„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Sultys“ 4 puslapis

Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu

Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu 5 asm.

Pirmiausia paruoškite moliūgų džemą. Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su visomis žievelėmis supjaustykite kubeliais ir kartu su moliūgais sudėkite į puodą. Užpilkite...
Apelsinų ir citrinų pudingas

Apelsinų ir citrinų pudingas 4 asm.

Citrusus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis. Įberkite 5 šaukštus rudojo cukraus, tarkuotas citrusų žieveles. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs....
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 6 asm.

Miltus išsijokite ant stalo, sumaišykite su druska. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į miltus ir viską kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai. Kiaušinius išplakite, supilkite į sviesto ir miltų trupinius,...
Saldžiarūgštė paukštiena

Saldžiarūgštė paukštiena 3 asm.

Mėsą supjaustykite gabalais, svogūnus – griežinėliais, česnakus ir žoleles susmulkinkite. Į svarainių sultis sukrėskite medų, išsukite. Mėsos gabalėlius sumaišykite su svogūnų griežinėliais. Apšlakstykite saldintomis svarainių sultimis.  Suberkite...
„Crostini“ su artišokais

„Crostini“ su artišokais 4 asm.

Užtepui skirtas sudedamąsias dalis, išskyrus citrinų sultis, druską ir pipirus sudėkite  į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Galite palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių – taip skaniau. Paskaninkite citrinų sultimis ir prieskoniais....
Mėlynių ir varškės „terrine“

Mėlynių ir varškės „terrine“ 15 asm.

Pasiruoškite indą, kuriame gaminsite terrine. Geriausiai tam tiks metalinis stačiakampio formos pailgas indas (maždaug 25–30 cm ilgio). Išklokite jį kuo kruopščiau ir gražiau maistine plėvele. PARUOŠKITE MĖLYNIŲ SLUOKSNĮ Mėlynių sluoksniui...
Salotos su lašiša ir bulvėmis

Salotos su lašiša ir bulvėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite. Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal...
Salotos su brokoliais ir razinomis

Salotos su brokoliais ir razinomis 3 asm.

Brokolius nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storąją kotelio dalį nupjaukite ir trumpai, kad brokoliai nepakeistų spalvos, patroškinkite garuose. Razinas perplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į apelsinų sultis ir valandą...
Gražūs ir labai skanūs ledai

Gražūs ir labai skanūs ledai 4 asm.

Sutrinkite mikseriu braškes su medumi. Įpilkite vandens ir apelsinų sulčių, šaldykite apie 3-4 val. Išimkite iš šaldiklio. Sudėkite gerai išplaktą kiaušinio baltymą, vėl įdėkite į šaldiklį. Dar po 4-5 val. desertą jau galima dalyti į taures ir...
Obuoliniai drebučiai

Obuoliniai drebučiai 3 asm.

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite brinkti.  Mėsą nuplaukite, nusausinkite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, į puodą įmeskite kelis kvapiuosius ir juoduosius pipirus, laurų lapus,...
Gražgarsčių salotos su gervuogėmis

Gražgarsčių salotos su gervuogėmis 2 asm.

Jaunas gražgarstes nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir luktelėkite, kol nudžius. Paskleiskite lėkštėje ir apšlakstykite bet kokiomis rūgščiomis sultimis (apelsinų, citrinų, svarainių ar kt.). Apibarstykite gervuogėmis ir avietėmis, tada apš...
Šokoladinis desertas su vyšniomis

Šokoladinis desertas su vyšniomis 3 asm.

Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maiš...
Braškių salotos su vytintu kumpiu

Braškių salotos su vytintu kumpiu 4 asm.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apš...
Vyšnių ledai

Vyšnių ledai 6 asm.

Cukrų suberkite į puodelį su apelsinų sultimis ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite, įmaišykite žaliosios citrinos sultis. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užpilkite migdolų likeriu ir...
Jogurto ir mėlynių pudingas

Jogurto ir mėlynių pudingas 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir iškrapštykite sėklytes. Citriną nuplaukite, nusausinkite, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve ir išspauskite sultis.  Citrinų sultis supilkite į puodelį, suberkite pusę kiekio cukraus, pakaitinkite, kol jis...
Jogurto ledai su špinatais ir miško uogomis

Jogurto ledai su špinatais ir miško uogomis 2 asm.

Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite, supilkite į seklų indą ir padėkite į šaldytuvą.   Plačiau skaitykite: „Ruošiame šaldyto jogurto skanėstus“
Varškės ir pomidorų užtepėlė

Varškės ir pomidorų užtepėlė 5 asm.

 Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apibarstykite džiovintais bazilikais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę praviromis durelėmis ir...
Avokadų ir rikotos užtepėlė

Avokadų ir rikotos užtepėlė 4 asm.

 Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir...
Minkšti keksiukai

Minkšti keksiukai 6 asm.

Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.  Paruoškite tešlą: miltus ir...
Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos

Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos 2 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite salotų džiovykloje ar kiaurasamtyje, sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės. Burokėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais arba šiaudeliais, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų...