Miško žvėrys: Galvoje vis kirbėjo noras įprastus grietinėlės sūrio pyragus kiek paįvairinti. O jei, prapjovę pyragą, bičiuliai jame netikėtai rastų gardų ir gaivų įdarą? Ši mintis užkabino, ir po keleto eksperimentų atradau šį pyragą – dailų, kvapnų, itin jaukų.
Miško žvėrys: Pasigaminkite turbūt tingiausią desertą iš visų įmanomų – tinginį. Tiesa, šiek tiek patobulintą,– įprastą kondensuotą pieną keisime karamelizuotu, o vietoj kakavos įkrėsime keletą šaukštų riešutų sviesto (tokiam žingsniui įkvėpė Indrės Sasnauskaitės knyga „Gaminame namuose“).
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nesvarbu, ar tai jaunas, ar senas receptas, bet pagaminti tiramisu yra nesudėtinga, o dolce vita – saldžiu gyvenimu – tikrai pasimėgausite.
Miško žvėrys: Šį desertą – nuo pirmojo žingsnio, kai sumečiau sausainius į smulkintuvą, iki tol, kol paruoštą pyragą traukiau iš orkaitės – pagaminau per 20 minučių. O svarbiausia – jis skanus, gaivus, švelnus ir tikrai primena tradicinius grietinėlės sūrio pyragus, kuriems abejingų dar nesu sutikusi. 6 ingredientai, 20 minučių darbo, 12 valandų laukimo – ir turite puikiausią desertą!
Moliūgai rudenį karaliauja tų, kas juos mėgsta, meniu. Ši daržovė puikiai tinka ne tik rimtiesiems, bet ir saldiesiems patiekalams.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šį tiramisu sluoksniuotą ledų tortą geriausiai apibūdintų pavadinimas „Tortas tinginiams“, arba „Kaip sutaupyti laiko ir sužibėti“. Įdomu, kodėl? Nes gaminant šį gardumyną galima taip sėkmingai nukirsti visus kampus, kad virtuvėje užtruksite vos kelias minutes. Dėl svečių reakcijos aš net neabejoju ir jums jos nepasakosiu, paliksiu pasidžiaugti patiems.
Miško žvėrys: Kai cukraus pilna daugumoje maisto produktų, kartais norisi pasimėgauti rūgščiomis uogomis ir skoniais. Vasariškai lengvas ir savo spalva žavintis nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas yra labiau rūgštus nei saldus ir itin lengvai bei greitai pagaminamas. Juoduosius serbentus galite keisti raudonaisiais ar baltaisiais serbentais, avietėmis, vyšniomis ar mėlynomis slyvomis. Kokias uogas bepasirinktumėte, tortas visus sužavės savo ryškia spalva.
Vasarą orkaitę galima išleisti atostogų, nes dabar ledų, šerbetų, putėsių, želė ir, žinoma, nekeptų tortų metas. Vieną kitą naują receptą jau pasiūlėme, tačiau, panašu, gaivių desertų niekada nebus per daug. Šįkart siūlomame torte yra persikų, bet jie gali būti pakeisti nektarinais, abrikosais, plokščiaisiais persikais, mangais ar slyvomis.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis tiramisu tortas gali pasirodyti sudėtingas, tačiau jį iškeps net ir mėgėjas, dažnai besisukinėjantis virtuvėje. Visus kraštelių nelygumus uždengs pirktų sausainių dėlionė, o perrištas kaspinu jis gali tapti net šventiška dovana kokia nors proga!
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Svarbiausias dalykas šiame deserte – konsistencija: nei pernelyg tirštas, nei pernelyg šlapias. Jeigu padauginsite maskarponės – bus riebu. Jeigu padauginsite kavos – bus tyžalas. Jeigu padauginsite šokolado – bus per kartu. Jeigu sausainių – bus per sausas. Jeigu nedėsite šviežių kiaušinių... Tai jau nebus tiramisu, o kažkas kitkas.
Susluoksniuotos vasaros gėrybės.