Kai norisi traškaus burnoje tirpstančio kepinuko, sausainiai nepralenkiami. Patyrę kepėjai puikiai žino, kad ir kasdien galėtų kepti vis kitokius, nes receptų – begalės, tačiau šįkart siūlome vienus iš geresnių – į tešlą dėsime nemažai riešutų sviesto, o skaninsime rūkytos paprikos milteliais (jie ir Lietuvoje jau jokia naujiena).
Tradiciniai žagarėliai ruošiami su kiaušiniais, o verdami įkaitintuose riebaluose. Tačiau, kaip įsitikinsite, kitokie, tačiau skanūs, jie išeis ir naudojant tik negyvūninės kilmės produktus bei iškepus orkaitėje!
Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Brandinti kalėdiniai pyragai labai populiarūs Anglijoje. Pirmąkart jo ragavau, kai dukros studijų draugas atsivežė į svečius tokį, paties keptą, lauktuvių. Sodraus skonio keksas – tikrai tas, kurio paragavus visą kūną užlieja saldi palaima… Be to, toks keksas – puiki Kalėdinė dovana, kurią galima paruošti gerokai iš anksto.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šie sausainukai skirti Kalėdoms, nes, manau, jie puikiai tiks šventei, bet tikrai ne tik jai. Migdolinių sausainukų galite iškepti kelios dienos iki Kalėdų ir iš jų paruošti dovanas, labai gražiai atrodytų supakuoti stikliniuose indeliuose.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Ši duona ruošta naudojant kokosų bei migdolų miltus, bet kokosų miltus galite pakeisti ir avižų miltais (kitaip – maltais avižiniais dribsniais). Tiesa, versijai be glitimo paruošti naudokite avižas, kuriose nėra glitimo. Šią bananų duoną taip pat galite kepti ir be pieno produktų – vietoje lydyto „ghi“ sviesto naudokite kokosų aliejų.
Rudenį, kai gausu moliūgų, pats metas išsikepti gardžių ir purių blynelių.
Taip, iš gražios formos patisonų galima gaminti ne tik rimtuosius patiekalus, bet ir panaudoti juos desertams. Su neutralaus skonio patisono tarkiais keptas šokoladainis yra neįtikėtinai drėgnas ir skanus.
Šis pyragas nepareikalaus didelės meistrystės, tik nemažai ingredientų, taip pat ir medaus, tačiau nors kartą išsikepkite ir suprasite, koks turi būti tikras medaus pyragas!
Šis rudeniškas pyragas papuoš bet kurį šventinį stalą, patiks ir suaugusiems, ir vaikams.
Išsikepkite šį pyragą, o tada mėgaukitės ir šiltu, ir atvėsusiu, bus skanu!
Greitai paruošiami keksiukai patiks ir vaikams, ir suaugusiems!
Miško žvėrys: Daržovės kepiniuose – jokia naujiena, morkų pyragas daugeliui tapo labai įprastu skanėstu. Šis receptas pakylėja morkų pyragą į naują lygį – valgytojai sutartinai tvirtina, kad tai vienas skaniausių jų valgytų tortų. Tortas labai paprastas, gana greitai paruošiamas ir jį galima valgyti jau po valandos. Jei reikia, jis gali stovėti ir tris dienas, bet paprastai tiek „neišgyvena“.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė viena žymiausių Latvijoje maisto tinklaraštininkių ir knygų autorė Signe Meirane.
Paprasti produktai, vos valanda ruošimui ir kepimui, o kepinys su obuoliais ir cinamonu nustebins, išmėginkite!
Šį gardumyną projekto „100 tortų Lietuvia“ proga pristatė kepyklėlių „Vanilinis dangus“ steigėjai.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.