Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.
Nuostabūs naminiai mėsainiai, kurių pagrindine įdaro dalimi tampa pamarinuota, o tada ant grilio iškepta vištiena.
Labai įdomios, kiek netradicinės salotos su daug prieskonių. Vertos pastangų ir tikrai nustebinsiančios.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Parmidžana (parmigiana) – italų nacionalinės virtuvės patiekalas, įvairiais pavadinimais paplitęs visame pasaulyje. Italijoje parmidžana dažniausiai siejama su Pietų Italijos Kampanijos regionu. Kaip dažnai būna, yra ir kitokių versijų. Parmos miestas yra Šiaurės Italijoje ir būtent su šio miesto pavadinimu sietinas patiekalo vardas – „parmigiana“ reiškia Parmos stilių.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Įvairiuose Italijos regionuose šie saldūs, lietuviškus žagarėlius primenantys saldumynai vadinami vis kitaip. Bet daugiau ar mažiau visi kildinami iš romėniškųjų friktilijų – saldėsių, kuriais Antikos romėnai vaišindavosi švęsdami vasario saturnalijas. Romoje visuose baruose rasite „chiacchiere“ (it. plepalai), Pjemonte – „bugie“ (apgavystės).