„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Špinatai“ 10 puslapis

Patriotiškas blynų tortas

Patriotiškas blynų tortas 6 asm.

1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse. 2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus....
Makaronų apkepėlė su daržovėmis

Makaronų apkepėlė su daržovėmis 5 asm.

1. Makaronus išvirkite. 2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją. 3. Kai daržovės suminkštės, dėkite krevetes, smulkintus špinatus, petražoles, krapus, prieskonius ir viską...
Braškių ir špinatų salotos

Braškių ir špinatų salotos 2 asm.

1. Braškes ir špinatus nuplaukite. Jei špinatų lapai dideli, juos suplėšykite. Braškes supjaustykite į keturias dalis. 2. Dėkite į desertines taures.  Jogurtą sumaišykite su graikiniais riešutais ir supilkite į atskirą taurę. Skanaus! Receptą...
Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru 4 asm.

1. Iš duotųjų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutrinkite smulkintuvu. 2. Kepenėles išvirkite pasūdytame, pipirais ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. Svieste apkepkite smulkintą svogūną ir papriką. 3. Paskui sukrė...
Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais

Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais 2 asm.

1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. 2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame...
Pyragas su špinatais ir lašiša

Pyragas su špinatais ir lašiša 6 asm.

1. Paruoškite tešlą: sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, kiaušiniu, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę  ir atšaldykite šaldytuve. 2. Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir č...
Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais

Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais 6 asm.

1. Džiovintus pomidorus užpilkite aliejumi ir palaikykite apie valandą, kad išmirktų. 2. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, sudėkiti išmirkusius džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia...
Duonos lazdelės su svogūnais ir varškės užtepėle

Duonos lazdelės su svogūnais ir varškės užtepėle 2 asm.

1. Smulkintuvo pagalba susmulkinkite kumpį ir špinatus, įdėkite prieskonius ir viską sumaišykite su varške. 2. Duonos lazdeles dekoruokite kumpiu ir patiekite su šia varškės užtepėle. Viršų dar apibarstykite trupintomis lazdelėmis. Skanaus!...
Moliūgo ir mėsos apkepas

Moliūgo ir mėsos apkepas 6 asm.

1. Moliūgo minkštimą ir bulves supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite. 2. Susmulkinkite česnakus ir sumaišykite su mėsa bei pipiras ir kitais prieskoniais. 3. Sumaišykite moliūgus, bulves bei mėsos masę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įdė...
Sumuštinis su kepta jautiena

Sumuštinis su kepta jautiena 4 asm.

1. Nupjaustykite nuo mėsos plėves. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įdėkite mėsą ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. 2. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais, įdėkite į skardą, nustatykite 200 °C temperatūrą ir kepkite orkaitėje...
Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena

Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena 4 asm.

1. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite viščiukų krūtinėles, apibarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsa gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio,...
Žuvis su daržovėmis

Žuvis su daržovėmis 2 asm.

1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir...
Veršienos „medalionai“

Veršienos „medalionai“ 4 asm.

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite dviejų trijų kąsnių dydžio gabalėliais. 2. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, muskatais, itališkų žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, sausu rausvuoju vynu,...
Lietinių užkandis

Lietinių užkandis 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. 2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Š...
Makaronų salotos

Makaronų salotos 4 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, gerai nuvarvinkite. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite špinatų lapelius, didesnius suplėšykite. 3. Papriką ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais šiaudeliais. 4. Nedideliame dubenėlyje sumaiš...
Salotos su šiltu ožkų sūriu

Salotos su šiltu ožkų sūriu 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumeskite į nedidelį užsukamą stiklainiuką, užpilkite sultiniu, aliejumi, citrinos sultimis, sukrėskite pesto padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, druskos, pipirų, už...
Kumpio salotos su špinatais

Kumpio salotos su špinatais 2 asm.

1. Kumpio griežinėlius susukite į ritinėlius. 2. Salotas ir špinatus suplėšykite, pomidorus supjaustykite riekelėmis, ridikėlius - plonais griežinėliais. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 3. Batoną supjaustytkite kubeliais, paskrudinkite...
Troškinys „Sag Aloo“

Troškinys „Sag Aloo“ 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. 2. Karį, „Garam masala“ prieskonius sumaišykite, įpilkite šlakelį vandens, kad išeitų tiršta košelė. 3. Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite...
Kišas su špinatais

Kišas su špinatais 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska, ant viršaus užtarkuokite šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol neliks sausų miltų. Tada viduryje padarykite duobutę, supilkite išplaktą kiaušinį ir mentele maišykite, kol tešla pradės lipti į vieną gumulą. Jį...
Špinatų ir šilauogių salotos

Špinatų ir šilauogių salotos 2 asm.

1. Gerai nuplaukite ir nuvarvinkite špinatus. Susmulkinkite sūrį ir graikinius riešutus. 2. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Šluotele suplakite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, įmaišykite šlakelį medaus, pasū...