Receptai pagal ingredientą „Sojų padažas“ 6 puslapis

Salotos su kepta mocarela

Salotos su kepta mocarela 2 asm.

1. Mocarelos ritinėlius supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite mocarelos griežinėlius, kol gražiai parus. 2. Padažui skirtus...
Pikantiški baklažanų suktinukai

Pikantiški baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. 2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai į...
Menkė su rozmarinais

Menkė su rozmarinais 4 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir stambiai supjaustykite. 2. Smulkintus svogūnus ir česnakus suberkite ant žuvies. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, vyną, tarkuotus imbierus ir miltelinį cukrų. Gautu mišiniu apliekite...
Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu

Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu 1 asm.

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, šiek tiek apšlakstykite sojų padažu ir palikite pasimarinuoti 15 minučių. 2. Išplakite kiaušinio baltymą iki putų, užpilkite ant žuvies, įdėkite porą šaukštų kukurūzų...
Aštrios moliūgų salotos

Aštrios moliūgų salotos 2 asm.

1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais. 2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Mėsos ir makaronų troškinys

Mėsos ir makaronų troškinys 4 asm.

1. Makaronus išvirkite ir nusausinkite. Papriką supjaustykite šiaudeliais. 2. Mėsą supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Baigiant kepti, įpilkite sojų padažo ir sudėkite bazilikus. Kai mėsa suminkštės, sudėkite smulkintą papriką ir š...
Vištiena su morkomis ir agurkais

Vištiena su morkomis ir agurkais 3 asm.

1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite kartu su česnaku. Truputį pakepinus suberkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol viskas suminkštės. 2. Vėliau sudėkite šiaudeliais pjaustytą žalią...
Traški vištiena su sezamais kiniškai

Traški vištiena su sezamais kiniškai 4 asm.

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir  kepkite keptuvėje. 2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosč...
Makaronai su vištiena ir daržovėmis

Makaronai su vištiena ir daržovėmis 4 asm.

1. Makaronus 8 min. virkite pasūdytame vandenyje, poto nukoškite. 2. Didesnius grybukus perpjaukite pusiau. 3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais, pamarinuokite sojų padaže valandą ir apkepkite keptuvėje. 4....
Kiauliena su svogūnų laiškais

Kiauliena su svogūnų laiškais 4 asm.

1. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais, sudėkite į indą ir užberkite 2 šaukštus cukraus bei kardamono. Užpilkite sojos padažo, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 1 val. 2. Svogūnų laiškus supjaustykite, česnaką smulkiai sukapokite. 3. Į...
Šanchajaus ragu

Šanchajaus ragu 2 asm.

1. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. 2. Grybus išmirkykite vandenyje. 3. Į įkaitintą aliejų suberkite brokolius, bambukų ūglius, morkas ir kaitinkite apie tris minutes. 4. Išmirkytus grybus sudėkite į daržoves. Sumažinkite ugnį, už...
Žymės: troškinys, ragu
Pikantiški kepsniukai

Pikantiški kepsniukai 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite kepsniams, išmuškite, užbarstykite prieskoniais ir pamarinuokite keletą valandų sojų padaže. 2. Kepkite keptuvėje kepsniukų viršų apibarstant sezamo sėklomis. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais 3 asm.

1.  Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus ir keletą sekundžių maišant viską apkepkite. 2. Tuomet sudėkite pjaustytą vištieną (pirmiausiai ją pamarinuokite sojos padaže) ir apkepinkite, kol viš...
Salotos su kukuliukais

Salotos su kukuliukais 2 asm.

1. Iš mėsos faršo keptuvėje iškepkite nedidelius kukuliukus. 2. Salotas suplėšykite, agurkus, papriką supjaustykite. Ant salotų suberkite smulkintas daržoves, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. 3. Išdėliokite keptus kukulius ir vyšninius...
Žymės: salotos, kukuliai
Kiniška kalakutiena

Kiniška kalakutiena 4 asm.

1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku. 2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite. 3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar...
Saldžiarūgštė kiauliena

Saldžiarūgštė kiauliena 4 asm.

1. Supjaustykite kiaulieną gabaliukais, pakepinkite su aliejumi keptuvėje ir sudėkite pjaustytą svogūną, papriką, suberkite prieskonius. 2. Baigdami kepti įkrėskite pomidorų padažo, šaukštą medaus ir sojų padažo. Patiekite su ryžiais, užbarstykite...
Riešutinis vištienos vyniotinis

Riešutinis vištienos vyniotinis 6 asm.

1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika

Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika 4 asm.

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes. 2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis. 3. Mėsai...
Rytietiška kiauliena

Rytietiška kiauliena 5 asm.

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. 2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą,...
Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais

Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais 4 asm.

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite. 2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti. 3. Likusią dalį sviesto...