Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sūris“ 9 puslapis

Pikantiška varške įdarytos bulvės

Pikantiška varške įdarytos bulvės 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos....
Silke įdarytos bulvės

Silke įdarytos bulvės 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos....
Bulvės su sūrio užpilu

Bulvės su sūrio užpilu 4 asm.

Nuluptas bulves supjaustykite į keturias dalis ir pastatykite virti, pasūdykite. Kol jos verda paruoškite užpilą smulkiai sutarkuokite rūkytą sūrį įdėkite majonezo, grietinės, įpilkite vandens ir pakaitinkite, kol sūris išsilydys. Tada sudėkite...
Bulvių pica

Bulvių pica 4 asm.

Nuluptas bulves smulkiai sutarkuokite, įberkite prieskonius ir supilkite į riebalais suteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su grietine bei miltais ir supilkite ant bulvių. Dešrą ir papriką supjaustykite kubeliais ,sutarkuokite sūrį,...
Bulvinių blynų pica

Bulvinių blynų pica 4 asm.

Nuluptas ir nuplautas bulves smulkiai sutarkuokite. Į jas įmaišykite kiaušinius, suberkite prieskonius, pasūdykite. Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinių blynų dydžio blynus. Įdarui kitoje keptuvėje apkepinkite...
Bulvių pica su grybais

Bulvių pica su grybais 4 asm.

Picos pagrindui bulves ir svogūnus sutarkuokite ir sumaišykite su kitais tešlai skirtais produktais. Kepimo skardą patepkite riebalais, supilkite tešlą ir kepkite apie 40 min. 190 laipsnių orkaitėje. Picos įdarui žiedais supjaustykite svogūną,...
Trintų bulvių blynai su sūriu

Trintų bulvių blynai su sūriu 3 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite virtas ir sutrintas bulves, tarkuotą mocarelos sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Imkite po šaukštą paruoštos masės, tarp drėgnų delnų suformuokite...
Vištienos suktinukai

Vištienos suktinukai 4 asm.

Pirmiausia paruoškite užpilą vištienai: alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotu sūriu, kapotomis pistacijomis, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis bei medumi. Vištieną gerai nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, nusausinkite, padalykite į...
Faršu įdarytos bulvės

Faršu įdarytos bulvės 2 asm.

Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, sutrinkite česnako skilteles, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai viską sumaišykite. Bulvių vidų išskobkite, padarykite lyg laivelius ir įdarykite faršu. Sutarkuotą...
Adžarijos chačapuris

Adžarijos chačapuris 10 asm.

Išsijokite miltus, įpilkite aliejaus, 0,5 litro šilto vandens, sumaišyto su pienu, suberkite mieles, cukrų, druską. Suminkykite minkštą tešlą. Dubenį su tešla apklokite rankšluosčiu ir palaikykite šiltai pusantros-dvi valandas. Paskui išimkite iš...
Imeretijos chačapuris

Imeretijos chačapuris 10 asm.

Vos pašildykite pieną, suberkite druską, cukrų, mieles, šiek tiek aliejaus, miltų ir padėkite kilti šiltoje vietoje apie 15 min. Vėliau supilkite kefyrą ir didžiąją dalį išsijotų miltų, įmuškite kiaušinį ir pradėkite minkyti, jei reikia, pridedant...
Tradicinis chačapuris

Tradicinis chačapuris 10 asm.

Sviestą sukapokite su miltais, įpilkite šalto vandens, nugesintos actu sodos ir greitai suminkykite. Padalinkite tešlą į du gabalus ir padėkite į šaldytuvą. Šiek tiek palaikius perkelkite į šaldymo kamerą (geriausia visai nakčiai). Vėliau šiek...
Nesaldūs keksiukai

Nesaldūs keksiukai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite 14 keksiukų kepimo formelių. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kreminę varškę, kiaušinius, pieną, aliejų ir žalumynus....
Pomidorų, kumpio ir sūrio galeta

Pomidorų, kumpio ir sūrio galeta 12 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.  Palaipsniui į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali...
Pikantiškas pyragas

Pikantiškas pyragas 6 asm.

Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį su persijotais miltais ir kepimo milteliais, suberkite sūrį, viską sumaigykite pirštais, įpilkite 2 šaukštus vandens, užminkykite tešlą ir 2 val. palaikykite šaltai. Bulves ir svogūnus nulupkite,...
Varškėtis su vyšniomis

Varškėtis su vyšniomis 8 asm.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plė...
Krabų pyragėliai

Krabų pyragėliai 4 asm.

Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus...
„Palak Paneer“ troškinys

„Palak Paneer“ troškinys 3 asm.

Lordas pasidalijo savo mamos receptu „Palak Paneer“.

Salotos su moliūgais ir sūriais

Salotos su moliūgais ir sūriais 3 asm.

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant virš...
Lydeka su morkomis ir alyvuogėmis

Lydeka su morkomis ir alyvuogėmis 4 asm.

Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite sukapokite. Žuvį išvalykite ir paruoškite kelias vidutinio dydžio filė. Jas nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, čiobreliais. Į karščiui atsparią kepimo...