Receptai pagal ingredientą „Spanguolės“ 5 puslapis

Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais

Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Virtą buroką apipjaukite aplinkui ir ta juosta apjuoskite vietą, kur bus mišrainė. Kitus burokus sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite. 2. Į smulkintus burokus suberkite spanguoles, įpjaustykite svogūną, suberkite gvazdikėlius, pipirus, druską,...
Riešutinis vištienos vyniotinis

Riešutinis vištienos vyniotinis 6 asm.

1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
Pikantiškas sumuštinis

Pikantiškas sumuštinis 2 asm.

1. Pirmiausia paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir citrinos sultimis. 2. Po vieną duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės,...
Obuolių ir spanguolių padažas

Obuolių ir spanguolių padažas 20 asm.

2 l padažo. 1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, sutarkuokite imbiero šaknį. 2. Į puodą storu dugnu sudėkite pjaustytus obuolius, svogūnų griežinėlius, suberkite cukrų ir pipirus, supilkite actą,...
Vytinto kumpio vokeliai

Vytinto kumpio vokeliai 4 asm.

Sūrį supjaustykite kubeliais. Patieskite kumpio griežinėlį, ties viduriu arčiau viršutinio krašto dėkite kelis gražgarsčių lapelius, kubeliais pjaustyto sūrio ir džiovintų spanguolių, užlenkite apatinį kraštą, suvyniokite kumpį į ritinėlį.
Obuoliai su spanguolėmis

Obuoliai su spanguolėmis 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, viršūnėles nupjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir šiek tiek minkštimo. 2. Iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių paruoškite sirupą ir jame troškinkite obuolius iki suminkštės. Tada išgriebkite ir palikite atvėsti. 3....
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su avižiniais dribsniais bei skystu medumi. 2. Kiaušinį iki vientisos masės išplakite su grietine. 3. Miltus persijokite per sietelį, įmaišykite į kiaušinių plakinį, tada sukrėskite sviesto ir dribsnių mišinį...
Austriškas pyragas

Austriškas pyragas 6 asm.

1. Miltus, aliejų, druską elektriniu kombainu gerai išmaišykite su stikline šilto vandens. Tešlą padalykite į dvi dalis ir valandai padėkite į šaldytuvą. 2. Spanguoles ir razinas apie 10 min. pamirkykite karštame vandenyje, gerai nuspauskite. 3....
Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai 5 asm.

1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite. 2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu. 3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių...
Špinatų salotos

Špinatų salotos 2 asm.

1. Špinatų lapelius perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje, o jei tokios neturite – ant virtuvinio rankšluosčio. Sudėkite į sandarų indą ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad lapeliai bū...
Obuolių ir riešutų gardėsis dubenėliuose

Obuolių ir riešutų gardėsis dubenėliuose 4 asm.

1. Pistacijas ir migdolus sugrūskite arba rupiai sumalkite ir sumaišykite su medumi. 2. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Dubenyje sumaišykite nuplautas ir nusausintas spanguoles, obuolių gabalėlius, cukrų, smulkintus...