Nida Degutienė: Krekeriai yra keistas malonumas, matyt, dėl to, kad valgant jie maloniai traška. Ir jei visada manėt, kad namuose juos pasigaminti pernelyg daug vargo, tai galiu nuraminti, kad omletą išsikepti yra sudėtingiau nei šiuos krekerius!
Išbandykite makaronus su veganišku brokolių pesto, kurio receptu dalinasi veganiškai mitybai skirtas tinklaraštis Toks tyras
Puikaus nekepto deserto receptu dalinasi tinklaraštis „Wood food“.
Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!
Šie turtingo skonio, glitimo neturintys krekeriai nustebins visus – ir veganus, ir visavalgius. Gardus, maistingas užkandis, kurį verta išbandyti!
Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Pusryčiams dažnas skubantis, tačiau sveikos mitybos principų paisantis žmogus renkasi granolą, turtingą riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių. Tai puikus patiekalas, o gerumas dar ir tas, jog galima kurti savus derinius. Mes siūlome pasigaminti pilno grūdo avižinių dribsnių granolos, paskanintos datulių ir migdolų riešutų kremu.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Naminiai riestainiai ypatingai skanūs, minkšti ir kvapnūs. Juos skanu gausiai skaninti aguonomis, sezamais, saulėgrąžomis. Klaidinga būtų sakyti, kad riestainiai yra kepami, nes jie, prieš kepimą, dar yra ir apverdami. Kuo ilgiau riestainius virsite, tuo didesnė galimybė, kad iškepę jie bus tarsi „guminiai“. Pats laikas juos išbandyti!
Atrodytų, klasikos net nereikia tobulinti, tačiau seniems geriems patiekalams kartais galima suteikti papildomų akcentų. Tokiu akcentu šiame žinomo šefo Yotamo Ottolenghi interpretuotame vištienos patiekale tapo traškus įvairiausių sėklų apvalkas. Iškepkite ir įsitikinsite, kaip jis tinka plonyčiams, tačiau sultingiems vištienos gabaliukams.
Uždengę maistine plėvele, šią užtepėlę galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.
Šiuo originaliu receptu dalinasi tinklaraštis Rojaus daržas
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kepiniai, kuriuose nėra glitimo, nėra pridėtinio cukraus ir net kepiniams įprasto kiaušinio pamažu užkariauja sveikesnių saldumynų mėgėjų širdis. Tokie kepiniai tinka ir besilaikantiems dietos, ir netoleruojantiems glitimo, ir veganams.
Miško žvėrys: Jau ne vienus metus gaminu įvairius rutulėlius iš riešutų ir džiovintų vaisių. O šįmet išbandžiau receptą, kur papildomai įberiu ir baltymų miltelių (nurodytam kiekiui – 1/3 stiklinės). Tiesa, jie nėra būtini – recepte juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį. O jei miltelius visgi naudosite, galite išmėginti ir su skoniu – pvz., vanilės. Taip rutulėliai bus saldesni, labiau primins desertą ir kassyk galite pasigaminti vis kitokių užkandžių.
Šį itin originalų, nesaldų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Artūras Braslauskas.
Miško žvėrys: Vien pažiūrėjus į granolų pakuočių kainą parduotuvėse, nekyla ranka jų imti. Ir visa tai už gausybę avižų su keliais riešutais ir sėklomis. Aš mėgstu mažai avižų, daug riešutų ir sėklų. Manoji naminė granola gal ir ne pigesnė nei parduotuvinė, bet joje tai, ko aš noriu ir kiek noriu. Neseniai, kai namie turėjau mažai riešutų, dalį jų pakeičiau grikiais.
Apkepti orkaitėje jie tapo traškūs ir granolą pakylėjo į naują lygmenį. O kai ant granolos patrupinu šaltyje džiovintų aviečių ir graikišką jogurtą pasaldinu dėdės pievų medumi, karališki pusryčiai garantuoti!
„Vegan Pipiras“: Skanus ir sotus veganiškas skanėstas gali nustebinti bet ką. O mums jis patinka dar ir dėl to, kad pagaminimas nereikalauja daug laiko!
Miško žvėrys: Pasigaminkite turbūt tingiausią desertą iš visų įmanomų – tinginį. Tiesa, šiek tiek patobulintą,– įprastą kondensuotą pieną keisime karamelizuotu, o vietoj kakavos įkrėsime keletą šaukštų riešutų sviesto (tokiam žingsniui įkvėpė Indrės Sasnauskaitės knyga „Gaminame namuose“).
Šis receptas ypač paprastas, o pagal jį pagaminti rutuliukai puikiai tinkantys sotiems pusryčiams ar kaip užkandis. Beje, juos galima išlaikyti iki pusmečio, tereikia įdėti į maišelį ir užšaldyti. Žinoma, jei užšaldėte, prieš valgant kelias valandas reikia palaikyti kambario temperatūroje.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šios duonos tešlos nereikia minkyti, juolab kildinti ar brandinti, pakanka visus ingredientus užmerkti iš vakaro vandenyje ir išbrinkinti. Rytojaus dieną juos sumaišyti su virtomis bolivinių balandų kruopomis ir pašauti į orkaitę.