Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sūris“ 24 puslapis

Artišokai su padažu

Artišokai su padažu 4 asm.

1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sudėkite artišokus koteliais į viršų į puodą su vandeniu, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir virkite apie 40 minučių, tada iš...
Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis

Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis 6 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal...
Makaronų apkepas

Makaronų apkepas 4 asm.

1. Laikydamasi nurodymų ant pakuotės, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir palikite nusivarvėti. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir trumpai apkepkite įkaitintame...
Lietiniai su špinatais

Lietiniai su špinatais 4 asm.

1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Padėkite tešlą pusvalandžiui šaldytuvą, paskui iš jos iškepkite lietinius. 2. Paruoškite įdarą: nuplautus, nusausintus špinatus susmulkinkite ir sumaiš...
Virtinukai su cukinijomis

Virtinukai su cukinijomis 2 asm.

1. Ant medinės lentelės miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite įdubą. 2. Sudėkite kiaušinius, trynį, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą. Padėkite ant miltais pabarstytos lėkštelės, uždenkite švaria medvilnine skepetaite ir...
Makaronų apkepas su trijų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su trijų rūšių sūriu 6 asm.

1. Kumpį suplėšykite gabalėliais ir paskrudinkite karštoje sausoje keptuvėje. 2. Į puodą suberkite vyšninius pomidoriukus, sukrėskite konservuotus pomidorus, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Kaitinkite apie 10 minučių. 3. Sudėkite...
Burokėliai su feta ir mėtomis

Burokėliai su feta ir mėtomis 3 asm.

1. Burokėlius ir bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. 2. Burokėlių ir bulvių griežinėlius pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Fetos tipo...
Vištiena su paprikomis

Vištiena su paprikomis 3 asm.

1. Viščiukų krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite mėgstamais vištienos prieskoniais, palikite pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų, tada supjaustykite plonomis juostelėmis, iš abiejų pusių gerai apkepkite ir padėkite šiltai. 2. Paprikas...
Slyvų užkandėlė

Slyvų užkandėlė 2 asm.

1. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kaulą ir gražiai išdėliokite ant plokščios lėkštės. 2. Į kreminį sūrį suberkite trintas česnako skilteles, žiupsnelį raudonėlių, pagal skonį pasūdykite. 3. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant...
Ypatingieji lietiniai

Ypatingieji lietiniai 4 asm.

1. Užmaišykite skystą tešlą iš nurodytų produktų, iškepkite lietinius. 2. Paruoškite įdarą. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti. Į kitą puodą įpilkite 4 šaukštus vandens, suberkite sutrintus pipirus, įmeskite petražolės šakelę,...
Sotūs suktinukai

Sotūs suktinukai 4 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite išilgai į dvi dalis. Pabarstykite paukštienos prieskoniais ir palikite šiek tiek pastovėti. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių, kol gražiai apskrus....
Perlenktoji pica

Perlenktoji pica 3 asm.

1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, iki dailiai pagels. 2. Morką nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pievagrybius supjaustykite griežinėliais, kumpį – šiaudeliais. 3. Morkas ir kumpį sumeskite į svogūnų...
Vaisių ir sūrio vėrinukai

Vaisių ir sūrio vėrinukai 4 asm.

1. Vaisius nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. 2. Verkite ant ilgų iešmelių norima tvarka ir patiekite su mėgstamu jogurtu. 3. Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais, uogomis ir sūriais.
Šalti makaronai su vyšniniais pomidorais ir alyvuogėmis

Šalti makaronai su vyšniniais pomidorais ir alyvuogėmis 4 asm.

1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Suberkite spiralinius makaronus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. 2. Išvirusius makaronus nukoškite, sukrėskite į dubenį ir palikite atvėsti. 3. Supjaustykite per pusę vyšninius...
Takos su vištiena

Takos su vištiena 8 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite takų prieskoniais. 2. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite, vieną svogūną su česnakais pakepinkite keptuvėje, tada suberkite vištieną ir...
Rizotas su krevetėmis

Rizotas su krevetėmis 4 asm.

1. Česnakus, svogūną ir salierą sumulkinkite ir pakepinkite karštame svieste. 2. Kai jie suminkštės, įpilkite ir apskrudinkite stiklinę ryžių, jiems sugėrus skystį – stiklinę martinio. Tada po truputį vis pilkite daržovių sultinį, kol ryžiai visiš...
Bandelės su prieskoniais

Bandelės su prieskoniais 6 asm.

1. Pašildykite pieną iki 37°С temperatūros. Suplakite kiaušinį su druska. Mieles sutrinkite šakute, sumaišykite su cukrumi ir šilto pieno šlakeliu. Supilkite likusį pieną, alyvuogių aliejų ir plaktą kiaušinį. Dalimis įmaišykite miltus. 2....
Brokolinių kopūstų sriuba

Brokolinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens ir pavirkite apie 20 min. Baigdama virti šiek tiek pasūdykite. Išgriebkite vištieną, sultinio neišpilkite. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, trumpai...
Pikantiška apkepėlė

Pikantiška apkepėlė 4 asm.

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Šoninę – juostelėmis. 3. Kiaušinius ir grietinėlę elektriniu...
Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais

Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais 4 asm.

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite. 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir jame pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudė...