1. Iš turimų šakniavaisių daržovių išsivirkite sultinį. Pagal skonį pasūdykite.
2. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 minučių pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite ryžius ir maišydama kepinkite, kol jie įgaus...
1. Pieną užkaitinkite puode su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų.
2. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės. Keptuvę...
1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Padėkite tešlą pusvalandžiui šaldytuvą, paskui iš jos iškepkite lietinius.
2. Paruoškite įdarą: nuplautus, nusausintus špinatus susmulkinkite ir sumaiš...
1. Bulves nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Jei naudosite šviežius špinatus, juos gerai nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite iš pradžių verdančiu, paskui šaltu vandeniu. Palikite šie tiek nusivarvėti ir dar kartą...
1. Nupjaukite moliūgo viršų, išimkite sėklas ir išskobkite beveik visą minkštimą. Jį supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnėlius, melisų lapelius, sutarkuotus imbierus ir maiš...
1. Ant sūrio pabarstykite prieskonių ir 5–10 min. kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje.
2. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite smulkintų čiobrelių, druskos. Paruoštus pomidoriukus įdėkite į 100ºC į...
1. Svogūnus smulkiai sukapokite, sudėkite į didelėje storasienėje keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami kepkite, kol jie pasidarys skaidrūs.
2. Sudėkite nuskustas ir 2,5 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves ir maišydami dar kelias minutes...
1. Špinatus sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies trumpai patroškinkite. Troškintą masę sukrėskite į sietelį, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
2. Sausoje švarioje keptuvėje išlydykite sviestą, jame pakepinkite miltus ir po truputį...
1. Mėsą išmuškite kūjeliu ir įtrinkite smulkiai sukapotu česnaku. Tą pusę, ant kurios bus dedamas įdaras, pabarstykite pipirais, druska ir čiobreliais. Į nuluptą svogūną susmaigstykite gvazdikėlius.
2. Paruoškite įdarą: šaldytus špinatus atš...
1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.
2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite plokščiame dubenyje, sumeskite krevetes ir bent 3 val. pamarinuokite. Tada išgriebkite iš marinato, nuvarvinkite ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus, bet jokiu...
Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su miltais, druska ir užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir bent 2 val. padėkite į šaldytuvą. Išėmusi iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į norimo dydž...
Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, supilkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplaukite špinatus. Jei naudosite šaldytus špinatus, juos atšildykite. Nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite...