Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sūris“ 17 puslapis

Keptas sūris

Keptas sūris 2 asm.

1. Kapotus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su rozmarinais ir ištirpintu medumi. Sūrius dėkite į kepimo popierių, aptepkite riešutų ir medaus mase, kepimo popieriaus kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje...
Blynų suktinukai „Kriauklelės“

Blynų suktinukai „Kriauklelės“ 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite sviestą, suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išplakite. Tešlą palikite pastovėti nors pusvalandį. 2. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Dešrą ir cukiniją...
Makaronų ir daržovių apkepas

Makaronų ir daržovių apkepas 4 asm.

1. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes. 2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Nuplautą ir nuluptą morką supjaustykite griežinėliais. 3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu,...
Sūrio blynai

Sūrio blynai 4 asm.

1. Sūrį sutarkuokite burokine tarka. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi bei pienu, o baltymus išplakite iki standžių putų. 3. Ant sūrio supilkite trynių plakinį, suberkite miltus, pasūdykite ir viską išmaišykite....
Apkepas su raudonaisiais ryžiais

Apkepas su raudonaisiais ryžiais 3 asm.

1. Ryžius užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite kelioms valandoms brinkti. Statykite puodą ant ugnies, uždenkite ir virkite 15–20 minučių (virimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos). Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite. Įmeskite...
Lazanija su mėsos faršu

Lazanija su mėsos faršu 6 asm.

1. Pasiruoškite didelę formą, į kurią sluoksniais dėsite produktus. Kaip pagrindą dėkite pusę išvirtų makaronų, aptepkite juos padažu, paruoštu iš majonezo, pomidorų padažo ir bazilikų. 2. Tuomet dėkite gabaliukais supjaustytą papriką, pakepintus...
Salotos su vištiena

Salotos su vištiena 2 asm.

1. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. 2. Salotas nuplaukite, susmulkinkite, sudėkite kiaušinio gabalėlius, apibarstykite „Džiugo“ sūriu, įdėkite šiek tiek majonezo ir viską išmaišykite.  3. Vištieną supjaustykite gabalė...
Sūrio rutuliukai

Sūrio rutuliukai 4 asm.

1. Sutarkuokite sūrį, sudėkite visus kitus produktus ir viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. 2. Formuokite rutuliukus ir dėkite į įkaitintą aliejų. 3. Kai rutuliukai apskrus ir susidarys traški plutelė, traukite iš keptuvės ir dė...
Pomidorų ir rikotos pyragas

Pomidorų ir rikotos pyragas 7 asm.

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite! 1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (...
Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“ 6 asm.

1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies. 2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. 3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles...
Žiedinių kopūstų apkepas

Žiedinių kopūstų apkepas 4 asm.

1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų,...
Vištienos tortilija

Vištienos tortilija 4 asm.

1. Vištieną paruoškite taip, kaip nurodyta ant prieskonių mišinio pakelio. 2. Svogūną, salotas, pomidoriukus ir agurką supjaustykite kuo smulkiau, sūrį sutarkuokite. Paruoštą vištieną galite susmulkinti dantuotu peiliu, sudėjus ją į dubenėlį. 2. Į...
Picos užkandis

Picos užkandis 2 asm.

1. Atšildykite tešlos lakštus, patieskite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite plonai alyvuogių aliejumi, tada pomidorų padažu. 2. Pirmiausia užbarstykite tarkuotą sūrį, tada dėliokite likusius produktus. 3. Kepkite iki 180...
Taupieji pusryčių blynukai su kiaušininiu užtepu

Taupieji pusryčių blynukai su kiaušininiu užtepu 2 asm.

1. Batoną ir sumuštinių duonos likučius išmirkykite piene. 2. Išmirkytus duoną ir batoną sutrinkite, įplakite kiaušinį ir įberkite šiek tiek druskos. Kepkite aliejuje arba įkaitintuose taukuose. 3. Virtus kiaušinius supjaustykite, įdėkite...
Graikiška pica

Graikiška pica 4 asm.

1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti.  2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla...
Cukinijų suflė

Cukinijų suflė 8 asm.

1. Cukiniją nulupkite (jei odelė plona ir gležna, lupti nebūtina). Aštriu peiliu ar plačiu daržovių skustuku supjaustykite kuo didesniais griežinėliais (geriau pjaustyti išilgai). 2. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišant suberkite...
Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais

Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais 4 asm.

1. Patepkite formą sviestu. 2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite. 3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi...
Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės 6 asm.

1. Išsijokite miltus, druską ir karį. Dėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol nebeliks sviesto gabalėlių. 2. Suberkite sūrį ir išmaišykite. Galiausiai dėkite 3/4 kiaušinio (likusią dalį pasilikite užtepimui). Išmaišykite...
„Napoleonas“ su lašiša

„Napoleonas“ su lašiša 6 asm.

1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. 2. Paskui sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...
„Napoleonas“ su žuvimi

„Napoleonas“ su žuvimi 6 asm.

1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį. Sumaišykite viską ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...