„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Salotos“ 4 puslapis

Rūkytos vištienos salotos su braškėmis

Rūkytos vištienos salotos su braškėmis 4 asm.

Salotų lapus kruopščiai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę, sudėkite nuplautas braškes (didesnes perpjaukite pusiau ar į keturis dalis), gabaliukais supjaustykite mėsą, nektarinus. Iš majonezo, jogurto, druskos, pipirų ir aitriųjų...
Itališkos salotos su tunu

Itališkos salotos su tunu 4 asm.

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, palikite atvėsti. Kiaušinius išvirkite. Kai atvės, nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Nuplautas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas salotas suplėšykite. Nuo tunų gabaliukų nupilkite marinatą, š...
Avokadų ir agurkų salotos su linais

Avokadų ir agurkų salotos su linais 3 asm.

Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus....
Salotos su moliūgais ir sūriais

Salotos su moliūgais ir sūriais 3 asm.

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant virš...
Salotos su agurkais ir šonine

Salotos su agurkais ir šonine 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite,...
Braškių salotos su rūkytu sūriu

Braškių salotos su rūkytu sūriu 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo...
Braškių salotos su riešutais

Braškių salotos su riešutais 3 asm.

Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apš...
12 vasariškai gaivių salotų

12 vasariškai gaivių salotų 3 asm.

1. SALOTOS SU TRAŠKIA VIŠTIENA IR UOGOMIS

Sūrio ir kiaušinių salotos

Sūrio ir kiaušinių salotos 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. Mėlynųjų pelėsių sūrį supjaustykite kubeliais, berkite ant salotų. Kiekvieną kiaušinį atsargiai, kad baltymas nesusimaišytų su tryniu, išleiskite į puodelius. Po vieną supilkite į verdantį...
Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos

Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos 2 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite salotų džiovykloje ar kiaurasamtyje, sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės. Burokėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais arba šiaudeliais, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų...
Bulvių salotos

Bulvių salotos 3 asm.

Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną nulupkite, sukapokite, česnako skilteles nulupkite, išspauskite česnakų traiškytuvu. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Kai šis apskrus ir pakvips, sukrėskite traiškytas česnako...
Sočiosios salotos pietums

Sočiosios salotos pietums 4 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, po lygiai išdėliokite lėkštėse. Žirnelius nuplaukite. Jei naudosite šaldytus, atšildykite ir nusausinkite. Kumpį supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje be jokių prieskonių ir atvėsinkite. Kiauš...
Sultingasis hamburgeris

Sultingasis hamburgeris 3 asm.

Į faršą įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Suformuokite rutuliukus ir juos suplokite. Būsimos hamburgerio mėsytės plotis turėtų būti iki 1 cm. Kepkite karštoje keptuvėje kol apskrus. Baigiant kepti, ant mėsytės uždėkite garstyčių ir dė...
Tikrosios Cezario salotos

Tikrosios Cezario salotos 8 asm.

ČESNAKINIO ALIEJAUS PARUOŠIMAS  Česnako skilteles nulupkite ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Užpilkite puse puodelio aliejaus. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 3 minutes, kol aplink česnako skilteles aliejus ims burbuliuoti. Sumaž...
Sotus žaliasis kokteilis

Sotus žaliasis kokteilis 1 asm.

Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais

Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais 4 asm.

Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis ir supilkite į plastikinį maišelį. Įdėkite jautieną, maišelį užriškite ir 15 minučių palikite kambario temperatūroje. Raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais. Į sunkią ketaus keptuvę įpilkite aliejaus,...
Pita su tunais ir daržovėmis

Pita su tunais ir daržovėmis 6 asm.

Pitas galima įdaryti įvairiausiais produktais: kepta mėsa, šviežiomis daržovėmis, mėsiškais ir vegetariškais troškiniais, žuvimi. Išmėginkite šį gardų įdarą su tunais.

 

Naminiai mėsainiai su jautiena

Naminiai mėsainiai su jautiena 2 asm.

Jautienos faršą sumaišykite su garstyčiomis, įspauskite česnako, įberkite mairūnų, druskos, pipirų ir gerai viską išminkykite. Suformuokite du plokščius kotletukus ir kepkite su šlakeliu aliejaus „grill“ keptuvėje apie 5 minutes iš abiejų pusių. Kol...
Šparaginės pupelės su kopūstais ir pievagrybiais

Šparaginės pupelės su kopūstais ir pievagrybiais 2 asm.

1. Šparagines pupeles supjaustykite į kelias dalis arba pusiau, susmulkinkite kopūstą. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite, sudėkite pupeles, kopūstus ir virkite 6 minutes. Nupilkite. 2. Susmulkinkite svogūną, pievagrybius supjaustykite riekelėmis....
Žaliosios salotos su permezano sūriu

Žaliosios salotos su permezano sūriu 4 asm.

1. Rankomis suplėšykite icebergo salotas. Supjaustykite agurkus. Sudėkite į gilų indą.     2. Pasiruoškite padažą. Aliejų, balzamiką išmaišykite kartu su druska ir pipirais. Išspauskite citrinos sultis ir pilkite į padažą. Galiausiai dėkite kelis š...