„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Sausainiai“ 6 puslapis

Vyšnių ir maskarponės skanėstas

Vyšnių ir maskarponės skanėstas 4 asm.

1. Vyšnias sudėkite į puodelį, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir virkite ant mažos ugnies, kol atsiras sulčių. 2. Krakmolą ištirpinkite 4 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į verdančias vyšnias. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukelkite...
Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais

Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais 8 asm.

1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (...
Pyragas „Smaližiauk“

Pyragas „Smaližiauk“ 5 asm.

1. Sutrupinkite sausainius taip, kaip tinginiui. Pakepinkite smulkintus žemės riešutus, ištirpinkite sviestą ir jį sumaišykite su riešutais. 2. Sausainius, riešutus, sutirštintą pieną sumaišykite ir dėkite į kepimo indą. Masės viršų ištepkite š...
Moliūginis pyragas

Moliūginis pyragas 6 asm.

1. Sausainius sutrinkite, sumaišykite su auksaspalviu sirupu ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite formos dugną ir šiek tiek kraštus. 2. Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vanilės esencija, dėkite varškę ir išsukite iki vientisos...
Saldieji krismstukai

Saldieji krismstukai 4 asm.

1. Į ištirpintą sviestą supilkite sirupą ir sutirštintą pieną. Išmaišykite ir užpilkite ant sausainių trupinių. Suberkite sezamo sėklas ir viską gerai išmaišykite. 2. Suformuotas bandeles kepkite tik 10 min. Po to atšaldykite ir turėsite kietus...
Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu 12 asm.

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. 2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą. 3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir...
Moliūginiai keksiukai

Moliūginiai keksiukai 4 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite sviestu išteptas keksiukų formeles. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Krakmolą sumaišykite su kiaušinių mase. 3....
Šokoladinis kiaušinis „Tinginiams“

Šokoladinis kiaušinis „Tinginiams“ 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite, sumaišykite su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad tešla sukietėtų. 2. Tuomet rankomis...
Skanuolis tortas

Skanuolis tortas 8 asm.

1. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite. 2. Torto formą išklokite specialiu kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir gerai juos paspauskite. Truputį sausainių pasilikite kitam sluoksniui, bet daug maž...
Sūrio tortas

Sūrio tortas 6 asm.

1. Sausainius sumalkite į smulkius trupinius ir sumaišykite su lydytu sviestu. 2. Sausainių mase ištepkite kepimo formos dugną ir šonus, kad nebūtų jokių tarpelių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. 3. Sūrį suplakite su...
„Vieno kąsnio“ tortukas

„Vieno kąsnio“ tortukas 1 asm.

1. Grietinėlėje ištirpinkite cukrų ir sumaišykite su varške. 2. Želatiną vis pakaitinant ištirpinkite piene ir supilkite į varškės masę, permaišykite. 3. Gautą kremą liekite ant norimo indo dugno, sudėkite trupintus sausainius ir vėl ant viršaus...
Žymės: desertas, želė
Tortas „Maskarponės persikinis“

Tortas „Maskarponės persikinis“ 10 asm.

1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės. 2. Jogurtinėje grietinėje iš...
Varškės tinginys su persikais

Varškės tinginys su persikais 4 asm.

1. Varškę ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į ją įmaišykite kubeliais supjaustytas persikų puseles ir sumaišykite viską su smulkintais sausainiais. 2. Dėkite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį. Ant viršaus užberkite džiovintų...
Sausainių ir braškių pyragas

Sausainių ir braškių pyragas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite braškes. 2. Ištirpinkite sviestą ir palaukite, kol atvės. 3. Sumaišykite sausainius su cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. Suberkite braškes. 4. Apvalų indą išklokite maistine plėvele,...
Tiramisu su mėlynėmis

Tiramisu su mėlynėmis 4 asm.

1. Šaltą kavą sumaišykite su amareto likeriu. 2. Kiaušinio trynius sudėkite į dubenį (geriausiai metalinį), supilkite cukrų ir plakite maišytuvu iki purumo, kol tryniai taps šviesūs (apie 5 minutes). Sumažinkite greitį ir po šaukštą sudėkite...
Mažylių skanėstas

Mažylių skanėstas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite marmeladą. Ištirpinkite sviestą. Palaukite, kol atvės. 2. Sumaišykite sausainius su marmeladu, cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. 3. Apvalų indą išklokite maistine plėvele, supilkite sausainių...
Pyragas su chalva

Pyragas su chalva 4 asm.

1. Sausainius smulkiai sutrupinkite, chalvą sutarkuokite. Sumaišykite viską su grietine ir labai gerai išmaišykite. 2. Indą, į kurį dėsite pyragą, išklokite maistine plėvele. Suverskite gautą masę į formą ir dėkite į šaldytuvą 12 valandų. Galite...
Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose

Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais), suberkite sausainių trupinius (geriausia sausainius tiesiog sumalti), supilkite pieną ir viską gerai išmaišiusi, porą valandų palaikykite šaldytuve....
Spanguolių ir sausainių pyragas

Spanguolių ir sausainių pyragas 5 asm.

1. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, spanguolių uogiene, kondensuotu pienu ir džiovintomis spanguolėmis. 2. Sausainių mišinį sudėkite į plėvele išklotą indą ir palaikykite per naktį. Receptą atsiuntė Neringa...
Damų desertas

Damų desertas 4 asm.

1. Išplakite kiaušinių trynius su kondensuotu pienu, sudėkite maskarponės sūrį ir sumaišykite. 2. Sausainius pamirkykite kavoje. 3. Dėkite į indą mirkytus sausainius, ant jų tepkite ar pilkite marskaponės masę, tada dar kartą sausainius ir vėl...