1. Kapotus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su rozmarinais ir ištirpintu medumi. Sūrius dėkite į kepimo popierių, aptepkite riešutų ir medaus mase, kepimo popieriaus kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje...
1. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite sviestą, suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išplakite. Tešlą palikite pastovėti nors pusvalandį.
2. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Dešrą ir cukiniją...
1. Sūrį sutarkuokite burokine tarka.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi bei pienu, o baltymus išplakite iki standžių putų.
3. Ant sūrio supilkite trynių plakinį, suberkite miltus, pasūdykite ir viską išmaišykite....
1. Ryžius užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite kelioms valandoms brinkti. Statykite puodą ant ugnies, uždenkite ir virkite 15–20 minučių (virimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos). Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite. Įmeskite...
1. Pasiruoškite didelę formą, į kurią sluoksniais dėsite produktus. Kaip pagrindą dėkite pusę išvirtų makaronų, aptepkite juos padažu, paruoštu iš majonezo, pomidorų padažo ir bazilikų.
2. Tuomet dėkite gabaliukais supjaustytą papriką, pakepintus...
1. Sutarkuokite sūrį, sudėkite visus kitus produktus ir viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
2. Formuokite rutuliukus ir dėkite į įkaitintą aliejų.
3. Kai rutuliukai apskrus ir susidarys traški plutelė, traukite iš keptuvės ir dė...
Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite!
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (...
1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies.
2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles...
1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų,...
1. Vištieną paruoškite taip, kaip nurodyta ant prieskonių mišinio pakelio.
2. Svogūną, salotas, pomidoriukus ir agurką supjaustykite kuo smulkiau, sūrį sutarkuokite. Paruoštą vištieną galite susmulkinti dantuotu peiliu, sudėjus ją į dubenėlį.
2. Į...
1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti.
2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla...
1. Patepkite formą sviestu.
2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite.
3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi...
1. Išsijokite miltus, druską ir karį. Dėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol nebeliks sviesto gabalėlių.
2. Suberkite sūrį ir išmaišykite. Galiausiai dėkite 3/4 kiaušinio (likusią dalį pasilikite užtepimui). Išmaišykite...
1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai.
2. Paskui sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...
1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį. Sumaišykite viską ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...