Receptai pagal ingredientą „Sojų padažas“ 3 puslapis

Ant laužo keptos krevetės

Ant laužo keptos krevetės 3 asm.

Keptuvėje paskrudinkite visas sėklas ir smulkintą aitriąją papriką. Kai atvės, sumalkite kavamale ir gautu prieskonių mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas krevetes. Iš marinato sudedamųjų dalių paruoštu užpilu apliekite į dubenį sudėtas...
Braškių salotos su rūkytu sūriu

Braškių salotos su rūkytu sūriu 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo...
Troškinta vištiena su mėlynėmis

Troškinta vištiena su mėlynėmis 6 asm.

Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad...
12 vasariškai gaivių salotų

12 vasariškai gaivių salotų 3 asm.

1. SALOTOS SU TRAŠKIA VIŠTIENA IR UOGOMIS

Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais

Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais 4 asm.

Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis ir supilkite į plastikinį maišelį. Įdėkite jautieną, maišelį užriškite ir 15 minučių palikite kambario temperatūroje. Raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais. Į sunkią ketaus keptuvę įpilkite aliejaus,...
Vištienos  ir krevečių vėrinukai

Vištienos ir krevečių vėrinukai 4 asm.

Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite saldų aitriųjų paprikų padažą, citrinų sultis, sojų padažą ir įspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną, nuplautas ir nusausintas krevetes ir...
Lašišos kotletai

Lašišos kotletai 4 asm.

Lašišą supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite porą, sutarkuokite imbierą. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite, supilkite sojų padažą, suberkite pipirus ir dar kartą išmaišykite. Rankomis suformuokite 4 apvalius kotletus. Lėkštelėje sumaiš...
Ryžiai su alyvuogėmis

Ryžiai su alyvuogėmis 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Morką sutarkuokite, svogūnų laiškus ir česnaką susmulkinkite. Bazilikų lapelius suplėšykite. Į kepimo indą su dangčiu (jei jūsų indas be dangčio, uždenkite aliuminio folija) įpilkite aliejaus, suberkite darž...
Lašiša cukinijų, grietinėlės ir vyno padaže

Lašiša cukinijų, grietinėlės ir vyno padaže 4 asm.

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, česnaką ir pakepinkite apie 2 minutes. 2. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite į keptuvę su svogūnais. Kepkite 5...
Kepti ryžiai su tunu

Kepti ryžiai su tunu 4 asm.

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol kruopos verda, šoninę  apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps traški (apie 2–3 minutes). Išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad...
„Čichuan“ vištiena

„Čichuan“ vištiena 2 asm.

1. Kubeliais supjaustykite vištieną, pabarstykite pipirais ir apvoliokite krakmole, perteklių nupurtykite. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite mėsą ir vartydami kepkite, kol lengvai apskrus. Įpilkite sojų padažo ir ryžių vyno acto,...
Troškinta vištiena su aštriu padažu

Troškinta vištiena su aštriu padažu 4 asm.

1. Mėsą ir svogūną supjaustykite juostelėmis, česnaką sukapokite, šparagines pupeles atšildykite. Aitriąją papriką patrinkite tarp delnų arba spaudžiant delnu paridinėkite ant pjaustymo lentelės, nupjaukite žaliąjį galą ir išberkite sėklytes,...
Jautienos karpačas

Jautienos karpačas 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite, susukite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldiklį, kad sustingtų. 2. Atšaldytą mėsą aštriu peiliu pjaustykite labai plonais grėžinėliais ir dėliokite į lėkštę. Dubenėlyje sumaišykite sojų...
Krevetės su  česnakais ir pipirais

Krevetės su česnakais ir pipirais 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos. 2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite...
Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos

Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos 2 asm.

1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys. 2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą...
Vištiena su brokoliais

Vištiena su brokoliais 3 asm.

1. Pusę puodelio šalto sultinio, sojų padažą sumaišykite su krakmolu, sugrūstu česnaku ir imbieru. 2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, užpilkite paruoštu marinatu ir palaikykite šaldytuve bent 1 val. (galima ir ilgiau). 3. Iš...
Saldžiarūgštė kiauliena

Saldžiarūgštė kiauliena 5 asm.

1. Mėsą supjaustykite juostelėmis ir kepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Išgriebkite kiaurasamčiu, keptuvę išplaukite. 2. Puode užvirinkite sultinį, sudėkite svogūnus, salierus, uždenkite ir virkite 10 min. 3. Sojų padaž...
Jautiena su šparaginėmis pupelėmis

Jautiena su šparaginėmis pupelėmis 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. 2. Sojų padažą sumaišykite su vynu, krakmolu, druska. Supilkite ant mėsos kubelių, gerai išmaišykite ir palikite: kambario temperatūroje – maždaug pusvalandį, šaldytuve – per naktį. 3. Mėsos...
Kiniškai paruoštos žuvys

Kiniškai paruoštos žuvys 6 asm.

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams). 2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
Bulvių šašlykai

Bulvių šašlykai 4 asm.

1. Bulves supjaustykite stambesniais griežinėliais ir apvirkite, tik jokiu būdu nepervirkite.   2. Į didelį tvirtą plastikinį maišelį supilkite obuolių sultis, raudonojo vyno actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus bazilikus, Diž...