„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Šokoladas“ 5 puslapis

Prancūziškas kalėdinis vyniotinis

Prancūziškas kalėdinis vyniotinis 8 asm.

Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su 100 g miltelinio cukraus, suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, viską gerai sumaišykite. Baltymus išplakite, suberkite likusį miltelinį cukrų, atsargiai įmaišykite į...
Marcipaniniai saldainiai

Marcipaniniai saldainiai 4 asm.

Visų pirma rankomis suformuokite norimo dydžio marcipanų masės rutuliukus, taip pat galima pasinaudoti sausainių formelėmis. Išlydykite pienišką šokoladą karšto vandens vonelėse. Išlydytą šokoladą iškart sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi....
Kalėdinis keksas

Kalėdinis keksas 6 asm.

Kalėdinis keksas Ištirpinkite šokoladą, sviestą ir kavą metaliniame inde virš garų vonelės. Atvėsinkite. Įmuškite kiaušinį ir išplakite su mikseriu, įdėkite cukrų ir išplakite iki vientisos masės. Sudėkite išsijotus miltus, kakavą ir kepimo...
„Tirpstantys seniai besmegeniai“

„Tirpstantys seniai besmegeniai“ 6 asm.

Seniai besmegeniai Tešlos gaminimas: Viename puode išlydykite sviestą, medų, kakavą ir meduolių prieskonius. Masei pravėsus, supilkite miltelinį cukrų ir sumaišykite. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir supilkite atvėsusią medaus,...
Kokosiniai saldainiai su braškėmis

Kokosiniai saldainiai su braškėmis 6 asm.

Savo gamybos saldainiais galite nustebinti savo svečius... Ant silpnos ugnies maišydami virkite pieną su 200 g. cukraus apie 30 min. kol sutirštės. Įdėkite grietinėlę ir maišydami kelias minutes pavirkite. Atskirame inde išsukite kiaušinį su 2 š...
Šokoladinė svajonė

Šokoladinė svajonė 6 asm.

Tešlos gaminimas : Į dubenį įmuškite kiaušinius, juos gerai išplakite. Į dubenį, kuriame jau išplakti kiaušiniai įmaišykite kondensuotą pieną, kad susidarytų vientisa masė. Į gautą vientisą masę įdėkite 50 gramų sviesto (ištirpinto). Miltus...
Kalėdiniai keksiukai

Kalėdiniai keksiukai 5 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite trintų bananų tyrę, cukrų ir aliejų. Į plakinį po vieną į...
Sūrio pyragas su mėlynėmis

Sūrio pyragas su mėlynėmis 4 asm.

Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu. Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių. Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti. Sumaišykite kreminį ir...
Imbieriniai triufeliai

Imbieriniai triufeliai 10 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite plakamąją grietinėlę, sviestą, cukraus miltelius, šviesųjį sirupą ir prieskonius. Užvirinkite. Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į grietinėlės mišinį. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų...
Tiramisu

Tiramisu 6 asm.

Išmaišyti maskarponę su cukraus pudra, įpilti dalį kavos likerio ar brendžio.  Atskirai išplakti grietinėlę ir sumaišyti su maskarpone. Sausainius mirkyti kavos ir brendžio ar likerio mišinyje, labai trumpam po kelias sekundes, kad jie per daug "...
Šakočio skanėstas su baltuoju šokoladu

Šakočio skanėstas su baltuoju šokoladu 8 asm.

Desertas puriu viršumi yra tarsi užklotas sniegu... Ir tirpstantis burnoje, ir skanus, ir sotus...

Paprastas tortukas

Paprastas tortukas 6 asm.

Pudingą paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik pieno pilkite mažiau – tiek, kiek nurodyta recepte. Jei norisi saldesnio torto, galima įberti cukraus – tiek, kiek nurodyta ant pudingo pakuotės. Želatiną užpilkite keliais šaukštais virinto š...
Baltojo šokolado keksiukai

Baltojo šokolado keksiukai 8 asm.

Indelyje virš garų ištirpinkite baltąjį šokoladą. Minkštą sviestą suplakite su milteliniu cukrumi. Paplakite kiaušinį ir, nuolat maišydama, supilkite į sviesto masę. Sudėkite ištirpintą šokoladą ir iš lėto supilkite pieną. Suberkite persijotus...
Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas

Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas 20 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir...
Bananinis tiramisu

Bananinis tiramisu 8 asm.

Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bananus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į kremą. Kitame dubenyje riebią šaltą grietinėlę...
Baltasis karštas šokoladas

Baltasis karštas šokoladas 4 asm.

Pieną užvirkite ir dar šiek tiek pakaitinusios ištirpinkite jame baltojo šokolado gabalėlius. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.
Aviečių ir baltojo šokolado skanėstas

Aviečių ir baltojo šokolado skanėstas 6 asm.

Biskvitinį vyniotinį supjaustykite riekelėmis. Į nedidelį puodą storu dugnu supilkite grietinėlę ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol pradės virti. Sudėkite šokoladą ir maišykite šluotele, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa ir glotni....
Bananai su šokoladiniu padažu ir vaniliniais ledais

Bananai su šokoladiniu padažu ir vaniliniais ledais 4 asm.

Grietinėlę supilkite į aukštą indą ir plakite plaktuvu maždaug minutę, tuomet suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, paplakite dar minutę ir supilkite sultis. Dar šiek tiek paplakite, kol grietinėlė taps puri ir glotni, tik neperplakite, kad nesukristų...
Citrininiai triufeliai

Citrininiai triufeliai 5 asm.

1. Baltą šokoladą, sviestą ir grietinėlę pakaitinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps ir gausite vientisą masę. • Jei tirpinate „garų vonelėje“. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens....
Pats lengviausias karamelinių ledų receptas

Pats lengviausias karamelinių ledų receptas 7 asm.

Šis karamelinių ledų receptas – vienas iš paprasčiausių, kokius tik galima sugalvoti. Juose nenaudojami kiaušinių tryniai, nereikia nieko kaitinti, ledų gaminimo procesas užtrunka vos keliolika minučių, be to, šiems ledams paruošti nereikia ledų gaminimo aparato.