Parmigiana – mano mėgstamiausias baklažanų patiekalas, ruoštas tiek sykių, jog pagaminčiau ir užsimerkusi. Paprastai ji ruošiama pagal vieną daugiau mažiau panašų receptą visoje Pietų Italijoje, iš kurios yra kilusi, vis dėlto kai kurios šeimininkė...
1. Morką, svogūną ir pievagrybius supjaustykite labai smulkiais šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
2. Fermentinį sūrį, papriką, agurką, saliero šaknį, virtą kiaušinį ir džiovintą pomidorą taip pat supjaustykite šiaudeliais...
1. Kukurūzų košę geriausia paruošti iš vakaro. Į verdantį pasūdytą vandenį (4 stiklines) maišydami po truputį suberkite kruopas. Ant mažos ugnies virkite 5 min., kol košė sutirštės. Prieš išjungdami ugnį suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Stač...
1. Griežinėliais supjaustytus grybus trumpai pakepinkite su 2 šaukštais sviesto ir išdėliokite į indelius.
2. Paruoškite padažą: smulkintus svogūnus pakepinkite likusiame svieste, suberkite miltus, maišydami dar truputį pakepinkite ir atskieskite...
1. Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virti ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti).
2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maiš...
1. Batoną ir sūrį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Česnakus sugrūskite. Petražoles, rozmarinus ir mairūnus susmulkinkite.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apskrudinkite batono kubelius. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite česnakus,...
Ryžius suberkite į verdantį sultinį ir virkite, kol suminkštės. Cukinijų šonus nupjaukite, išskobkite dalį minkštimo ir tokius “laivelius” apvirkite pasūdytame vandenyje (5 min.). Minkštimą ir nupjautus šonelius smulkiai supjaustykite. Papriką,...
1. Baklažanus išilgai supjaustykite plačiomis maždaug 1 cm storio juostelėmis. Kiekvieną griežinėlį apibarstykite druska, o po 15 min. nuplaukite išsiskyrusias sultis. Kruopščiai nusausinkite, patepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių (groteles...
1. Žuvį apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 30 min. Ant bandelių sukrėskite grietinę ir palikite 10 min.
2. Žuvį ir bandeles sumalkite, sudėkite trynius, sūrį, krienus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
3....
1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį.
3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min.
4. Gatavą koš...
1. Sūrį supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Pupeles nuvarvinkite ir elektriniu maišikliu (tiks ir bulvių grūstuvė) sutrinkite su sviestu bei pomidorų pasta.
2. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Ja patepkite kiekvieną sūrio...
1. Karštoje keptuvėje aliejuje apkepkite smulkintus svogūnus, vėliau – česnakus ir salierus. Kai daržovės suminkštės, supilkite ir apskrudinkite ryžius.
2. Kai kruopos sugers skystį, supilkite martinį, tada po truputį, daržovių sultinį. Iš pradžių...
1. Baravykus nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, apie 10 min. pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
2. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Pirmiausia aliejuje pakepinkite svogūnus,...