1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui.
2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie...
1. Miltuose sukapokite sviestą, įberkite kmynų, po trupučiuką druskos ir cukraus, įminkykite majonezą ir kiaušinį. Valandai tešlą padėkite į šaldytuvą. 2. Visas daržoves, taip pat prieskonines žoleles, susmulkinkite. Jas apkepkite ant silpnos ugnies...
1. Kiaušinius perpjaukite, išimkite trynius ir juos sumaišykite su pjaustytu kumpiu bei sūriu.
2. Masę paskaninkite pipirais, česnaku, įberkite druskos.
3. Išmaišykite su majonezu, sudėkite į baltymus ir papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Rač...
1. Pomidorams nupjaukite viršutines dalis ir juos išskobkite. Pomidorų vidines dalis ištrinkite druska, pipirais ir smulkintais bazilikais.
2. Suleiskite po 1 kiaušinį į kiekvieną pomidorą. Užberkite tais pačiais prieskoniais.
3. Kepti 10 arba 15...
1. Tešlą atšildykite ir supjautykite trikampiais (iš jų vėliau ir bus formuojami „rageliai“).
2. Įdarui naudojamą sūrį sutarkuokite, sumaišykite su smulkintais česnakais ir džiovintais kalmarais.
3. Tuomet įdarą dėkite į tą trikampio dalį, kuri...
1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų.
2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode.
3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine...
1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių...
1. Pirmiausia keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite svogūną, morkas ir česnaką. Kai jie apskrus rusvai, sudėkite saliero lapkotį, pomidorus ir viską apie 30 min. troškinkite, kol pomidorai suglebs. (Į šį daržovių sluoksnį recepto autorė siūlo...
Šios salotos yra sluoksniuojamos.
1. Išvirkite kiaušinius.
2. Pirmiausiai sutarkuokite kiaušinių baltymus, ant viršaus berkite fermentinį sūrį, viršų aptepkite majonezu.
3. Toliau ant majonezo sluoksnio dėkite tuną, labai mažais gabaliukais...
1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir nupjaukite jų viršūnėles.
2. Atsargiai išimkite trynius, sutrinkite juos ir sumaišykite su kaparėliais, smulkiai tarkuotu sūriu ir majonezu.
3. Užpildykite tuščiavidurius kiaušinius įdaru ir uždė...
1. Baltos duonos riekeles sutepkite pomidorų padažu. Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite ant sumuštinių.
2. Alyvuoges suraikykite skersai rutuliukais ir, dėdami jas ant sumuštinių, formuokite „akis“.
3. Apie 10 min. kepkite 180 °C...
1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, gyslas ir sumalkite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir kartu su smulkintu česnaku pakepinkite svieste.
2. Atvėsinusi masę dar kartą permalkite, sumaišykite su kepenėlėmis, sūriu, įmuš...
1. Voveraites išvirkite, nuvarvinkite.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi ir sugers visą...