„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Sutirštintas pienas“ 2 puslapis

Bulviniai virtiniai su aguonomis

Bulviniai virtiniai su aguonomis 5 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą: bulves sugrūskite mediniu grūstuvu, sumaišykite su jogurtu, miltais, įmaišykite plaktą trynį, žiupsnelį druskos, cukrų ir viską gerai išsukite iki tirštos masės. Jei tokia neišeina, įberkite miltų. Obuolius nuplaukite,...
Bananinis maskarponės sūrio desertas

Bananinis maskarponės sūrio desertas 4 asm.

Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su kondensuotu ir kokosų pienu. Įmaišykite puodelį sumaltų bananų. Sumalkite sausainius ir išmaišykite juos su ištirpintu sviestu. Į švarius stiklainiukus berkite sausainių masę, uždėkite kelias bananų riekeles...
Marcipaniniai blynai

Marcipaniniai blynai 2 asm.

Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi. Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių.  Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę. Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir...
Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis

Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis 4 asm.

Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri,  įpilkite lašelį vandens.  Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę...
Obuolių pyragėliai

Obuolių pyragėliai 5 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite į masę šaltą grietinę. Perkelkite tešlą ant...
Ledų sumuštiniai

Ledų sumuštiniai 8 asm.

Pasiruoškite 20 x 30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną.  Paruoškite mėlynių sluoksnį. Į nedidelį prikaistuvį suberkite mėlynes. Šiek tiek...
Šokoladiniai jogurto ledai su riešutų sviestu

Šokoladiniai jogurto ledai su riešutų sviestu 4 asm.

Į plaktuvą sudėkite sutirštintą pieną, riešutų sviestą, vanilę ir plakite. Kai masė taps vientisa, sudėkite likusius produktus ir vėl plakite iki vientisos masės. Šaldykite maždaug dvi valandas arba per naktį (kad ledai gerai sušaltų).   Plačiau...
Biskvitinis vyniotinis su kremu ir uogomis

Biskvitinis vyniotinis su kremu ir uogomis 4 asm.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius ištrinkite su cukrumi,o baltymus išplakite iki standžių putų. Į trynius įmaišykite miltus ir sudėkite baltymus, atsargiai pamaišykite. Kepimo popieriumi išklokite kvadratinę kepimo formą (40 x...
Šokoladinis saliamis su sausainiais ir riešutais

Šokoladinis saliamis su sausainiais ir riešutais 10 asm.

Šokoladinis saliamis – tai žavi improvizacija mums puikiai žinomo „tinginio“. Šis desertas pagaminamas labai paprastai, jo skonis sodriai šokoladinis (naudokite kokybišką ir gardų juodąjį šokoladą!), o sausainiai ir traškūs riešutai suteikia jam papildomų puikių skonio natų. Šis saliamis – tai įrodymas, kad net paprasčiausią klasikinį desertą galima patiekti kitaip, t. y. stebinančiai, netikėtai, gražiai ir smagiai.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite apie 60 riekelių šokoladinio saliamio (priklausomai nuo saliamo dydžio).

Sutirštinto saldinto pieno ledai. Tik 3 ingredientai!

Sutirštinto saldinto pieno ledai. Tik 3 ingredientai! 6 asm.

Šie ledai išskirtiniai dėl vienos pagrindinės priežasties – jiems pakanka tik 3 produktų! O paruošti juos tiesiog fantastiškai lengva: jei turite bent 10 minučių, laiko daugiau nei pakaks, o po kelių valandų galėsite mėgautis ir kitus vaišinti gardžiais naminiais ledais ant pagaliuko. Tikras vasaros skonis, tiesa?

Grietinėlės ir sutirštinto pieno ledai primena plombyrą, yra riebesni nei pieno pagrindu gaminti ledai. Ledų tekstūra sodri, skonis turtingas ir apsaldantis saulėtas vasaros dienas. Tikrai verta išmėginti!

Šiuos ledus, jei neturite specialių formelių ar nemėgstate ledų ant pagaliuko, galite gaminti ir įprastai – šaldyti norimame indelyje ar formelėje. Be to, kiekvieną kartą galite naudoti skirtingus ledų priedus: M&M‘s saldainius, vaisius, riešutus, šokolado gabalėlius ir ką tik norite!

Pats lengviausias karamelinių ledų receptas

Pats lengviausias karamelinių ledų receptas 7 asm.

Šis karamelinių ledų receptas – vienas iš paprasčiausių, kokius tik galima sugalvoti. Juose nenaudojami kiaušinių tryniai, nereikia nieko kaitinti, ledų gaminimo procesas užtrunka vos keliolika minučių, be to, šiems ledams paruošti nereikia ledų gaminimo aparato.

Skanėstas „Kueh Lapis Legit“

Skanėstas „Kueh Lapis Legit“ 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Pasiruoškite 20 x 20 cm dydžio kepimo indą, kurio aukštis būtų mažiausiai 8 centimetrai. Jeigu neturite tiksliai tokio dydžio kepimo indo, galite rinktis kitą, tačiau tokio paties ar labai panašaus tū...
Naminis moliūgų kremas kavai

Naminis moliūgų kremas kavai 4 asm.

1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Jos šiam sirupui prireiks nedaug, tačiau likusią dalį galėsite panaudoti moliūgų blynams, sriuboms ar pyragams. Taigi supjaustykite moliūgą gabalais, išimkite sėklas. Sudėkite jo gabalus ant kepimo...
Obuolių gardėsis

Obuolių gardėsis 6 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje pamirkytomis razinomis. 2. Šaltą sviestą labai smulkiai sukapokite peiliu,...
Imbierinis pudingas su padažu

Imbierinis pudingas su padažu 4 asm.

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu. 2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius,...
Karštas obuolių pyragas

Karštas obuolių pyragas 6 asm.

1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė. 2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant...
Šokoladiniai triufeliai „Brigadeiro“

Šokoladiniai triufeliai „Brigadeiro“ 6 asm.

1. Prieš gamindami triufelius, pasiruoškite lėkštę ar negilų dubenėlį: ištepkite jį trupučiu sviesto ir atidėkite į šalį. 2. Į prikaistuvį supilkite saldintą sutirštintą pieną, sudėkite sviestą ir suberkite kakavos miltelius. Kaitinkite ant...
Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais

Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais 6 asm.

1. Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Tirpindama nuolat maišykite. 2. Į gautą masę įberkite kakavos, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite. 3. Gautą masę supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Suberkite kepimo...
Skanėstas iš duonos lazdelių

Skanėstas iš duonos lazdelių 4 asm.

1. Susmulkinkite duonos lazdeles ir „Snickers“ kuo smulkiau. Į dubenį suberkite smulkintas duonos lazdeles, šokoladą, džiovintas spanguoles, supilkite sutirštintą pieną. Viską gerai išmaišykite. 2. Patieskite ant stalo maistinę plėvelę, sudėkite...
Gaivus ir lengvas varškės pyragas

Gaivus ir lengvas varškės pyragas 8 asm.

1. Duonos lazdeles sutrupinkite kuo smulkiau. Ištirpinkite sviestą, sumaišykie jį su smulkintomis duonos lazdelėmis ir išklokite šia mase kepimo formos dugną (tvirtai prispauskite). 2. Gerai išplakite varškę, jogurtą, sutirštintą piena, vanilinį...