Receptai pagal ingredientą „Sojų padažas“ 8 puslapis

Vištiena su ananasais

Vištiena su ananasais 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio ir formos gabalėliais. 2. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite apystoriais šiaudeliais, imbierą nulupkite, sutarkuokite. Ananasą nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinė...
Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos

Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos 2 asm.

Visus salotų ingredientus suberkite į dubenį, apšlakstykite paruoštu užpilu ir... skanaus!
Daržovės su mėsa

Daržovės su mėsa 3 asm.

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, įtrinkite rytietiškais prieskoniais ir apšlakstykite griliaus aliejumi. 2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Morkas nulupkite,...
Kiaulienos šonkauliukai

Kiaulienos šonkauliukai 3 asm.

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite. 2. „Wok“ keptuvėje sezamų...
Rytietiški virtiniai

Rytietiški virtiniai 4 asm.

1. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, maišydama po truputį supilkite vandenį. Maišykite, kol teška taps tąsi. Uždenkite ją rankšluostėliu ir palikite, kad bent pusvalandį pastovėtų. 2. Tada tešlą plonai iškočiokite ir norimo...
Rytietiški makaronai

Rytietiški makaronai 4 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite. 2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite. 3. Česnakus nulupkite, sukapokite. 4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame...
Pikantiškos blauzdelės

Pikantiškos blauzdelės 4 asm.

1. Blauzdeles įtrinkite druska ir pipirais. 2. Jei medus kietas, sukrėskite į karščiui atsparų dubenėlį ir įstatykite į gilesnį indą su verdančiu vandeniu – pakaitinus medus suskystės. 3. Išspauskite citrinos sultis. 4. Paruoškite marinatą: medų...
Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm

Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm 4 asm.

1. Baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 25 min. Po to atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.  2. Baklažano griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant stambiai suplėšytų aisbergo salotos lapų. 3. Ant baklažanų...
Ant žarijų pakepinti tofu vėrinukai

Ant žarijų pakepinti tofu vėrinukai 2 asm.

1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. 2. Tofu sūrį išimkite iš pakuotės ir nesmulkintą užpilkite marinatu. Uždenkite ir palikite 1-2 val. Marinuotą sūrį supjaustykite stambokais kubeliais.  3. Papriką, išėmę sėklas,...
Šašlykai su granatų sulčių padažu

Šašlykai su granatų sulčių padažu 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Sudėkite į dubenį. 2. Sumaišykite sojų, granatų, aitriųjų paprikų padažus, supilkite į mėsą ir išmaišykite mėsa. Užpilkite alyvuogių aliejaus, bet nebemaišykite. Aliejus apsaugos, kad iš mėsos...
Kiaušiniai drebučiuose

Kiaušiniai drebučiuose 3 asm.

1. Želatiną išbrinkinkite stiklinėje šalto virinto vandens ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Vyną sumaišykite su actu, sojų padažu, pagardinkite keliais lašais “Vorčesterio” padažo ir maišydami supilkite šiltą želatinos tirpalą. Viską...
Sveikuolių užkandis

Sveikuolių užkandis 2 asm.

1. Mėsą sudėkite į verdantį, prieskoniais pagardintą vandenį (jo turi būti nedaug, kad vos apsemtų) ir ant didelės ugnies virkite 5 min. Paskui krūtinėles apverskite ir virkite dar 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies, bet dar 5 min. neatidenkite, kad...
Vištienos piršteliai

Vištienos piršteliai 6 asm.

1. Mėsą supjaustykite stambokais šiaudeliais, sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru, sumaišytu su sojų padažu. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve ne mažiau kaip 4 val. (kelis kartus pamaišykite). 2. Dribsnius susmulkinkite ir sumaišykite su...
Kepta žuvis su aštriu padažu

Kepta žuvis su aštriu padažu 3 asm.

1. Žuvies filė supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais, pagardinkite prieskoniais. Kiekvieną gabaliuką pavoliokite kiaušinių plakinyje, kokosų drožlėse.  2. Paruoštus žuvies gabaliukus iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apskrudusius...
Makaronai su žuvimi

Makaronai su žuvimi 3 asm.

1. Iš sojų padažo, acto, aitriųjų paprikų miltelių, krakmolo, cukraus ir 3 šaukštų aliejaus sumaišykite marinatą ir jame 10 min. palaikykite nedideliais gabaliukais supjaustytą žuvį.  2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite...
Kiniškas kiaulienos troškinys

Kiniškas kiaulienos troškinys 4 asm.

Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti....
Šoninės suktinukai su aštriu aptepu

Šoninės suktinukai su aštriu aptepu 5 asm.

1. Mėsą supjaustykite siauromis ilgomis juostelėmis ir viena eile sudėkite į didelę lėkštę. Džiovintas slyvas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite mirkti. 2. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Jį supilkite ant mėsos juostelių ir...
Kalakutienos vėrinukai

Kalakutienos vėrinukai 6 asm.

1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve. 2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais...
Jautienos muštiniai su aštriu aptepu

Jautienos muštiniai su aštriu aptepu 6 asm.

1. Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu, su lupenomis sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 min. (turi likti kietokos). Išgriebtą iš vandens kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau. 2. Kiekvieną mėsos gabaliuką stiprokai pamuškite kūjeliu. 3....
Vegetariški kepsniai

Vegetariški kepsniai 3 asm.

1. Sojų kubelius užpilkite pomidorų sultimis ir ant labai mažos ugnies virkite, kol suminkštės. 2. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. 3. Tofu sūrį išimkite iš pakuotės ir nesusmulkintą užpilkite marinatu. Uždenkite ir...