1. Į plaktuvą pridėkite daug ledukų, supilkite visas sultis ir labai gerai išplakite. Supilkite gėrimą į stiklines, užpurkškite grietinėlės ir papuoškite apelsinų skiltelėmis. Tiekite tuoj pat.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
...
1. Į plaktuvą sudėkite ledus, supilkite sirupą, vynuogių, citrinų sultis, gazuotą vandenį ir gerai išplakite. Puoškite apelsinų skiltelėmis ir tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė...
1. Ledus išplakite su apelsinų ir ananasų sultimis, supilkite mineralinį vandenį ir išmaišykite šaukštu.
2. Puoškite ananasų griežinėliais ir tuoj pat tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“,...
1. Ąsotyje sumaišykite sultis su mėtų sirupu, išpilstykite į stiklines.
2. Pridėkite ledukų ir šaldytų vyšnių, išmaišykite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Visas sultis ir sirupus sumaišykite ąsotyje ir išpilstykite į stiklines.
2. Iki kraštų pridėkite grūsto ledo. Puoškite uogomis ar vaisiais, mėtomis.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė...
1. Sultis sumaišykite su sirupais.
2. Pridėkite daug ledukų ir šaldytų ar šviežių uogų. Jei turite šviežių mėtų, patrinkite porą lapelių stiklinėje, o šakelių pridėkite prieš dėdami ledukus.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas...
1. Mėtų sirupą sumaišykite su mineraliniu vandeniu ir supilkite į plaktuvą. Taip pat supilkite pomidorų sultis ir viską labai gerai išplakite.
2. Išpilstykite į stiklines, iki kraštų pridėkite ledukų. Puoškite mėtų šakele ar lapeliais.
Knyga „...
1. Sultis sumaišykite su mėtų sirupu, pridėkite daug grūsto ledo ir aviečių.
2. Galite puošti mėtų šakelėmis.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Ąsotyje sumaišykite visas sultis ir sirupą.
2. Išpilstykite į stiklines, pridėkite grūsto ledo ir smulkintų citrinų gabalėlių.
3.Puoškite mėtomis ir citrinų skiltelėmis.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „...
1. Į 2 stiklines verdačio vandens sudėkite 3 pakelius pipirmėčių arbatos, su cukrumi sutrintas mėtas ir 10 minučių palaikykite, kad gerai pritrauktų. Atvėsinkite ir nukoškite.
2. Į arbatą supilkite obuolių ir ką tik išspaustas citrinos sultis, sudė...
1. Žaliąją arbatą užpilkite 5 stiklinėmis karšto vandens, suberkite cukrų ir leiskite gerai pritraukti.
2. Atvėsinkite ir nukoškite. Į arbatą supilkite sultis, sudėkite ledukus, uogas ir apelsinų skilteles. Gerai atšaldykite ir tiekite.
Knyga „...
1. Iki baltumo išsukite sviestą su cukrumi. Sukdami po vieną sumuškite visus kiaušinius ir supilkite trynius. Miltus persijokite su krakmolu ir kepimo milteliais.
2. Į išsuktą kiaušinių masę suberkite sutarkuotas apelsinų ir citrinų žieveles, į...
1.Svogūnus nulupkite, 10 minučių pavirkite sūdytame vandenyje, išimkite ir šiek tiek ataušinkite.
2.Grietinėlėje pamirkykite batono riekelę ir įmaišykite į faršą. Pagardinkite grūstu česnaku, druska, pipirais ir čiobreliais.
3.Kiekvieną svogūną iš...
1. Išsukite minkštą margariną su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir likusiais biriaisiais produktais.
2. Iškočiokite 0,7 cm storio lakštą ir formuokite kiaušinių, zuikio ar kitos norimos formos sausainius. Sudėkite juos į sviestiniu...
1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, suvyniokite į drėgną rankšluostį ir pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus traškūs.
2. Sūrį sutrupinkite į dubenį, sumaišykite su jogurtu. Į masę įspauskite česnako skiltelę. Viską labai gerai išmaiš...
1. Baltos duonos riekeles sulaužykite nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu, gerai išmirkykite ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į dubenį su paukštienos faršu, įmuškite 2...
1.Riešutus nuplaukite, gerai nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Kambario temperatūros sviestą iki vientisumo išsukite su milteliniu cukrumi, tada suberkite tirpią kavą, kakavos miltelius ir įberkite žiupsnelį druskos.
2. Po vieną įmuš...
1. Spanguoles perrinkite, nuplaukite, suberkite į gilesnį puodą. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Ten pat sumeskite cinamonų lazdeles, suberkite nutarkuotą...