„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Sūris“ 15 puslapis

Grybų ir bulvių apkepas

Grybų ir bulvių apkepas 2 asm.

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite 0,5 centimetro storio griežinėliais. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite centimetro storio žiedais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apie 3 minutes pakepinkite porus. Pabarstykite druska ir maltais...
Bulvių ir voveraičių apkepas

Bulvių ir voveraičių apkepas 2 asm.

1.Į įkaitintą keptuvę dėkite nuvalytus grybus, apkepkite, sudėkite pjaustytą kumpį ir žiedais pjaustytus svogūnus. Viską lengvai apkepkite. 2.Išplakite kiaušinius, sumaišykite su pienu. Apkeptą grybų mišinį dėkite į skardą, išteptą sviestu, ant...
Įdarytos bulvės

Įdarytos bulvės 2 asm.

1. Dideles nušveistas bulves išvirkite su lupena, perpjaukite per pusę ir išskobkite viduriukus. 2. Išvirkite morkas. Morkas ir krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su išskobta bulvių mase. Susmulkinkite ir pakepinkite svogū...
Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas

Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas 4 asm.

1. Makaronus virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nepervirkite! 2. Cukiniją ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Makaronus, cukiniją ir pomidorus sumaišykite ir sudėkite į aliejumi išteptą...
Bulvių ir porų apkepas

Bulvių ir porų apkepas 4 asm.

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies. 2.Porus nuvalykite ir...
Orkaitėje keptos daržovės

Orkaitėje keptos daržovės 4 asm.

1.Daržoves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Druską sumaišykite su pipirais ir čiobreliais. Į nedidelį puodą pilkite grietinėlę, ją maišydami berkite miltus ir nuolat maišydami kiek pakaitinkite. 2.Suberkite tarkuotą sūrį ir maiš...
Sluoksniuotas apkepas su dešrelėmis ir šviežiais pomidorais

Sluoksniuotas apkepas su dešrelėmis ir šviežiais pomidorais 2 asm.

1.Luptus svogūnus perpjaukite išilgai, supjaustykite plonais šiaudeliais ir pakaitinkite aliejaus bei vandens mišinyje, kol pasidarys skaidrūs. 2.Sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus, ugnį padidinkite ir kaitinkite dar kelias minutes. Į...
Dešrelių ir daržovių apkepas

Dešrelių ir daržovių apkepas 2 asm.

1.Susmulkinkite luptas morkas ir svogūnus, bulves supjaustykite 5 milimetrų storio griežinėliais ir sudėkite į sviestu išteptą žemą skardą. 2.Pagardinkite druska, pipirais, lengvai permaišykite. Paviršių išlyginti, skardą uždenkite (folija arba...
Meksikietiškas užkandis „quesadillas“

Meksikietiškas užkandis „quesadillas“ 6 asm.

VIŠTIENOS PARUOŠIMAS Dubenyje sumaišykite visus produktus: sojos padažą, laimo sultis, rudąjį cukrų, medų, sutrintą česnaką ir džiovintą papriką. Sudėkite į marinatą mažais gabalėliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Išmaišykite, kad visi gabalėliai...
Desertiniai šokoladiniai kiaušiniai

Desertiniai šokoladiniai kiaušiniai 5 asm.

1. Kiaušinius išlukštenkite, karštu peiliu nupjaukite viršūnes (jei viduje žaisliukas, teks pjauti daugiau). 2. Kremui tepamąjį sūrį sumaišykite su vaniliniu ir milteliniu cukrumi bei citrinų sultimis. 3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų,...
Morkų sriuba su lietinių ritinėliais

Morkų sriuba su lietinių ritinėliais 8 asm.

1.Kiaušinius išplakite su pienu, smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, druska, pipirais ir aliejumi. Iškepkite lietinius, suvyniokite ir supjaustykite vienodo dydžio ritinėliais. 2.Morkas ir kaliaropes supjaustykite plonais šiaudeliais....
Kepenėlių tortas

Kepenėlių tortas 10 asm.

1. Kepenėles sumalkite, įberkite manų kruopų, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir keptuvėje kepkite tokio dydžio blynus, kokio norite torto (kuo plonesnius kepsite, tuo daugiau bus sluoksnių). 2. Iškepusi blynus, pasigaminkite įdarą:...
Mišrainė „Putpelių lizdelis“

Mišrainė „Putpelių lizdelis“ 6 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite vištienos filė, atvėsinkite ir supjaustykite ją šiaudeliais. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepinkite jį. Iškepkite gruzdintas bulvytes (naudojau šaldytas). Agurkus supjaustykite šiaudeliais. Išvirtus kiauš...
Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje

Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje 1 asm.

1. Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaukite mėsą bent 2 cm, kad atrodytų gražiai. Mėsą pabarstykite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje po 2 min. iš kiekvienos pusės. 2. Paruoškite masę, kurią dėsite ant kiaulienos: sumaišykite džiūvėsėlius,...
Spagečiai su kalakutiena ir džiovintais pomidorais

Spagečiai su kalakutiena ir džiovintais pomidorais 1 asm.

1. Išvirkite makaronus. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite pjaustytus pievagrybius ir kubeliais ar smulkiais šiaudeliais pjaustytą kalakutienos filė. Apkepkite kelias minutes. 3. Tada suberkite sūrį su mėlynuoju pelėsiu, supilkite vyną. Troš...
Sūriu apkeptos bulvės

Sūriu apkeptos bulvės 4 asm.

1. Nuskuskite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais. Beje, šiam apkepui patartina rinktis nesukrentančias bulves. 2. Stiklinį arba keraminį kepimo indą įtrinkite perpjauta česnako skiltele ir patepkite sviestu. Dėkite sluoksnį bulvių, griež...
Daržovių sriuba su pupelėmis

Daržovių sriuba su pupelėmis 8 asm.

1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui...
Salotos su figomis ir vytintu kumpiu

Salotos su figomis ir vytintu kumpiu 1 asm.

1 .Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių. 2. Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio...
Švelnusis padažas

Švelnusis padažas 5 asm.

1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite krapus. 2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Lašišos ir brokolių apkepas

Lašišos ir brokolių apkepas 4 asm.

1. Apvirkite brokolius. Lašišos filė supjaustykite gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite lašišų gabaliukus ir maišydami kepkite 5–7 minutes, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska....