Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sutirštintas pienas“ 4 puslapis

Desertas su maskarponės sūriu

Desertas su maskarponės sūriu 2 asm.

1. Kavą užplikykite ir atvėsinkite. 2. Maskarponės sūrį išplakite su kondensuotu pienu, supilkite kavą, gerai sumaišykite. 3. Į taures dėkite braškių, užpilkite išplakta mase ir uždėkite tarkuoto pieninio šokolado. 4. Palaikykite per naktį ir...
Tortas „Romantika“

Tortas „Romantika“ 8 asm.

1. Sausainius sumalkite kartu su riešutais, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite garuose tirpintą sviestą. Masę išmaišykite. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie...
Žymės: desertas, tortas
Tortas „Praha“

Tortas „Praha“ 10 asm.

1. Visus tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišykite ir iškepkite 3 - 5 lakštus. 2. Kol lakštai kepa, pagaminkite kremą ir glajų. Kremui skirtą sutirštintą pieną ir sviestą išplakite ir ištepkite lakštus. 3. Pagaminkite glajų - cukrų, sviestą,...
Žymės: desertas, tortas
Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis

Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis 5 asm.

1. Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tada sudėkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą....
Pyragas su citrininiu kremu ir avietėmis

Pyragas su citrininiu kremu ir avietėmis 4 asm.

1. Sausainius sutrupinkite pirštais, paskui dar kiek pagrūskite medine trintuve. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir švariais pirštais masę gerai ištrinkite. 2. Krėskite masę į nepridegančią kepimo skardą ir, spausdama pirš...
Šokoladinis varškės pyragas su „Rygos balzamu“

Šokoladinis varškės pyragas su „Rygos balzamu“ 6 asm.

1. Garuose lydytą sviestą sumaišykite su gerai išplaktu kiaušiniu, 2 šaukštais sutirštinto pieno. Ištirpinkite 150 g cukraus ir rudąjį cukrų. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilkite skystą plakinį. 2. Gerai iš...
Maskarponės tortas „Bobų vasara“

Maskarponės tortas „Bobų vasara“ 12 asm.

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite. 2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10...
Improvizuoti florentinai

Improvizuoti florentinai 5 asm.

1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.) 2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi iš...
Ledai su bazilikais

Ledai su bazilikais 4 asm.

1. Bazilikų lapelius nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite ir  sudėkite į grūsti skirtą indą. 2. Pistacijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, irgi sukapokite ir suberkite prie bazilikų lapelių. 3. Specialiu grūstuvėliu viską grūskite tol,...
Blynų bokšteliai

Blynų bokšteliai 5 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. 2. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite varškę, suberkite miltus, nutarkuotų apelsino žievelių. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. 3. Tešlą...
Saldi gardi karamelė

Saldi gardi karamelė 5 asm.

Galima galvą guldyti, kad suaugę smaližiai kaip ir mažieji neatsisakys paragauti karamelinių saldainių su traškia riešutų plutele.   1. Į prikaistuvį sukrėskite karamelinį kondensuotą pieną, sudėkite gabalėliais smulkintą sviestą bei šokoladą,...
Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas 4 asm.

1. Su druska sumaišytus miltus berkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle susmulkinkite trupinius. 2. Dėkite kiaušinio trynį, pilkite vandenį ir minkykite tešlą....
Ryžių apkepas su vištiena

Ryžių apkepas su vištiena 5 asm.

1. Į ugniai atsparų indą, supilkite sutirštintą pieną, sukrėskite sūrelį ir šakute pamaišykite, kad masė pasidarytų vientisesnė. 2. Supilkite tirštą sriubą, įpilkite vandens, suberkite česnakų miltelius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. 3....
Varškės ir mėlynių pyragas

Varškės ir mėlynių pyragas 6 asm.

1. Du šaukštus želatinos užpilkite puse stiklinės šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Likusią želatiną nedideliame vandens kiekyje išbrinkinkite atskirame dubenyje. 2. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Suberkite su vaniliniu cukrumi...
Maskarponės desertas

Maskarponės desertas 4 asm.

1. Maskarponę, varškės sūrelį, miltelinį cukrų, nutarkuotas citrinų žieveles ir citrinų sultis išsukite iki vientisos masės. 2. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaiš...
Citrininis pyragas

Citrininis pyragas 6 asm.

1. Sviestą atšildykite kambario temperatūroje, įmuškite trynį, tada įmaišykite persijotus miltus ir vanilinį cukrų. 2. Paruoštą tešlą gerai išminkykite, kiek pakočiokite, klokite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą ir užlankstykite...
Keptos kriaušės

Keptos kriaušės 2 asm.

1. Kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir dar šiek tiek minkštimo. Paruoštas kriaušių puseles iškart apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų. 2. Maskarponę sutrinkite šakute, supilkite sutirštintą pieną, išsukite...
Datulių pyragas

Datulių pyragas 8 asm.

1. Datules susmulkinkite, užpilkite apelsinų sultimis ir pakaitinkite su cinamonų lazdele, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Kambario temperatūros sviestą iki baltos purios masės išplakite su cukrumi, tada vis plakdama po vieną įmuškite kiaušinius ir...
Skanėstas su uogomis

Skanėstas su uogomis 6 asm.

1. Tešlą atšildykite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir iškepkite karštoje orkaitėje. 2. Plastikiniame dubenyje sutirštintą pieną atsargiai sumaišykite su plakta grietinėle, martiniu, citrinų sultimis ir žievelėmis. Paruoštą kremą padė...
Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai 6 asm.

1. Iš išvardytų produktų užmaišykite tešlą. Sudrėkinkite keksams skirtas formeles ir kiekvieną jų gražiai išklokite tešla. Suformuokite krepšelius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. 2. Kol tešla keps, paruoškite įdarą: sutirštintą pieną...