimomis juostelėmis. 2. Nuplautus, nusausintus nektarinus perpjaukite pusiau. Išėmusi kaulus, supjaustykite plonais griežinėliais. Mocarelą supjaustykite kvadratėliais. 3. Melioną nulupkite, šaukšteliu išskobkite sė...
Salotos su džiovintais pomidorais

Salotos su džiovintais pomidorais 4 asm.

1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. 3. Supilkite į dubenį...
Pikantiškos vištienos salotos

Pikantiškos vištienos salotos 6 asm.

1. Vištieną supjaustykite pailgais gabalėliais, pagal skonį berkite druskos, nedidelį žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių, smulkiai sukapotų česnakų, gerai išmaišykite. Sukrėskite vištieną į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol gražiai...
Karšta silkių užkandėlė

Karšta silkių užkandėlė 4 asm.

1. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Porus ir paprikas susmulkinkite. Berkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir troškinkite, kol suminkštės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 2. Salotas suplėšykite ir išdėliokite lėkštėje, dėkite...
Salotos su kepta kalakutiena

Salotos su kepta kalakutiena 4 asm.

1. Kalakutieną ištrinkite smulkintų česnakų ir paukštienos prieskonių mišiniu. Apšlakstykite citrinos sultimis. Marinuokite 2–3 valandas. Tada susukite į foliją ir kepkite orkaitėje. 2. Keptuvėje ištirpdykite sviestąir apskrudinkite jame kubeliais...
Vištienos kotletukai

Vištienos kotletukai 4 asm.

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį. 2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją...
Žaliosios salotos

Žaliosios salotos 2 asm.

1. Iš aliejaus, citrinų sulčių, raudonėlių, garstyčių, smulkintų česnakų ir klevų sirupo užmaišykite marinatą. 2. Nuplautas, nusausintas ir plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir agurkus sudėkite į plokščią indą, užpilkite paruoštu...
Pavasarinės salotos

Pavasarinės salotos 2 asm.

1. Nuplaukite salotų ir burokėlių lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Nuplaukite agurkus ir ridikėlius, nuvalykite pievagrybius, viską supjaustykite griežinėliais. 2. Paruoškite padažą. Sumaišykite aliejų ir citrinų...
Tuno salotos

Tuno salotos 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Šparagines pupeles atšildykite, perpjaukite į 2–3 dalis ir trumpai apkepkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. 3....
Aštrios blauzdelės

Aštrios blauzdelės 4 asm.

1. Blauzdeles nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir sumeskite į dubenį. 2. Česnakus sukapokite arba sugrūskite grūstuvu. 3. Iš apelsino ir citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su tekila, aliejumi, kmynais, raudonėliais, aitriosios paprikos...
Salotos su sūrio rutuliukais

Salotos su sūrio rutuliukais 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. 2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, dėkite ant salotų. 3. Pomidorus perjaukite per pusę, po lygiai išdėliokite lėkštėse. 4. Paruoškite sūrio...
Žymės: salotos, sūris
Desertinės salotos

Desertinės salotos 2 asm.

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apšlakstykite apelsinų sultimis. 2. Visus salotų lapelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiek nusausinkite, sudėkite į...
Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais

Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais 3 asm.

1. Visus salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pusvalandį palaikykite šaldytuve sandariame inde, didesnius suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes. 2. Ant viršaus dėkite lašišų griežinėlių, berkite nuvarvintų alyvuogių. 3. Pomidorus nuplaukite,...