Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sūris“ 16 puslapis

Krevečių apkepėlė

Krevečių apkepėlė 2 asm.

1. Keptuvėje išlydykite 2 šaukštus sviesto ir apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kelias krevetes atidėkite, kitas susmulkinkite. Krabų lazdeles taip pat susmulkinkite ir sudėkite į svogūnus, maišydami kelias minutes pakepkite. 2. Kitame...
Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais

Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais 2 asm.

1. Žuvį pabarstykite prieskoniais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir 15–20 minučių palikite pastovėti. Kiaušinį išplakite. Žuvies gabaliukus panardinkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir...
Pyragas su tunu ir obuoliais

Pyragas su tunu ir obuoliais 2 asm.

1. Tešlą atšildykite ir šiek tiek pakočioję išklokite kepimo formą aukštesniais kraštais – pasistenkite uždengti ir kraštus. Tuną gerai nusunkite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. 2. Suplakite kiaušinius, grietinėlę, prieskonius,...
Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai

Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai 3 asm.

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus). 2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį,...
Lazanija su varške ir špinatais

Lazanija su varške ir špinatais 4 asm.

1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska. 2. Puodelyje iš...
Kopūstų apkepėlė

Kopūstų apkepėlė 2 asm.

1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės. 2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (iš...
Morkų pyragas

Morkų pyragas 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ar margariną rankomis sumaišykite su miltais, druska, sūriu ir vandeniu. Jei tešla per minkšta, įberkite dar miltų. Tešla išklokite kepimo popieriumi padengtą skardą ir 20 minučių laikykite šaldytuve. 2. Atvėsusią...
Šparaginių pupelių ir voveraičių troškinys

Šparaginių pupelių ir voveraičių troškinys 3 asm.

1. Keptuvėje išlydykite sviestą, apkepkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite šparagines pupeles, voveraites ir maišydami apkepkite. Grietinėlę sumaišykite su lydytu sūreliu, garstyčiomis, tarkuotu fermentiniu sūriu (kelis šaukštus...
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Griežinėlius vėl nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį. 2. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, pipirais, druska, bulvių prieskoniais ir...
Pyragas su sojomis

Pyragas su sojomis 3 asm.

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir dėkite į kepimo formą. Išlyginkite, subadykite šakute ir šaukite į orkaitę 10 minučių. Sojų lakštinius paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės (apvirkite). Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame...
Sojų faršu įdarytos paprikos

Sojų faršu įdarytos paprikos 2 asm.

1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą...
Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu

Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu 3 asm.

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį ir palikite bent 20 minučių pastovėti. 2. Pomidorus kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite ir susmulkinkite. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite,...
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas

Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas 3 asm.

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite. 2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį. 3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudė...
Pievagrybių sriuba

Pievagrybių sriuba 3 asm.

1. Užvirkite sultinį ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves su morkomis. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir apkepkite smulkintus svogūnus ir pjaustytus pievagrybius. 2. Miltus apkepkite sausoje keptuvėje, kol parus, ir suberkite į svogūnų...
Sūrio, ananasų ir salierų salotos

Sūrio, ananasų ir salierų salotos 2 asm.

1. Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite. Viską sudėkite į lėkštę. 2. Majonezą, jogurtą ir ananasų sirupą gerai sumaišykite, paskaninkite...
Pyragėliai su špinatų ir įvairių rūšių sūrio įdaru

Pyragėliai su špinatų ir įvairių rūšių sūrio įdaru 3 asm.

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite aliejuje. Sudėkite smulkintus špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės. Atvėsinkite, suberkite smulkintus riešutus, sudėkite visą sūrį, pagardinkite prieskoniais. Viską išmaišykite šakute. 2. Kepimo...
Žiedinio kopūsto vyniotinis arba susukta pica su daržovėmis ir kumpiu

Žiedinio kopūsto vyniotinis arba susukta pica su daržovėmis ir kumpiu 6 asm.

Vyniotinio pagrindo ruošimas/kepimas: 1. Orkaitę įkaitinkite iki 160-180 °C. Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite po vandeniu ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. 2. Į keptuvę įpilkite kokosų aliejaus, sudėkite sutrintas česnako skilteles, šiek...
Bulvių pyragėliai

Bulvių pyragėliai 3 asm.

1. Bulves ir salierą sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir išvirkite, sugrūskite ar sumalkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Grūstas bulves sumaišykite su svogūnais ir česnakais, tarkuotu sūriu, ž...
Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis

Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. 2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite...
Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais

Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais 8 asm.

1. Fermentinį sūrį (neišėmusios iš pakuotės) įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite 20-30 min. ant mažos ugnies, iki sūris pilnai išsilydys/suminkštės. 2. Per tą laiką kietai išvirkite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų...