1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos. Miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius sumaišykite. Sviestą išsukite su 100 g cukraus ir nuo citrinos nutarkuotomis žievelėmis. Įmaišykite kiauš...
1. Iš miltų, 120 g supjaustyto kambario temperatūros sviesto, kiaušinių trynių, 50 g cukraus ir žiupsnelio druskos užmaišykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, susukite į foliją ir valandą laikykite šaltai.
2. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maž...
1. Paruoškite tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir milteliniu cukrumi sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite ir iškočiokite. Tešla ištieskite 23 cm skersmens apskritos išardomos skardos dugną, kraštus ir mažiausiai...
1. Gerai nuspauskite tarkuotas morkas. Jas dubenyje sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais, ten pat suberkite cukrų, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir...
1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, supilkite sirupą, cukrų ir plakite iki vientisos masės. Tada supilkite sultis, įmeskite gerą saują ledukų ir plakite, kol masė taps vientisa.
2. Supilkite į plastikinį indą ir kelias valandas laikykite š...
1. Granatų sultis supilkite į puodą, suberkite cukrų ir ant mažos ugnies kaitinkite apie 20 minučių. Šiek tiek atvėsinkite, įdėkite saują ledukų ir maišykite, kol ištirps.
2. Paruoštas sultis supilkite į platų indą ir dėkite į šaldiklį, kad sušaltų...
1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, citrinų sirupą, supilkite sultis ir pieną. Viską labai gerai išplakite. Išpilstykite į taures ir įdėkite po šaukštą ledų.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“,...
1. Vieną persiką supjaustykite skiltelėmis, o kitus du smulkiai. Smulkintus persikus sutrinkite su cukrumi ir citrinų sultimis.
2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite persikų tyrelę, persikų skilteles ir virkite apie 10 minučių. Gėrimą gerai atš...
1. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, stenkitės nupjauti baltą plėvelę, kuri yra tarp skiltelių. Sudėkite apelsinų gabaliukus į plaktuvą, sumeskite braškes ir pjaustytą bananą.
2. Supilkite jogurtą, įmeskite kelis ledukus ir plakite...
1. Į plaktuvą sudėkite atšaldytus smulkintus bananus, braškes ir išplakite iki vientisos masės. Jei braškės labai rūgščios, įberkite šaukštą cukraus ar įdėkite medaus. Po truputį pilkite sultis ir plakite, kol supilsite visas. Gerai atšaldykite ir...
1. Nektarinus ar persikus ir mangus nulupkite, susmulkinkite kubeliais ir užšaldykite. Tą geriau padaryti iš vakaro.
2. Sušalusius vaisius sudėkite į plaktuvą, supilkite sultis, saujelę ledukų ir plakite iki vientisos masės. Puoškite mėtų...
1. Pusę meliono supjaustykite gabaliukais ir dėkite į šaldiklį. Kitą pusę sutrinkite su medumi ar cukrumi. Į plaktuvą supilkite sultis, trintus melionus, suberkite ledukus ir gerai išplakite.
2. Supilkite mineralinį vandenį ir permaišykite. Į...
1. Apelsiną supjaustykite nedideliais gabaliukais (su žievelėmis) ir sudėkite į ledukų formeles, pripilkite vandens ir užšaldykite.
2. Sultis sumaišykite su skystu ar pašildytu medumi. Jei norite gaivesnio kokteilio, sultis praskieskite gazuotu...
1. 2 kivius supjaustykite griežinėliais, o kitus su cukrumi dėkite į plaktuvą. Supilkite išspaustas citrinų sultis ir viską kelias sekundes paplakite.
2. Supilkite obuolių sultis, pridėkite ledukų ir dar kartą gerai išplakite. Į taures pridėkite...
1. Į stiklines įdėkite po rutuliuką šerbeto. Granatų sirupą, sultis išplakite su ledukais ir supilkite ant šerberto. Puoškite žaliųjų citrinų skiltelėmis.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“,...