Receptas išties nesudėtingas, tad patikrinkite, ar turite reikiamų produktų, ir kepkite nė nedvejodami.
Bulvė daugeliui atrodo kasdienė daržovė, labiausiai tinkama kugeliui ir cepelinams. Visai nebūtinai, tikina šefas, kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius, iš bulvių galima paruošti elegantiškų ir gardžių užkandžių. Išbandykite receptą iš jo knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“.
Namai pakvips lietuviško miško gėrybėmis, jeigu išbandysite pyrago, įdaryto grybais, receptą. Šis kepinys – puikus būdas sočiai ir skaniai pavalgyti bei nustebinti ne tik namiškius, bet ir svečius.
Pasakiškas užkandis ar garnyras prie kitų ant grotelių keptų patiekalų.
Beata Nicholson: Labai apsidžiaugiau, kai radau ir išbandžiau šį senovinį arbūzų (taip anais laikais buvo vadinami moliūgai!) sklindžių receptą. Skanu, sotu, puikiai tinka šventiniams pusryčiams ir visiems kitiems ilgiems savaitgalio rytams.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Alaus sriubų receptų yra daugybė – ir iš Lietuvos, ir iš Europos. Šiandien siūlau angliškos alaus sriubos receptą, kuriam ypatingo skonio suteikia stipraus skonio čederio sūris.
Šamą verta rinktis ir tada, kai šauna mintis virtuvėje paeksperimentuoti, ir tada, kai tiesiog norisi tradiciškai paruoštos skanios žuvies.
Miško žvėrys: Kai norisi paprasto, tačiau gardaus maisto, siūlome jums jaukumu alsuojančių bulvių paplotėlių. Beje, šis patiekalas puikiai tiks ir į priešpiečių dėžutes. O jei naudosite vakarykščių pietų ar vakarienės likučius, jį pagaminsite itin greitai!
Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!
Miško žvėrys: Desertų nuotraukos patrauklesnės nei troškinių, bet svarbu ne nuotrauka, o skonis! Geras. Sodrus. Kai patiekalas tirpsta burnoje. Sušildo ne tik kūną. Tobulai tinka vaišinti draugus. Skanaus!
Jei jums yra tekę ragauti pilko, kieto, beskonio kugelio, tokia patirtis galėjo ir visai atgrasyti nuo šio patiekalo. Iš tiesų sudėtingų produktų ir didelio virtuoziškumo šis patiekalas nereikalauja, tačiau ir šykštėti jam pieno, kiaušinių, riebalų ir kitų pagardų, nereikėtų.
Labai paprastas receptas – ir savo ingredientais, ir paruošimu, taip pat jis patiks taupiems žmonėms, nes sudėtinės dalys atsieis nedaug. Tiesa, netaupykite patiekalo kitai dienai – jis skaniausias ką tik paruoštas.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Okonomijakis – sudėtingas žodis. Ir patiekalas nelabai gražus: nei omletas, nei paplotis, nei koks blynas. Kažkoks neišvaizdus japoniškas kratinys. Ir vartyti jį daug reikia kepant iš keptuvės į keptuvę. Bet skanus.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors fritata atrodo, tarsi būtų ypač reiklus laikui ir pastangoms kepinys, jį paruošite akimirksniu, o po 15 minučių kepimo orkaitėje ant stalo garuos skaisčiai geltoni polentos pusryčiai!
Lengvesni ir gaivesni, nei bulviniai, šie blynai puikiai dera su iki traškumo pakepinta šonine. Karališkiems pusryčiams!
Strelkabelka.lt: Alus maiste yra labai gerai. Dažnai jį naudoju, ypač vietoj sultinio. Man patinka tas kartokas prieskonis, kurį suteikia alus, ir kiekvieną kartą gaunamas šiek tiek skirtingas skonis dėl naudojamų skirtingų alaus rūšių. Pati šį kartą naudojau tamsų alų, nes jau kuris laikas jis man yra „ant bangos“. Jei nedėsite šoninės, tai kišas bus vegetariškas. Taip pat galima keisti ir daržoves. Tik svarbu jas gerai iškepti, kad vėliau kepant nepaleistų vandens ir pagrindas netaptų šlapias.
Strelkabelka.lt: Man patinka tokie vieno puodo receptai, kuriems reikia mažai pastangų, bet gauni „turbo“ rezultatą. Primenu visuotinai žinomą tiesą, kad jautienos troškiniai yra geresni kitą dieną, tai geriau gaminti iš vakaro.
Su kuo jį patiekti? Bulvių košė su daug sviesto, polenta ar saliero piurė dar niekada manęs nenuvylė. Šį kartą maišiau per pusę bulves su morkomis ir viską sugrūdau, užpyliau nemažai grietinėlės ir įmečiau nemažą sviesto gabalą. Buvo labai gerai. Na, toks tikras comfort food.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Bobausius gaminau tradicinį lietuvišką grybų gaminimo būdą susiejęs su sezoniškumu.
Šios salotos padės lengvai ir skaniai sunaikinti likusius virtus kiaušinius ir keptos ar virtos vištienos likučius.
Bolonijos padažas (Bolognese (tariama [bolonjezė]) bene geriausiai žinomas itališkos virtuvės patiekalo pavadinimas ir bene labiausiai viso pasaulio valgytojų mylimas pastos padažas.
Sodrios spalvos ir išraiškingo skonio padažo pagrindinis ingredientas – malta mėsa (dažniausiai jautiena ir kiauliena, kartais aviena arba paukštiena). Ilgai ir lėtai troškinamas Bolonijos padažas gardinamas kepintais svogūnais, morkomis ir salierais, rūkyta šonine ir pomidorų padažu. Patiekimui geriausia tinka ilga pasta: tagliatelle, papardelle, spaghetti, tačiau tiks ir kita rūšis, kurią mėgstate.