„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Sultys“ 11 puslapis

Šaldytų uogų tyrė

Šaldytų uogų tyrė 2 asm.

1. Atšildytas uogas sutrinkite elektriniu plakikliu. 2. Aviečių sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite cukrų, užvirinkite ir palikite, kad atvėstų. 3. Sukrėskite uogų tyrę, supilkite citrinos sultis, mineralinį vandenį, brendį ir gerai išmaiš...
Spanguolinis varškės kremas

Spanguolinis varškės kremas 2 asm.

1. Supilkite į prikaistuvį 150 ml pieno ir užvirinkite. 2. Likusiame piene išmaišykite miltus (turi nelikti gumuliukų) ir supilkite į užvirusį. Pakaitinkite, kol masė sutirštės, tada palikite atvėsti. 3. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi....
Maskarponės tortas „Bobų vasara“

Maskarponės tortas „Bobų vasara“ 12 asm.

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite. 2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10...
Naminės obuolių - moliūgų - slyvų sultys

Naminės obuolių - moliūgų - slyvų sultys 6 asm.

1. Tiek obuolius, tiek moliūgus ir slyvas išsunkite sulčiaspaude atskirai, perkoškite per retą audinį ar tankų sietelį. 2. Tuomet supilstykite norimomis proporcijomis. Užkaitinkite ir supilstykite į sterilius stiklainius. Šios sultys labai...
Tapenada

Tapenada 10 asm.

1. Sudėkite alyvuoges, ančiuvius ir kaparėlius į smulkintuvą ir susmulkinkite, po truputį pildama aliejų, citrinų sultis ir brendį. 2. Tapenadą smulkinkite, kol gausite norimą konsistenciją – tai gali būti lygi glotni tyrė arba šiek tiek grūdėtas...
Prieskoninių žolių pagardas („chimichurri“)

Prieskoninių žolių pagardas („chimichurri“) 10 asm.

1. Žoles, aitriąją papriką (jei naudojate) bei česnaką supjaustykite ir sutrinkite trintuvu. 2. Supilkite citrinų sultis ir auksaspalvį sirupą, suberkite druską. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į švarų stiklainį. 3. Prieš patiekiant laikykite...
Indiškas kriaušių ir mėtų padažas („chutney“)

Indiškas kriaušių ir mėtų padažas („chutney“) 10 asm.

1. Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite per naktį. 2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuplautas ir gerai nusausintas mėtas smulkiai supjaustykite. 3. Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir...
„Nekaltoji Merė“

„Nekaltoji Merė“ 2 asm.

1. Pomidorų sultis, tabasko ir Vusterio padažus, krienus, citrinos sultis gerai suplakite plaktuvu. 2. Pridėkite ledo pagal skonį, kokteilį pabarstykite juodaisiais pipirais, druska ir papuoškite saliero šakele.   Plačiau skaitykite: Pašėlusios...
Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais

Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais 3 asm.

1. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visas plėveles, tada per naktį mirkykite piene, nuvarvinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite svieste. 2. Kai kepenėlės baigs kepti, supilkite cheresą...
Salierų ir obuolių salotos

Salierų ir obuolių salotos 4 asm.

1. Riešutus užpilkite obuolių sultimis ir palikite 20 minučių pastovėti. Sūrį smulkiai sutarkuokite. 2. Nuplautus obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis....
Želės saldainiai

Želės saldainiai 5 asm.

Želės saldainiai nekaloringi, todėl jais galėsite vaišinti ir tas bičiules, kurios dėl figūros saldėsių paprastai mandagiai atsisako.        1. Želatiną išbrinkykite nedideliame kiekyje apelsinų sulčių. Likusias sultis su cukrumi pakaitinkite ant...
Pikantiški „dubenėliai“

Pikantiški „dubenėliai“ 6 asm.

1. Nuo bandelių nupjaukite viršūnėles. Šaukšteliu išskobkite šiek tiek minkštimo. 2. Džiovintus pomidorus užpilkite obuolių sultimis ir palikite 15 minučių pastovėti. Išgriebusi gerai nuvarvinkite ir sumulkinkite. 3. Į kiekvieną „dubenėlį“ įkrė...
Įdaryti svogūnai

Įdaryti svogūnai 3 asm.

1. Razinas ir slyvas nuplaukite, slyvas susmulkinkite, kartu su razinomis 2 val. mirkykite apelsinų sultyse. 2. Svogūnus nulupkite, suvyniokite į foliją, kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Tada atvėsinkite, išskobkite  atšalusių svogūnų...
Pikantiškas sumuštinis

Pikantiškas sumuštinis 2 asm.

1. Pirmiausia paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir citrinos sultimis. 2. Po vieną duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės,...
Apelsinų frapė

Apelsinų frapė 6 asm.

Į plaktuvą sudėkite ledus, supilkite sirupą, vynuogių, citrinų sultis, gazuotą vandenį ir gerai išplakite. Puoškite apelsinų skiltelėmis ir tiekite.
Gervuogių kokteilis

Gervuogių kokteilis 3 asm.

Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei norite, kad nesijaustų sėklyčių, prieš maišydama į kokteilį uogas pertrinkite per retą sietelį. Sudėkite produktus į maišytuvo indą ir suplakite didžiausiu greičiu.  
Gaivus ananasų pyragas

Gaivus ananasų pyragas 6 asm.

1. Nuluptą ananasą susmulkinkite kubeliais ir apibarstykite dviem šaukštais cukraus.  2. Dubenyje iš papločiui gaminti skirtų produktų suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą. 3. Ant miltais pabarstyto...
Sriuba su kokosais

Sriuba su kokosais 4 asm.

1. Vištų krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, įtrinkite druska ir pipirais. 2. Imbierą nulupkite, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte sviesto. Sumeskite vištienos gabalėlius, smulkintus pievagrybius ir...
Salotos apelsino puselėje

Salotos apelsino puselėje 4 asm.

1. Burokėlius supjaustykite griežinėliais, po vieną išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite balzaminio padažo, citrinų sulčių ir aliejaus užpilu, pagardinkite prieskoniais ir, iki apskrus kaip traškučiai, kepkite orkaitėje....
Salotos stiklinaitėse

Salotos stiklinaitėse 4 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite. 3. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų...