Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Spagečiai“

Pilno grūdo spagečiai su pievagrybiais

Pilno grūdo spagečiai su pievagrybiais 4 asm.

Makaronų patiekalas gali būti ir skanus, ir maistingas, juolab, jei makaronai bus pilno grūdo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinkite!

 

Kreminis makaronų padažas su šviežiais žalumynais ir česnakais

Kreminis makaronų padažas su šviežiais žalumynais ir česnakais 4 asm.

Padažas, kuriame daug šviežių petražolių, česnakų ir alyvuogių aliejaus – puikus pasirinkimas. Kvapnus, kreminis, švelniai pikantiškas, jis nuostabiai paskanins, pavyzdžiui, spagečius.

Spagečiai su ančiuviais, avies pieno sūriu ir mėtomis

Spagečiai su ančiuviais, avies pieno sūriu ir mėtomis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai Šiame patiekale yra viskas, ko mums reikia: geri riebalai (ančiuviai), baltymai (avies pieno sūris), antioksidantai (česnakas, petražolės), angliavandeniai (kietųjų kviečių pasta). Bet „solo“ partija groja ančiuviai. 

Greita sriuba su grybais ir jautiena

Greita sriuba su grybais ir jautiena 6 asm.

Jei mėgstate grybus, o tradicinė pievagrybių kreminė ir miško grybų sriuba jau pabodo, išbandykite azijietišką sriubą su spagečiais ir jautiena.

Spagečiai „cacio e pepe“

Spagečiai „cacio e pepe“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Būti Romoje ir nepamatyti Koliziejaus (arba popiežiaus) yra du neįmanomi buvimo Romoje variantai. Būti Amžinajame mieste ir neparagauti „cacio e pepe“ būtų didžiulis gastronominis nesusipratimas. Tai, beje, vienintelis pastos patiekalas, kuriam gaminti nereikia nė lašo jokių riebalų. Netgi alyvuogių aliejaus! Jį sugalvojo Apeninų piemenys, kurių racione netrūkdavo trijų negendančių ingredientų – sausos pastos, „pecorino“ sūrio ir pipirų. 

Spagečiai su brokoliais ir Parmos kumpiu

Spagečiai su brokoliais ir Parmos kumpiu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: jeigu norite, kad patiekalas būtų itališkas – negailėkite pinigų spagečiams. Ir, žinoma, nelaužykite jų. Jeigu norite, kad spagečiai būtų kieti „al dente“, nukoškite likus pusei minutės iki nurodyto virimo laiko. Pernelyg kruopščiai nepurtykite kiaurasamčio: pastos virimo vanduo yra gėris padažui!