Receptai pagal ingredientą „Sūris“ 21 puslapis

Agento 007 omletas su įdaru

Agento 007 omletas su įdaru 1 asm.

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir...
Pikantiškas dešrainis

Pikantiškas dešrainis 1 asm.

1. Dešrelę apkepkite keptuvėje. 2. Marinuotą agurkėlį ir papriką smulkiai supjaustykite, česnaką sutrinkite. Viską sumaišykite. 3. Bandelę įpjaukite išilgai, į vidų įpilkite pomidorų padažą, sudėkite agurkėlio, paprikos ir česnako masę. Įdėkite...
Bulviniai blynai su sūriu

Bulviniai blynai su sūriu 4 asm.

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite. 2. Įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų ir pagardinkite druska. 3. Įtarkuokite sūrį ir viską išmaišykite. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus. Tiekite su grietine. Skanaus! Receptą...
Cezario salotos su užpilu

Cezario salotos su užpilu 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, uždengusi lėkšte smarkiai papurtykite, kad būtų visiškai sausos. 2. Dideles lėkštes patrinkite perpjauta česnako skiltele, tada dėkite plėšytus romaninės salotos lapelius. 3. Duonos riekeles...
Daržovių pyragas su pesto padažu

Daržovių pyragas su pesto padažu 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite pusračiais, svogūną – pusžiedžiais, o morkas – ritinėliais. Tešlą gerai iškočiokite, kad ji būtų 3 mm storumo. 2. Tešla suformuokite norimą formą, subadykite šakute. Pyrago pagrindą gerai ištepkite pesto padažu. 3. Darž...
Geltonasis pesto padažas

Geltonasis pesto padažas 4 asm.

1. Bazilikus, kedrines pinijas, graikinius riešutus, parmezaną, rikotą sutrinkite smulkintuvu. Įberkite pagal skonį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sumaišykite. 2. Geltonasis pestas puikiai dera su trintomis moliūgų, morkų, avokadų,...
Raudonasis pesto padažas

Raudonasis pesto padažas 4 asm.

1. Į virtuvinį kombainą sudėkite ir lėčiausiu greičiu sutrinkite bazilikus, kedrines pinijas, česnaką, sūrį, džiovintus pomidorus. 2. Įdėkite kaparėlių, supilkite balzaminį actą ir atsargiai sumaišykite su alyvuogių aliejumi. 3. Raudonasis padaž...
Gaminame namie: žaliasis pesto padažas

Gaminame namie: žaliasis pesto padažas 4 asm.

Į virtuvinį kombainą arba į marmurinę grūstuvėlę sudėkite kedrines pinijas, bazilikus, česnaką, parmezaną, avies sūrį ir sutrinkite. Pagal skonį įberkite druskos ir lėtai maišydami pamažu pilkite alyvuogių aliejų, kol masė taps grietinės...
Pikantiškos morkytės

Pikantiškos morkytės 6 asm.

1. Pirmiausia pasigaminkite pikantiškas salotas. Kiaušinius išvirkite, smulkiai supjaustykite. Česnakus sutrinkite, sūrį sutarkuokite. Įdėkite majonezo ir viską išmaišykite. 2. Atšildykite tešlą, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite 2 cm pločio...
Tortilijos su faršu

Tortilijos su faršu 6 asm.

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje. 2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės. 3. Tada sukrėskite gerai...
Ravioliai su rikota

Ravioliai su rikota 4 asm.

1. Ant lentelės suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, vandenį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. Iš jos iškočiokite du plonus vienodo dydžio lakštus. 2. Ant vieno lakšto 6 cm tarpais po šaukštą...
Salierų ir obuolių salotos

Salierų ir obuolių salotos 4 asm.

1. Riešutus užpilkite obuolių sultimis ir palikite 20 minučių pastovėti. Sūrį smulkiai sutarkuokite. 2. Nuplautus obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis....
Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas 5 asm.

Skonis: 9,5/10. Bijoti, kad pyrage bus daug svogūnų, tikrai nėra ko. Jie juk sukepa, suminkštėja ir tampa labai malonaus skonio, o pagardinus grietinėle, sūriu bei prieskoniais, skonis tampa išties puikus. Dar tikrai kepsiu šį pyragą, rekomenduoju...
„Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu

„Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu 4 asm.

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoš...
Žymės: makaronai, , upėtakis
Takai (paplotėliai su mėsos įdaru)

Takai (paplotėliai su mėsos įdaru) 6 asm.

1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°...
Vegetariniai buritai

Vegetariniai buritai 6 asm.

1. Svogūnus, pievagrybius, pomidorus smulkiai supjaustykite, česnakus sugrūskite ir viską 5–10 min. patroškinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po 2 šaukštus įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į...
Omletas su makaronais

Omletas su makaronais 2 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nusunkite ir šiek tiek atvėsinkite. Galite tą padaryti iš vakaro arba omletui sunaudoti po vakarykščių pietų likusius makaronus. 2. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais...
Cukinijų kepsneliai su įdaru

Cukinijų kepsneliai su įdaru 3 asm.

1. Burokine tarka sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite griežinėliais. Nuolat maišydama apkepkite daržoves aliejuje ir pagal skonį pasūdykite. 2. Nuluptą cukiniją supjaustykite vienodo pločio griežinėliais, išimkite sėklas ir pabarstykite...
Tortilijos su kumpiu

Tortilijos su kumpiu 6 asm.

1. Obuolį nulupkite, sutarkuokite, sumaišykite su tepamuoju sūreliu, jei reikia, pasūdykite. 2. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite. 3. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu...
Tešloje keptas bri sūris

Tešloje keptas bri sūris 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais išteptą kepimo skardą, tada peiliu apvaliai nupjaukite kampus, kad būtų lengviau užlankstyti. 2. Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite bruknių uogienės su kriaušėmis, tada dėkite po sūrio gabalėlį ir kruopšč...